ciasto żytnie z malinami

są smaczne), więc staram się nieco podrasowywać przepisy. Mąka żytnia świetnie nadaje się do słodkich wypieków, bo żyto ma delikatny słodkawy posmak - przynajmniej moim zdaniem :) W tym cieście mąki Zobacz więcej
czekolaadowaaa
czekolaadowaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Śniadanie
30.

30. 133

0
serek wiejski z twarogiem, jogurtem naturalnym, siemieniem lnianym, otrębami żytnimi, miodem, orzechami laskowymi, malinami, poziomkami, agrestem, rabarbarem i jagodami (cottage cheese with yoghurt, Zobacz więcej
Placuszki z mąki żytniej zawsze bardzo mi smakowały...ale te z mąki grubo mielonej pełnoprzemiałowej - jeszcze bardziej, bo lubię takie wyczuwalne, grubsze kawałki ziaren w cieście. Do tego...znowu Zobacz więcej
Składniki: 3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mąki żytniej 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju 1 jajko jogurt Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej 1/2 szklanki cukru brązowego (może być biały) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka maślanki naturalnej kilka kropel aromatu waniliowego Zobacz więcej
(na około 12 placuszków): 2 jajka 4 łyżki otrębów żytnich z zarodkamiSkworcu 3 łyżki jogurtu naturalnego garść malin szczypta sody łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Białka ubijamy z ksylitolem na Zobacz więcej
Po ostatnichzakupachczas wykorzystać część produktów. :) Przygotowanie tych naleśniczków jest bardzo szybkie, a efekt naprawdę miło zaskakuje. Składniki (na 6 naleśników): szklanka mąki żytniej Zobacz więcej
Składniki: - szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej - pół szklanki otrębów (skorzystałam z orkiszowych, ale pszenne lub żytnie również powinny pasować) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szklanka Zobacz więcej
Placuszki z buraka smakują zaskakująco dobrze. Jeśli ktoś nie zna ich składu, na pewno go nie odgadnie. Placuszki są wilgotne, sycące i intensywnie kakaowe. Wspaniale pasuje do nich jogurt naturalny i Zobacz więcej
CUKINIOWE PLACUSZKI DROŻDŻOWE /1 PORCJA/ [przepis własny] SKŁADNIKI NA CIASTO: 150 g cukinii szczypta wanilii burbońskiej łyżka syropu klonowego pół szklanki mąki żytniej razowej (65 g) 65 g serka Zobacz więcej
Razowe ciasto z mascarpone, oreo, malinami oraz jagodami /kwadratowa blaszka o boku 23cm/ ciasto: 150g mąki żytniej razowej 100g masła ew. woda masa: 250g mascarpone 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 Zobacz więcej
II Śniadanie - Naleśniki otrąbiane z malinami i borówką. Nie wiem jak u Was na targach, ale u mnie wysyp malin, grzech nieskorzystać, dlatego dziś na II śniadanko znów maliny. Skład na ciasto - 8 Zobacz więcej
Składniki (na 12 muffinek): 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1/4 szklanki mąkiżytniej razowej 1/4 szklanki mąkipszennej typ 650 1/4 szklanki otrębów 1/4 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki Zobacz więcej
mąki razowej (mieszana pszenna, żytnia, orkiszowa)100-125 ml letniej wody Farsz: Ser camembert o obniżonej zawartości tłuszczu Wg uznania dodatki, np: bazylia, tymianek, chilli, orzechy włoskie, ocet Zobacz więcej
n_zak
n_zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czym pachnie u Żaków
Krajanka malinowa

Krajanka malinowa 438

1
« Zielona salatka z jajkiem Krajanka malinowa ...na inaugurację, ulubionego! sezonu malinowego... :) źródło przepisu: brulionzprzepisami.blox.pl 200g mąki pszennej 200g płatków owsianych (dałam 120 g Zobacz więcej
Pszenno – żytnie bułeczki drożdżowe z malinami Mała forma dania zawsze idealna jest do zabrania ze sobą do pracy, na piknik czy do małej łapki dziecka. Maliny to smak lata – korzystajmy :) Składniki: Zobacz więcej
sekret tkwi w cieście- musi być bardzo gęste. I już! Królewskie śniadanie gotowe! Agrestowe pancakes (5 placków): - 1/4 szklanki mąki żytniej typ 2000 - 1/4 szklanki mąki graham typ 1850 - jajko - 3 Zobacz więcej
szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki oleju roślinnego 1/2 szklanki mleka (dowolnego) szklanka świeżych Zobacz więcej
Galette, czyli tarta rustykalna. Mało skomplikowane i "swojsko" wyglądające ciasto. Tu w wersji dietetycznej, bowiem mąka pszenna została zastąpiona żytnią pełnoziarnistą. Jeżyny i maliny można Zobacz więcej
Składniki: Ciasto 150 g mąki żytniej razowej 200 g mąki pszennej 130 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli 1 jajo Farsz 350 g twarogu 1 żółtko 30 g cukru waniliowego 3 – 4 Zobacz więcej