cielęcina mielona

Sznycle z cielęciny Przepis na kotlety mielone. U mnie w domu zawsze mówiło się na nie sznycelki :) Niby nie ma w nich nic nadzwyczajnego ale zapewniam, że smakują wyśmienicie. Wszystko to za sprawą: Zobacz więcej
Składniki: ok. 250-300g mielonej cielęciny 2 żółtka 1 mała marchew (starta na grubych oczkach) natka pietruszki (drobno posiekana) 1 mała cebula (drobno pokrojona) zioła prowansalskie pieprz Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
SPAGHETTI INACZEJ

SPAGHETTI INACZEJ 359

0
Ze słoiczkiem dobry pomysł, ale mój mięsożerca postarał się, żeby reszta pulpecików jemu przypadła na dziś...Jak jest coś dobre, to u mnie w domu nie poleży dłużej ;-). Za to skoro już wiem, że Zobacz więcej
Duet idealny czyli miękkie i kruche kopczyki z dwóch rodzajów mięs: polędwiczki wieprzowej i mielonej cielęciny. Łatwe do wykonania, a efekt smakowy i wizualny doskonały. Polecam na niedzielny obiad. Zobacz więcej
Smażone na maśle, już samo to mówi nam, że pycha. Niby miało być zdrowo, ale wyszło przesmacznie, więc też się liczy ;) :P Składniki 600 g cielęciny (u nas łopatka) 100 g masła 1 jajko 100 g mąki 100 Zobacz więcej
Ryżówka z pulpetami z "Książki Kucharskiej Przyjaciółki". Składniki: marchewka; pietruszka; seler; por; koperek; 300 g mielonej cielęciny lub indyka; kajzerka; sól, pieprz; jajko; 1/2 szklanki ryżu. Zobacz więcej
Bakłażan zapiekany z cielęciną Wbrew pozorom proste do przyrządzenia danie, odrobinę pracochłonne, ale tylko odrobinę :) Składniki dla 2 osób: 1 średnio duży bakłażan 30 dag mielonej cielęciny puszka Zobacz więcej
Składniki: 70 dkg mielonej cielęciny 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka tartego parmezanu sól pieprz czarny mielony papryka ostra mielona 12 plastrów o grubości ok. 2 cm. dużej cukinii Zobacz więcej
danie główne Bistecca alla Tartara - tatar we włoskim wydaniu. Bardziej wyszukany niż nasz polski z ogórkiem, z dodatkiem kaparów i brandy. Z dodatkiem świeżego pieczywa i dobrego wina - doskonały. Zobacz więcej
Kolejny przepis dr. Dukana. Bez tłuszczu - samo mięso:) Jak dobrze się sprężyć to mamy obiad w 30 - 40 min. Składniki dla 2 - 4 osób: 500g chudego mięsa mielonego (najlepiej cielęciny, ja dałam pierś Zobacz więcej
Niesamowite połączenie smaków wbrew pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u nas z Zobacz więcej
Dziś potrawa w sam raz na upały cielęcina z dużą ilościa przepysznych warzyw. Uwielbiam takie potrawy. Wrzucam wszystko na głęboką patelnie i gotowe :) Szybko i zdrowo. Etli türlü czyli turecki gulasz Zobacz więcej
Uwielbiam tą zupę. Zwłaszcza jak jest zimno na dworze. Wspaniale ogrzewa organizm i syci. Dziś cała moja wielopokoleniowa rodzina zajadała się nią ze smakiem. Potrzebujemy - wrzątek ok 2,5 litra - pół Zobacz więcej
Składniki 1 kg mielonej wołowiny 1 duża bardzo drobno posiekana cebula (można zmielić w blenderze) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka Zobacz więcej
Pod koniec maja i na początku czerwca można zrobić gołąbki z młodej kapusty. Młoda kapusta jest delikatna i łatwo rozdziela się na liście. Można ją faszerować nadzieniem z cielęciny lub drobiu, albo Zobacz więcej
Faszerowana kaczka w czerwonym winie « poprz. nast. » 31472 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 7 głosów z średnią 4.71 z 5)Faszerowana kaczka w czerwonym winie4.71 out of 5 based on 7 voters. Zobacz więcej
Malutkie pulpeciki, jako alternatywa na kotlety mielone z mieszanego mięsa. Można zrobić z drobiowego, cielęciny i wieprzowiny. Wszystko wg uznania. Pulpeciki są delikatne, gotowane w rosole, podane z Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Niedzielny obiad

Niedzielny obiad 875

2
Tysiące pasji i uspokojeń Niedzielny obiad Niedzielny obiad - mój ulubiony zestaw obiadowy .Jak już kiedyś pisałam uwielbiam mielone i buraczki i praktycznie mogłabym to jeść na okrągło .Pycha Tym Zobacz więcej
czyli klasyczny sos mięsny rodem z Bolonii/ Przepis pochodzi z książki La cucina regionale Italiano. Emilia – Romagna 100 g surowego boczku 150 g mielonej cielęciny 150 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Sajgonki Psotki

Sajgonki Psotki 253

0
Planowałam zrobić mielone pieczone kotleciki z ogromnym bukietem warzyw. Ostatecznie wyszły sajgonki, z czego bardzo się cieszę. Chrupiąca powłoka i subtelne nadzienie dostarczają ciekawych wrażeń Zobacz więcej