cielęcina mielona

Sznycle z cielęciny Przepis na kotlety mielone. U mnie w domu zawsze mówiło się na nie sznycelki :) Niby nie ma w nich nic nadzwyczajnego ale zapewniam, że smakują wyśmienicie. Wszystko to za sprawą: Zobacz więcej
Składniki: ok. 250-300g mielonej cielęciny 2 żółtka 1 mała marchew (starta na grubych oczkach) natka pietruszki (drobno posiekana) 1 mała cebula (drobno pokrojona) zioła prowansalskie pieprz Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
SPAGHETTI INACZEJ

SPAGHETTI INACZEJ 330

0
Ze słoiczkiem dobry pomysł, ale mój mięsożerca postarał się, żeby reszta pulpecików jemu przypadła na dziś...Jak jest coś dobre, to u mnie w domu nie poleży dłużej ;-). Za to skoro już wiem, że Zobacz więcej
Duet idealny czyli miękkie i kruche kopczyki z dwóch rodzajów mięs: polędwiczki wieprzowej i mielonej cielęciny. Łatwe do wykonania, a efekt smakowy i wizualny doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Zobacz więcej
Smażone na maśle, już samo to mówi nam, że pycha. Niby miało być zdrowo, ale wyszło przesmacznie, więc też się liczy ;) :P Składniki 600 g cielęciny (u nas łopatka) 100 g masła 1 jajko 100 g mąki 100 Zobacz więcej
Ryżówka z pulpetami z "Książki Kucharskiej Przyjaciółki". Składniki: marchewka; pietruszka; seler; por; koperek; 300 g mielonej cielęciny lub indyka; kajzerka; sól, pieprz; jajko; 1/2 szklanki ryżu. Zobacz więcej
Bakłażan zapiekany z cielęciną Wbrew pozorom proste do przyrządzenia danie, odrobinę pracochłonne, ale tylko odrobinę :) Składniki dla 2 osób: 1 średnio duży bakłażan 30 dag mielonej cielęciny puszka Zobacz więcej
Składniki: 70 dkg mielonej cielęciny 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka tartego parmezanu sól pieprz czarny mielony papryka ostra mielona 12 plastrów o grubości ok. 2 cm. dużej cukinii Zobacz więcej
danie główne Bistecca alla Tartara - tatar we włoskim wydaniu. Bardziej wyszukany niż nasz polski z ogórkiem, z dodatkiem kaparów i brandy. Z dodatkiem świeżego pieczywa i dobrego wina - doskonały. Zobacz więcej
Kolejny przepis dr. Dukana. Bez tłuszczu - samo mięso:) Jak dobrze się sprężyć to mamy obiad w 30 - 40 min. Składniki dla 2 - 4 osób: 500g chudego mięsa mielonego (najlepiej cielęciny, ja dałam pierś Zobacz więcej
marynowane (plastry) sól ,pieprz Przygotowanie Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz Zobacz więcej
Dziś potrawa w sam raz na upały cielęcina z dużą ilościa przepysznych warzyw. Uwielbiam takie potrawy. Wrzucam wszystko na głęboką patelnie i gotowe :) Szybko i zdrowo. Etli türlü czyli turecki gulasz Zobacz więcej
Uwielbiam tą zupę. Zwłaszcza jak jest zimno na dworze. Wspaniale ogrzewa organizm i syci. Dziś cała moja wielopokoleniowa rodzina zajadała się nią ze smakiem. Potrzebujemy - wrzątek ok 2,5 litra - pół Zobacz więcej
Składniki 1 kg mielonej wołowiny 1 duża bardzo drobno posiekana cebula (można zmielić w blenderze) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka Zobacz więcej
Pod koniec maja i na początku czerwca można zrobić gołąbki z młodej kapusty. Młoda kapusta jest delikatna i łatwo rozdziela się na liście. Można ją faszerować nadzieniem z cielęciny lub drobiu, albo Zobacz więcej
Faszerowana kaczka w czerwonym winie « poprz. nast. » 31472 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 7 głosów z średnią 4.71 z 5)Faszerowana kaczka w czerwonym winie4.71 out of 5 based on 7 voters. Zobacz więcej
Malutkie pulpeciki, jako alternatywa na kotlety mielone z mieszanego mięsa. Można zrobić z drobiowego, cielęciny i wieprzowiny. Wszystko wg uznania. Pulpeciki są delikatne, gotowane w rosole, podane z Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Niedzielny obiad

Niedzielny obiad 809

2
Tysiące pasji i uspokojeń Niedzielny obiad Niedzielny obiad - mój ulubiony zestaw obiadowy .Jak już kiedyś pisałam uwielbiam mielone i buraczki i praktycznie mogłabym to jeść na okrągło .Pycha Tym Zobacz więcej
czyli klasyczny sos mięsny rodem z Bolonii/ Przepis pochodzi z książki La cucina regionale Italiano. Emilia – Romagna 100 g surowego boczku 150 g mielonej cielęciny 150 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Sajgonki Psotki

Sajgonki Psotki 233

0
Planowałam zrobić mielone pieczone kotleciki z ogromnym bukietem warzyw. Ostatecznie wyszły sajgonki, z czego bardzo się cieszę. Chrupiąca powłoka i subtelne nadzienie dostarczają ciekawych wrażeń Zobacz więcej