cielęcina pleśniowym

Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Trochę Smaku
Duszona cielęcina

Duszona cielęcina 36600

Cielęcina duszona jest to jeden z najprostszych przepisów na przyrządzenie tego delikatnego mięsa. Ze względu również na ilość składników potrzebnych do przygotowania. Lecz smak mięsa przygotowanego w Zobacz więcej
Składniki: cielęcina bez kości 1,2 kg, kostka rosołowa 1 sztuka, przyprawa do cielęciny 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 łyżki, czosnek Zobacz więcej
W weekendy zwykle sporo gotuję – robię dania ( i zdjęcia) na bloga, mniej więcej co dwa tygodnie gotuję gar wywaru do późniejszego wykorzystania, zwykle robię jakieś słodycze dla Emilki do Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Cielęcina duszona w maśle

Cielęcina duszona w maśle 14759

Kawałek cielęciny ok.1kg.(może być mostek,łopatka....) pół paczki masła sól, pieprz. Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem. Przekroić na połowę. Na dno rondla dajemy 2 łyżki sklarowanego masła, dobrze Zobacz więcej
Francuzi muszą kochać dania jednogarnkowe. W zasadzie najsłynniejsze potrawy upraszczają się do duszenia w jednym garze; boeuf bourguignon, pot-au-feu oraz jedyna w swoim rodzaju cielęcina – Zobacz więcej
Cielęcina w białym sosie zwana po francusku Blanquette to prawdziwy zabytek tradycyjnej kuchni francuskiej. Idealne danie na „proszony” obiad czy kolację.Sos śmietankowo-cytrynowydoskonale komponuje Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Cielęcina pieczona

Cielęcina pieczona 9760

Cielęcina niezbyt często pojawia się na naszym stole. Jest droga, niełatwo ją kupić i niełatwo ją przygotować tak żeby była smaczna. Kiedy trafiłam na cielęcą karkówkę wiedziałam, że mam ładny kawałek Zobacz więcej
Uwielbiam wracać do różnych przepisów, które zapamiętałam z rodzinnego domu, z domu moich krewnych lub znajomych. Pełno w nich domowego ciepła, miłości do dobrego jedzenia i poszanowania dla Zobacz więcej
Saltimbocca alla romana - przepyszna cielęcina po rzymsku - Wiszniówka Toggle navigation O Blogu Przepisy Porady Sklep przepisy, porady, gadżety Dania mięsne Saltimbocca alla romana – przepyszna Zobacz więcej
Duże kawałki cielęcego mięsa skąpane w śmietanowym sosie ... Składniki: 1 kg cielęciny bez kości sól pieprz słodka papryka szczypta cząbru 2 cebule 2 ząbki czosnku śmietana 18% klarowane masło Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Cielęcina w sosie chrzanowym

Cielęcina w sosie chrzanowym 110

Delikatne mięso z cielęciny zapieczone w aromatycznym sosie chrzanowym. Proste, a zarazem eleganckie danie Czytaj więcej » Zobacz więcej
W miniony weekend przygotowaliśmy wspólnie z mężem danie wg przepisu znalezionego w gazetce z Biedronki. Tzn pomysłodawcą i głównym wykonawcą był mój M., moja rola natomiast sprowadziła się do Zobacz więcej
Delikatne mięso cielęce duszone w mleku .... spróbujcie koniecznie. Składniki ok. 1,5 kg ligawy cielęcej 1 l mleka 2 łyżki oleju 2 łyżki masła gałązki świeżego rozmarynu świeżo starta gałka Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Cielęcina w sosie chrzanowym

Cielęcina w sosie chrzanowym 205

Delikatne mięso z cielęciny zapieczone w aromatycznym sosie chrzanowym. Proste, a zarazem eleganckie danie Czytaj więcej » Zobacz więcej
Najprostszy sposób przygotowywania cielęciny jaki znam. Przez wiele lat było to sztandarowe danie mojej Cioci ( siostry Mamy ). Wiadomo było , że Ciocia Oleńka raz - dwa razy w miesiącu robi Zobacz więcej
W chłodne jesienne wieczory zazwyczaj popijamy herbatkę z pigwą, imbirem czy cytryną. A gdyby tak pójść dalej i przenieść te rozgrzewające smaki na obiad? Tylko sama herbata na obiad to tak trochę Zobacz więcej
Trochę bałam się zaczynać przygodę z cielęciną, w końcu mięso nie jest tanie, więc marnacja dużego kawałka byłaby z uszczerbkiem dla domowego budżetu. Okazało się, że nie taki diabeł straszny... Mięso Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 19799

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Aby wykonać te małe aromatyczne kuleczki trzeba najpierw zrobić mieszankę mąk z tapioki i ryżowej pół na pół. Można takie mieszanki zakupić w Kuchniach Świata albo zrobić je samemu. Potem tylko woda i Zobacz więcej
Ta jedna z najpopularniejszych i ponadczasowych włoskich przystawek pochodzi z północnowłoskiego regionu Piemont, ale cieszy się popularnością w całym kraju. Mogłoby się wydawać, że połączenie Zobacz więcej