ciasto żytnie na pizzę

Domowego ciasta na pizzę nie przebije żadna pizzeria. Kruchość, grubość, smak – wszystko zależy od nas. Wystarczy odrobina cierpliwości i ciepła, by w domowym zaciszu cieszyć się pysznym, drożdżowym Zobacz więcej
Ciasto na pizzę nie zawsze wychodzi tak jakby się tego chciało, a nie wszyscy lubią tej samej grubości. Dla mnie najlepsze jest cienkie. A żeby takie zrobić, najlepiej podrzucać wyrośnięte do góry Zobacz więcej
Ciasto na pizzę nie zawsze wychodzi tak jakby się tego chciało, a nie wszyscy lubią tej samej grubości. Dla mnie najlepsze jest cienkie. A żeby takie zrobić, najlepiej podrzucać wyrośnięte do góry Zobacz więcej
kalorycznego, ale co będzie dla nas równie smacznie. Osobiście bardzo polecam kombinować, poznawać nowe smaki i tworzyć! :) Na pierwszy ogień fit fastfoodów idzie moja ulubiona pizza ;) I to Zobacz więcej
Składniki: 1 szkl. mąki żytniej 1 szkl. mąki pszennej szkl. ciepłej wody 1 paczka suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli 3 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: sos pomidorowy lub koncentrat 1 Zobacz więcej
Składniki: 1 szkl. mąki żytniej 1 szkl. mąki pszennej szkl. ciepłej wody 1 paczka suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 szczypta soli 3 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: sos pomidorowy lub koncentrat 1 Zobacz więcej
Wiecie, że ostatnio staram się wprowadzać zamienniki tradycyjnej, pszennej mąki do mojej kuchni. Zastępuję ją głównie mąką żytnią (polecam pierogi z mąki żytniej oraz tortille z mąki żytniej) Dziś Zobacz więcej
Gdy wczoraj otworzyły się drzwi mieszkania, usłyszałam: o, dziś na obiad pizza? Wcale nie było wczoraj pizzy na obiad ;) Choć zapach mógł być mylący, bo zapiekanka z chorizo pachniała rzeczywiście Zobacz więcej
Rozwiń i czytaj przepis : Zobacz więcej
Lekkie i chrupiące ciasto. A przy tym - samo zdrowie! Jeśli na wierzch dodacie dużo sosu pomidorowego i posypiecie hojnie warzywami - otrzymacie bardzo, bardzo zdrowy posiłek. Tylko umiarkowanie z Zobacz więcej
Czy pizza może być zdrowa? Czy zawsze musi to być „śmieciowe jedzenie”? Moją pizzą udowadniam Wam, że tak nie musi być. Moja pizza zrobiona jest na cieście z wykorzystaniem mąki żytniej razowej, przez Zobacz więcej
Nowy nabytek (żytnia mąka do wypieku chleba) wypróbowana ;) Moja recenzja jest następująca: ciasto zdecydowanie lepiej się wyrabia, nie łamie się tak, ani nie kruszy, jest bardziej elastyczne, Zobacz więcej
A właściwie na pizzerinki - małe okrągłe pizze i czosnkowy chlebek. Świetnie sprawdza się także w cebularzach. O wszystkich tych daniach Ona napisze całkiem niedługo:) A tymczasem samo ciasto:) Zobacz więcej
Na niedzielne śniadanko moje ukochane pączuchy :) A na obiad mama będzie piekła pizzę. Wpiątekrobiłam taką na gotowym spodzie, ale nie jest ona tak dobra jak ta na domowym :) Miłej niedzieli :) Żytnie Zobacz więcej
Bezkaloryczna pizza otrębowa Błyskawiczna w przygotowaniu zdrowa pożywna kolorowa Przepis: 5 łyżek otębów(u mnie mix pszennych,gryczanych,żytnich i owsianych) 1 łyżka siemienia 1/2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Podstawowe ciasto na pizzę

Podstawowe ciasto na pizzę 36

0
Składniki: 200 ml ciepłej wody 1/2 kostki drożdży 350 g mąki pszennej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli Ta ilość ciasta wystarcza na 2 pizze 25x30cm. Rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Odstaw na Zobacz więcej
Pizza...kto jej nie lubi! Chyba nie znam takiej osoby. Ale pizza nie kojarzy nam się ze zdrowym jedzeniem. Postanowiłam to trochę odczarować. Pizza fit wykonana jest z mąki pełnoziarnistej z płatkami Zobacz więcej
Czyszczenie zapasów: przepis no.3- pizza na cieście pełnoziarnistym z soczewicą i warzywami Czyszczenie zapasów rusza pełną parą Jest kolejny przepis: pizza na pełnoziarnistym cieście z warzywami o Zobacz więcej
siemię lniane ziarna + 45 dag mąki pszennej typ 650 + 5 dag mąki żytniej typ 2000 = wszystko dobrze wyrobić z 10 min i odstawić na minimum 1 godz przykryte ściereczką parówki i cebulę pokroić w Zobacz więcej
Moje pierwsze krakersy i do tego wyszły niezłe. Doskonała zagryzka do kina czy przy telewizorze. Moje krakersy uzupełniłam czosnkowo -paprykowym sosem, który stosuję jako dodatek do pizzy i sałatek. Zobacz więcej