cielęcina jak przyrządzić

Bakłażan zapiekany z cielęciną Wbrew pozorom proste do przyrządzenia danie, odrobinę pracochłonne, ale tylko odrobinę :) Składniki dla 2 osób: 1 średnio duży bakłażan 30 dag mielonej cielęciny puszka Zobacz więcej
Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Duszona cielęcina

Duszona cielęcina 30448

5
Cielęcina duszona jest to jeden z najprostszych przepisów na przyrządzenie tego delikatnego mięsa. Ze względu również na ilość składników potrzebnych do przygotowania. Lecz smak mięsa przygotowanego w Zobacz więcej
Shoarmę zazwyczaj przyrządza się z jagnięciny lub cielęciny, ale w Polsce najczęściej spotyka się wersje z kurczaka lub właśnie wieprzowe. Z tych dwóch ostatnich według mnie najlepszą jest shoarma Zobacz więcej
Cielęcina z przepisu Magdy Gessler z jednego z programów "Kuchenne rewolucji" z tą różnicą, że u mnie pieczona w kawałkach, a nie w całości. Mięsko wyszło mięciutkie. delikatne i aromatyczne podane z Zobacz więcej
Dość niekonwencjonalne kotleciki z cielęciny, które wyglądem po usmażeniu przypominają kotleta mielonego. Tylko przypominają. Smak jest niepowtarzalny. Sekretem tego przepisu jest bardzo drobne Zobacz więcej
Lubię robić na imprezy zapiekanki makaronowe lub ryżowe- bo można je przyrządzić wcześniej, wstawić do piekarnika i nie stać przy garnkach, kiedy przyjdą goście. Do zapiekanek i sałatek najczęściej Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Placek po cygańsku

Placek po cygańsku 2726

1
Pyszny placek ziemniaczany z dodatkiem mięsa gulaszowego i rozmaitych warzyw. Danie, z którym każdy z nas zetknął się w swoim życiu, tylko pod różnymi nazwami. A jak przyrządzić go w domowych Zobacz więcej
dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dom-agi.pl
Botwinka

Botwinka 140

0
Botwinka autor: Aga on 14 maj 2013 • 7:51 pm Komentarzy: 3 Zupa dzieciństwa, tak dawno jej nie jadłam, że aż wstyd. Zawsze brakowało mi odwagi, żeby ją przyrządzić, ale się przełamałam i… nie żałuję. Zobacz więcej
W tą paskudną pogodę zachciało mi się zjeść coś bardziej "treściwego", sałatka to jednak za mało na dzisiaj. Miałam w domu kupione wcześniej chlebki pita i postanowiłam dzisiaj je wykorzystać. Z Zobacz więcej
. Niech wydłuży się lato! Dzisiejsze moje danie jest kolorowe, radosne i w słońcu skąpane. Pyszne. Składniki (na pełen średni gar sosu): 1 cebula 1,2 kg cielęciny pozbawionej żyłek i pokrojonej w Zobacz więcej
Shoarma to chyba jedno z najprostszych i najszybszych do przygotowania dań arabskich. Można ją przyrządzić niemal każdego gatunku mięsa: z piersi kurczaka lub indyka, wołowiny, cielęciny lub mieszanki Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Tarta z botwinką

Tarta z botwinką 92

0
Tort Pavlova z truskawkami » Tarta z botwinką „Sezon na botwinkę trwa w najlepsze, warto więc przyrządzić z niej coś pysznego a zarazem zdrowego. Tarta z botwinką z serem camembert w wersji Zobacz więcej
Wiosennych makaronów ciąg dalszy. Dziś zapraszam na makaron garganelli z białym ragu i warzywami. Ragu to nic innego jak sos boloński, natomiast białe ragu to sos boloński bez pomidorów. Moje ragu Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
schab po hawajsku

schab po hawajsku 137

0
Fajna odmiana od typowych rodzajów przyrządzania tego mięsa, delikatne mięsko ze słodko - winną nutą ananasa i papryki, nam bardzo smakowało :) Do przyrządzenia tej potrawy można użyć tez płatów Zobacz więcej
Jeśli mamy pod ręką cielęcinę, to aż się prosi, żeby zrobić z niej bitki. Dziś w wersji z kluskami śląskimi, ale dodatkiem może być też ryż, kasza czy kuskus. Składniki, 2 osoby: Bitki: 250g cielęciny Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Sznycel cielęcy

Sznycel cielęcy 2119

0
Dziś zaprezentuję recepturę na prawdziwy sznycel wiedeński, choć oryginalna nazwa „sznycel wiedeński” jest chroniona prawem austriackim. Sznycel wiedeński to bardzo cienko rozbity plaster cielęciny, Zobacz więcej
Cielęcina to bardzo zdrowe mięso. Dlatego staram się co jakiś czas przyrządzić coś z cielęciny. Na razie moim hitem jest potrawka z przepisu Marka Łebkowskiego Doskonała kuchnia polska. To cielęcina z Zobacz więcej
Cielęcina to jedno z najchudszych mięs. Świetne dla osób dbających o sylwetkę również ze względu na dużą zawartość białka. Mięso ma barwę od jasnoróżowej do czerwonej. Odpowiednio przyrządzona Zobacz więcej
Zamiast tradycyjnej panierki zaproponuję Wam dziś piersi z kurczaka w delikatnym cytrynowym sosie. Włoskie mamy bardzo często serwują to danie swoim małym pociechom, choć powiem wam, że tak Zobacz więcej