cielęcina w sosie z tuńczyka

Tradycyjny włoski przepis na cielęcinę w pysznym tuńczykowym sosie z dodatkiem kaparów i sardynek. Danie jest pyszne i bardzo proste do przygotowania , podawane na zimno/ prosto z lodówki/ , doskonałe Zobacz więcej
Vitello Tonnato - Cielęcina w sosie z tuńczyka z kaparami i pieprzem zielonym Przystawka włoska z delikatnej cielęciny (u mnie jest to szynka cielęca) ugotowana na białym wytrawnym winie, podana z Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Uova tonnate

Uova tonnate 97

0
Czyli po naszemu po prostu jajka w sosie tuńczykowym. Zazwyczaj sos ten podaje się do cielęciny, ale ja jestem leniwa i nie chciało mi się z nią bawić. Z jajkami jest zdecydowanie mniej roboty. 2 Zobacz więcej
Vitello tonato to włoskie danie, jest to cielęcina z sosem z tuńczyka. W sklepie dostalem świeży schab cielęcy, więc z tego mięsa musiałem zrobić ten przepis. W przepisie jest to np udziec cielęcy. Zobacz więcej
Klasyczne danie pod nazwą vitello tonnato przygotowuje się z marynowanej i lekko ugotowanej cielęciny (tak, żeby była różowa i delikatna w środku) w białym winie z warzywami. Następnie sos Zobacz więcej
Jeszcze jedna pyszna propozycja na danie ze szparagów. To wersja włoska – na pewno wielu z Was zna jedno z flagowych włoskich dań – vitello tonnato (plastry zimnej cielęciny w sosie tuńczykowym). Ja Zobacz więcej
Vitello tonnato to jedno z bardziej znanych na świecie dań kuchni włoskiej. Znanych a jednak dość zaskakujących składem dla przeciętnego Polaka. Cielęcina nie jest niczym dziwnym, ale już podaniem jej Zobacz więcej
kurczak. Składniki: Pieczeń podwójna pierś z kurczaka sól oliwa z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki świeżo mielony pieprz ulubione zioła (dałam mieszankę Benedyktyńską do drobiu) Tonatto puszka Zobacz więcej
Premiera najnowszej reklamy produktów Rio Mare, której twarzą został Kevin Costner była okazją do zorganizowania spotkania z Glogerami oraz dziennikarzami kulinarnymi. W takim towarzystwie rzecz jasna Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
RISOTTO AI FUNGHI PORCINI

RISOTTO AI FUNGHI PORCINI 159

0
DE VOLAILLE FARFALLE Z BROKUŁAMI I TUŃCZYKIEM SPAGHETTI CARBONARA PASTICCIO czyli Lasagna inaczej TUTTE LE STRADE PORTANO A ROMA MOUSSAKA ZUPA-KREM Z PORÓW SPAGHETTI POLSKIEGO BUDOWLAŃCA PAELLA Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków 183

0
(opcjonalnie) - kilka listków świeżej mięty - gęsty ocet balsamiczny (lub zwykły) - kilka łyżek sosu winegret - 1 łyżka cukru Buraki w skórkach zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez około 60 Zobacz więcej
arancino (smażona kulka z ryżu nadziana mięsem i serem) i ciasto francuskie z serem i szynką. Wszystkie były bardzo smaczne, ale chyba najlepsze okazało się carpaccio. Na powyższych zdjęciach możecie Zobacz więcej
, • 2 łodygi selera naciowego, • 1 ząbek czosnku, • sól, pieprz. • 1 żółtko, • szklanki oleju słonecznikowego, • 1 łyżeczka białego octu winnego, • 100 g tuńczyka z puszki, • 1 słoiczek kaparów. Zobacz więcej
, podroby pasztety, parówki, boczek, smalec, morskie (śledź, dorsz, makrela, halibut, łosoś, sola, tilapia), świeże, mrożone, umiarkowanie wędzone i marynowane warto wybierać małe gatunki i jadać z Zobacz więcej
VITELLO TONNATO (cielęcina w sosie tuńczykowym) Od zawsze uwielbiam cielęcinę. Jak byłam mała mówiłam na nią "szare mięsko". I choć szare mięsko nie brzmi apetycznie, upieczona przez moją Mamę lub Zobacz więcej
żółtka, · garść liści szałwii (świeże), · 2 gałązki selera naciowego (ja obieram obieraczką), · 3 listki laurowe, · łyżka kaparów, · marchewka, · cytryna, · butelka białego wytrawnego wina, · łyżka Zobacz więcej
z marchewki i jabłka 100 brokułów gotowanych podwieczorek 1/2 grejpfruta kolacja 100 ryby po grecku (dorsza) 2 kromki chleba razowego Wtorek śniadanie 100g sałatki z makreli 2 kromki chleba razowego Zobacz więcej
Cienko pokrojone, gotowane mięso zalane majonezowym sosem z tuńczyka i anchois - genialne... Dla mnie osobiście stanowi ogromną pokusę i odkrycie kulinarne ostatnich lat. Zanim jednak przygotowałam Zobacz więcej
i nie wiem, jak się tam dostał, czy z Cieśniny Mesyńskiej, czy z innego zakątka świata, nie wiem też, czy był amoroso (to dobrze wpływa na smak i delikatność mięsa), ale i tak był bardzo pyszny i Zobacz więcej
- Co dziś na obiad? - Kaczka i tuńczyk. - Kaczka i tuńczyk? Co to za połączenie?! I wtedy mnie natchnęło. Nasz "Włoski tydzień" trwa w najlepsze, a ja wciąż głowiłam się co tu zaproponować, aby odejść Zobacz więcej