cielęcina rydz

{{headerMessage}}
Nie ma nic pyszniejszego o tej porze roku od rydzów smażonych na świeżym masełku. Uwielbiam łączyć je z delikatną cielęciną i podawać w towarzystwie komosy ryżowej. Jest to bardzo zdrowe i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podawanych do posiłku win, które wHiszpanii pije się dla poprawienia trawienia. Przepisy wksiążce podzielono na osiem części. Na otwarcie – tortilla! To chyba najważniejsze inajbardziej znane danie Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Przyjęcie w Transylwanii

Przyjęcie w Transylwanii 183

0
{{headerMessage}}
były nie tylko z Romanii. Jako przekąski polecano ozory jelenie i języczki z kozłów podawane z chrzanem. Kozioł dzikiej kozy zachwalany był jako marynowany w tylko tutaj znany sposób. Serek utarty z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) Produkty bogate w skrobie (ziemniaki, ryż, makaron) Udziec jagnięcy Około 40 gram sera żółtego (porcja dzienna) Dodatkowo nagroda dla wytrwałych: Królewska uczta!!! 2 razy w tygodniu możemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) Produkty bogate w skrobie (ziemniaki, ryż, makaron) Udziec jagnięcy Około 40 gram sera żółtego (porcja dzienna) Dodatkowo nagroda dla wytrwałych: Królewska uczta!!! 2 razy w tygodniu możemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jesieni. Próbując ich, zrozumiałam, co oznacza "esencja smaku" - kropelka selerowego musu smakowała bardziej selerowo niż sam seler:) Obie przystawki były wspaniałe - zarówno soczewicowa zupa z kozim Zobacz więcej