ciasto zytnie

Co Potrzeba : 500 g mąki pszennej 1 kostka drożdży 250 ml ciepłego mleka lub wody 5-6 nitek szafranu szczypta soli 75 g brązowego cukru 5 łyżek otrębów żytnich http://sante.pl/p61/otreby-zytnie-150g Zobacz więcej
Bardzo sympatyczne i smaczne bułeczki, szybkie i proste. Bardzo ładnie wyrastały, w piekarniku wystrzeliły w górę dodatkowo. Miąższ jest smaczny i sprężysty, także na drugi dzień. Będę do nich wracać. Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
World Bread Day

World Bread Day 64

0
Chlebowo dzis na blogach, bo i okazja po temu miła. Wszystkim, ktorzy wypiekaja pieczywo w domu taki dzien nie jest obojętny, gromadzi pełnych zapału piekarzy, sprawia, ze w kuchni pachnie wyjątkowo. Zobacz więcej
masła 60 g cukru 1 jajko Opcjonalnie: marmolada Wykonanie: Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Podsypując mąką rozwałkować i wykrawać ciasteczka dowolnych kształtów. Blachę wyłożyć Zobacz więcej
talerzykiem i pozostawić w ciepłym miejscu na około 15 minut. W tym czasie przesiać obie mąki i sól. Dodać oliwę z oliwek, wyrośnięty zaczyn, podlewając wodę (zużyłam niecałe 300 ml). Wyrobić dość Zobacz więcej
W trakcie urlopu zakupiliśmy maszynę do pieczenia chleba. Z maszyny głównie korzysta Luki wypiekając w niej chleb – od ponad 4 miesięcy nie kupiłam ani jednego bochenka chleba. Moim postanowieniem Zobacz więcej
maku, miód, wanilia, Otręby żytnie firmy ,, Sante " orzechy migdały rodzynki mleko Ciasto: 30-35 dag mąki, Zarodki pszenne firmy ,, Sante " sól, 1 jajo, 3/4 szklanki wody lub mleka, 3 dag masła lub Zobacz więcej
składniki oprócz pestek łączymy za pomocą miksera lub łyżki. Nie należy miksować zbyt długo. Na końcu dodajemy uprażony i ostudzony słonecznik. Przełożyć ciasto do keksówki o długości 26-30 cm Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Bagietka ekspresowa

Bagietka ekspresowa 141

3
mąki pszennej (+ dodatkowe około 200 g do późniejszej pracy z ciastem) 14 g drożdży suszonych 250 ml ciepłego mleka 100 ml chłodnej, przegotowanej wody 2 łyżki masła niesolonego 2 płaskie łyżeczki Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Bulki zytnio-pszenne

Bulki zytnio-pszenne 334

2
Zauwazylam, ze jako jedyna w domu osoba jedzaca regularnie chleb i jemu podobne wypieki, lepiej wychodze jesli pieke bulki zamiast bochenka chleba. Raz, bo po prostu bardziej ostatnimi czasy mi Zobacz więcej
. Dodatkowi melasy zawdzieczaja tez swoj kolor. Moj M. stwierdzil, ze smakuja bardzo swiatecznie (to pewnie z powodu nasion fenkulu, ktore dodawane sa do ciasta i ktore maja anyzowy smak). Jak Zobacz więcej
:) Przenno zytnie buleczki cynamonowe z orzechami ciasto: 25 g świeżych drożdży 80 g masła 300 ml mleka 50 g drobnego cukru 375 g (350 g + 25 g do podsypywania) mąki pszennej (typu 550) 80 g mąki Zobacz więcej
To obecnie moj ulubiony chleb - mozna powiedziec - najlepszy przyjacielmojej diety;) Zdecydowanie najbardziej lubie chleby zytnie na zakwasie, a ten jest po prostu the best :) Po pierwsze, zawsze mi Zobacz więcej
,w,001023,0 Jesienne powidła z korzenną nutą www.ewelosa.pl/?przepisy,0,15,w,001024,0 Kalejdoskop kulinarny – Piernikowe muffinki dyniowe Zobacz więcej
Placki z kiwi na zsiadłym mleku - Na słodko - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Placki z kiwi na zsiadłym mleku (27.01.2014)Tarta z lejkowcem dętym i serem Zobacz więcej
i świeżej pokrzywy. (03.04.2014)Sałatka z gotowanym jajkiem na liściach cykorii (31.03.2014)Bochen z płaskurki (27.03.2014)Penne zapiekane w sosie serowo-śmietanowym (24.03.2014)Festiwal Chlebów Zobacz więcej
i ciecierzycą... (05.09.2014)Ucierane ciasto z kremem marakujowym... (04.09.2014)Dzieci... Oj, te dzieci: Khodor... (02.09.2014)'Dla dzieci...' Kolorowe, warzywne placuszki... (01.09.2014)'Dla Zobacz więcej
http://healthy-craving.blogspot.com/2014/01/gofry.html http://www.josia.pl/2014/01/saatka-z-wedzonym-pstragiem-i-oliwkami.html http://kuchennefascynacje.blox.pl/2014/01/Czekoladowe-ciasto Zobacz więcej
i cebuli autorka: wedith1 blog: coolinarny Dzem z czarnej porzeczki i banana autorka: wedith1 blog: coolinarny Wisnie drylowane autorka: Bozena blog: Moje domowe kucharzenie Arbuzowo -mietowe ciasto Zobacz więcej