cielęcina z grzybami w śmietanie

Cielęcinka z borowikami Cielęcinka z borowikami podana ze zrolowanymi zielonymi wieżami z kapusty włoskiej i marchewkowe juliennie zaprezentowane w eleganckich pęczkach. Składniki: zmielona Zobacz więcej
Składniki: prawdziwki 1 szklanka/suszone, cielęcina bez kości 1,5 kg, kucharek 1 łyżeczka, cząber 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka ostra Zobacz więcej
Składniki: cielęcina żeberka 1,2 kg, smalec 1 łyżka, mąka pszenna 4 łyżki, kostka rosołowa grzybowa 1 szuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 3 sztuki, ząbek czosnku 3 sztuki, grzyby suszone 3 łyżki, Zobacz więcej
Cielęcy filet owinięty szynką z grzybami i kawą. Pomysł na potrawę zaczerpnęłam z archiwalnego numeru czasopisma "A tavola". W oryginalnym przepisie występują grzyby leśne, jednak z powodu ich braku Zobacz więcej
mojej mamy już zawekowane) 3 dojrzałe pomidory sparzone, obrane i pokrojone w kostkę 2 garści pokrojonego świeżego tymianku sól i pieprz oliwa do smażenia (ja używałam oleju ryżowego) sos sojowy z Zobacz więcej
Lubimy nietypowe połączenia smakowe. W prezentowanym daniu nie ma nic nietypowego, a jednak jest wyjątkowe, pyszne i z pewnością jeszcze nie raz do niego powrócimy. Delikatne, soczyste pulpeciki w Zobacz więcej
Miękkie,rozpływającesięmięsko podane w aromatycznym grzybowym sosie. Uczta na całego. Z książki "Wołowina icielęcina" Danuty i Marka Łebkowskich. Polecam! Oto przepis: 1,5 kg cielęciny (bez kości) 2 Zobacz więcej
Irmina12
Irmina12 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotuję komuś
zupa z maślaków

zupa z maślaków 799

0
kremówki 2 litry wywaru z giczy cielęcej (robiłam cielęcinę w sosie chrzanowym i został mi wywar, ale można użyć innego, byleby nie zdominował zapachu i smaku grzybów) 10 listków szałwii łyżka Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Proste kartoflane danie

Proste kartoflane danie 165

0
kostkę i podsmażonym boczkiem i cebulą razem. Powiązane wpisy: Rumsztyk z cebulą i smażonymi ziemniakami Składniki: 1 kg kartofli,5 cebul,400 g małych pieczarek,1 pęczek pietruszki,80... Medaliony z Zobacz więcej
przygotowywałam z cielęciny ale w ramach porządków w zamrażalniku znalazłam jagnięcinę, akurat 600g to przetestowałam, i wyszło rewelacyjnie. Potrawka wyborna, można ją podać z kaszą albo makaronem. Zobacz więcej
boczku, 1,5 łyżkisłodkiejpapryki, 25 dkg cielęciny (można zastąpić innym mięsem), 2-3 szkl. wywaru drobiowego lub ugotowanego na kościach cielęcych, 2 średnie marchewki, 2 średnie rzepy, 25 dkg Zobacz więcej
Przepisy z cielęciny Gulasz cielęcy z grzybami i estragonem 2013/01/15 , Gosia Estragon to chyba najrzadziej przeze mnie używana przyprawa. Dlatego się ucieszyłam jak natrafiłam na ten przepis, gulasz Zobacz więcej
Cielęcina w sosie - sekret Mojej Babci Od zawsze gdy mieliśmy przyjechać na obiad do Babci, Babcia pytała co ugotować. Nasza odpowiedź była niezmiennie ta sama: zupa grzybowa i cielęcina. Zupa Zobacz więcej
Dziś grzebiąc w odmętach zamrażarki znalazłem ładny kawałek mięsa podpisany przez babcię "cielęcina". Jak cielęcina, to cielęcina! Starałem się zrobić ją najprościej i najsmaczniej jak się tylko da. Zobacz więcej
Kolejny ze smaków dzieciństwa. Takie zrazy (od święta), przygotowywała moja babcia z dziadkiem. Tyle, że używali do nich suszonych grzybów leśnych i dusili w wielkim garnku, na piecu opalanym węglem. Zobacz więcej
się zmieniło... Składniki: 1/2 kg cielęciny (zastąpiłam wołowiną) 1 bułka 1 jajko 1/2 łyżki soli (dałam pół łyżeczki) 1/2 cebuli (do mięsa) 1/8 tartej bułki do obtoczenia 2 dag mąki 2 dag grzybów 1/8 Zobacz więcej
kurczaka saltimbocca - typowo włoskie danie, które w oryginale wykonywane jest z cielęciny... ja je trochę zmodyfikowałam i użyłam kurczaka - a zamiast sosu na białym winie - użyłam sosu ze świeżych Zobacz więcej
porcji. Pewno świetnie smakuje na drugi dzień (jak to bywa z podgrzewanymi potrawami) jednak tego nie udało mi się sprawdzić bo wszystko zniknęło. A przepis, tym razem bardzo mało modyfikowany z Zobacz więcej
i atmosfera. I równolegle bistro. Klasyka francuskich specjałów. Na brunch,piknik,kolacje i specjalne okazje. Rozkoszne małe dania. Laduree Paris. Savory. Suflet z selera z czarną truflą souflee au Zobacz więcej
i atmosfera. I równolegle bistro. Klasyka francuskich specjałów. Na brunch,piknik,kolacje i specjalne okazje. Rozkoszne małe dania. Laduree Paris. Savory. Suflet z selera z czarną truflą souflee au Zobacz więcej