cielecina duszona

laurowy, galazka tymianku, rozmarynu, zielonej pietruszki lyzka miodu lyzeczka kminku 60 g masla Mieso kroimy na dosc spora kostke podsmazamy na oliwie. Dodajemy do niego ziola, biale wino, wywar Zobacz więcej
Znakomity przepis z najnowszego numeru CVF, pachnacy przyprawami z krainy slonca. 6 porcji 1 kg cieleciny pokrojonej w dosc grube, 2 cm plastry 2 cytryny confit czyli z soli, mozna je zrobic samemu 3 Zobacz więcej
- moze to tez byc mloda biala brukiew czyli navets itd. 1 lyzka koncentratu pomidorowego oliwa lyzka maki lisc laurowy, tymianek, zielona pietruszka sol, pieprz Dymki podsmazamy na oliwie, wyjmujemy Zobacz więcej
Blanquette de veau to klasyka kuchni francuskej. Cielecina duszona w białym, kremowym sosie (od jego koloru pochodzi nazwa dania) z pieczarkami i marchewką. Ja natomiast proponuję kurczaka w stylu Zobacz więcej
Mamy jesien. Dzis pierwszy raz spadl jesienny deszcz, ulewa grzmoty blyskawice i cudowny zapach ziemi po deszczu. Na bazar rowniez zajrzala jesien. Dynie kasztany mandarynki pomarancze granaty. Same Zobacz więcej
Cielęcina po raz kolejny Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze i lekko kwaśnym zapachu, które prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawna, chudsza od wołowiny i wieprzowiny. Zobacz więcej