cielęcina miód

Ponownie u nas na stole zagościła cielęcina. Tym razem zrobiłam ją z dodatkiem musztardy i miodu, który nadaje jej lekkiej słodyczy. W przypadku mięs duszonych warto wykorzystać szybkowar. Znacznie Zobacz więcej
Mój ulubiony dodatek do mięsa na słodko- kasza jaglana z jabłkiem i suszonymi owocami. Idealnie komponuje się z drobiem i cielęciną. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej, 1 szklanka wody, 1 szklanka Zobacz więcej
mięso się zarumieni ale wciąż będzie soczyste. Razem z mięsem możemy grillować pieczarki. Burak pokrojony w drobne plasterki wrzucamy do garnka, dodajemy oleju kokosowego, wody, skrapiamy cytryną i Zobacz więcej
właśnie tak zrobiona wieprzowina ( w różnej wersji marynat ).Najpierw obsmażonam a potem zalewam wodą i duszę . Składniki : 0,6 kg mięsa od szynki 3 cebule 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka mielonej Zobacz więcej
całe mięso. Cielęcinę piec w żaroodpornym naczyniu około 1 - 1,4 godziny w piekarniku w temperaturze 180 C. Co pewien czas podlewać ją sokiem z pomarańczy i bulionem. Gotowe mięso pokroić na porcje Zobacz więcej
Dziękuję;) Etniczność tonki to region Orinoko, Gujana, Wenezuela. Mistyczny, hipnotyzujący aromat oscylujący między gorzkim migdałem, miodem i wanilią. Muśnięcie goździka? Egzotyczny aromat tytoniu, a Zobacz więcej
placek drożdżowy, przełożyć do miski. Dodać jajka, sól, pieprz, ognistą mieszankę przypraw, tymianek, miód pitny. Migdały posiekać, dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy (użyłam Zobacz więcej
ZUPA CZOSNKOWA Z KLOPSIKAMI CZOSNKOWO-SEROWYMI Tak jakoś zimno i ponuro się już robi na dworzu, więc czas wyciągnąć imbir, czosnek, cytrynę i miód i się rozgrzać i przygotować organizm na jesienne Zobacz więcej
Górka cielęca z pieczonymi gruszkami i ricottą Górka cielęca - jakże mało romantycznie to brzmi. Chociaż muszę przyznać, że danie prezentuje się całkiem całkiem... Z serii gruszkowych przepisów na Zobacz więcej
Jak w wielu krajach na świecie tak i w Portugalii luchnia regionalna cieszy się wielką popularnością. W kartach restauracji obok tradycyjnych, narodowych dań pojawiaą się i te bardziej specyficzne, Zobacz więcej
671. Kurczak w pikantnej marynacie Prymat Parę dni temu w mojej przesyłce zfirmyPrymatbyłamarynata płynna pikantna. Takie marynaty to super sprawa [ chociaż wiem , że co domowe marynaty to domowe Zobacz więcej
Cielęcina na puree z orzechów Przepis z książeczki "Gotuj z sercem. 66 sekretów kulinarnych niezwykłych restauracji", którą gorąco polecam (wyszła już 2 część). Cielęcina pyyyyyyycha. A zdjęcie trochę Zobacz więcej
Po raz kolejny na naszym stole gościły sajgonki. Bardzo lubię tę chrupiącą przekąskę. Farsz można komponować na przeróżne sposoby co za każdym razem daje nowy, ciekawy smak. Tym razem zmieloną Zobacz więcej
jest żeliwny i nie trzeba namaczać przed użyciem. Co ma swoje plusy. Przepisów na tajine są tysiące. Mój dzisiejszy to efekt kilku przepisów oraz obejrzenia kilku programów. Marokański tadżin z Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca 1953

2
Pieczeń cielęca ma tę zaletę, że można ją podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Wcześniej jednak warto ją odpowiednio zabejcować. I odczekać ze trzy dni, zanim mięso cielęce włożymy do piekarnika. Zobacz więcej
Dzisiejszy wpis można potraktować jako alternatywę dla polskich mielonych, choć właściwie jedynym wspólnym mianownikiem są klopsy, a właściwie ich kształt. Wersja o smakach Maroko zrobiona jest bowiem Zobacz więcej
Dzisiaj znowu sięgnęłam do przepisu z kuchni francuskiej, dlatego że miałam do przygotowania udziec cielęcy. Jest to bardzo delikatne mięso, które wymaga odpowiedniej oprawy. Zaczynajmy! Składniki (na Zobacz więcej
Saltimbocca to popularne danie we Włoszech, przyrządzane jest oryginalnie z cielęciny, do której trzeba dodać szynkę oraz szałwię, zalać winem i gotowe ;) Musicie koniecznie spróbować przygotować je w Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Sznycel po...  wiedeńsku

Sznycel po... wiedeńsku 2580

2
Kupiłam piękne mięso, które akurat pasowało na obiad, jaki zaplanowałam. Pomyślałam, że zrobię sznycel po wiedeńsku. Oryginalny sznycel wiedeński przygotowuje się z cielęciny. Mięso rozbite na Zobacz więcej
Pyszne szlachetne mięso w aromatycznym aksamitnym sosie pomarańczowo-balsamicznym z pistacjowo-parmezanową posypką i cząstkami mandarynki. Do tego pomidorki koktajlowe serwowane na ciepło w Zobacz więcej