ciasto żółwiowe

{{headerMessage}}
Są takie dni gdy wpadają niezapowiedziani goście lub dzieci chodzą za Tobą krok w krok i marudzą, że są głodne (choć chwilę wcześniej w żółwiowym tempie zjadały obiad) i że zjadły by coś słodkiego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przez żołądek do serca.: ODMIANY FASOLI ORAZ ICH ZASTOSOWANIE Przez żołądek do serca. Kategorie BABECZKI I MUFFINKI BOŻE NARODZENIE CIASTA CIASTA BEZ PIECZENIA CIASTECZKA DODATKI DO OBIADU DRÓB GULASZ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Intensywnie czekoladowe babeczki z gęstym kremem kajmakowo-kokosowo-orzechowym otoczonym twarożkowym kremem kakaowym. Prawie jak małe torciki. Właściwie to są wzorowane na cieście o tej nazwie. Zobacz więcej
karmel-itka
karmel-itka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Karmel-itki
JAGODOWA ZUPA NIC

JAGODOWA ZUPA NIC 67

0
{{headerMessage}}
polskiego, jak i europejskiego stołu. Niegdyś ludzie jadali nawet lepiej niż teraz pomimo, że to była w ich mniemaniu "tania" kuchnia. W innej bowiem książce, autorstwa M. Disslowej, która pochodzi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odczuwam nieraz brak Matzeratha, to brak mi jego zrazów królewieckich, jego cynaderek na ostro, jego karpia z rzodkwią i ze śmietaną, takich jego potraw jak zupa węgorzowa z zieleniną, żeberka po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warszawianka skradła serca wielu ludziom (jej wielkim fanem był Bolesław Prus) i równie wielu jej nienawidziło (np. Zofia Kossak-Szczucka). Przez sobie współczesnych nazywana była "babskiem" i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
popijał szampanem. Król codziennie pochłaniał tak ogromne śniadanie. Afirmacją władzy monarszej był już od średniowiecza – le grand couvert. To właśnie od tej tradycji narodziła się renoma kuchni Zobacz więcej