cielęcina z kostką

Tagiatelle ugotowane osobno. Cielęcina pokrojona w kostkę ok. 1cm przesmażona przez chwilę z cebulą i czosnkiem (bez tłuszczu), szklanka soku warzywnego (dałam Vega), pokrojona papryka i puszka Zobacz więcej
Kotlet cordon blue- powinien być z cielęciny, z dodatkiem sera szwajcarskiego :) Ja cielęciny nie miałam, dałam kotlety wieprzowe oraz miękki ser. Kotlety są przepyszne- polecam :) Zaczynamy: Zobacz więcej
1 kg cielęciny (np łopatki) 2-3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz 3/4 szkl śmietany koperek łyżka mąki Warzywa obrać, pokroić i zalać ok 2 szklankami wody. Zobacz więcej
Spaghetti w sosie curry Składniki: ( Na 4 porcję) 400 g. makaronu spaghetti 250g.pieczarek 1 laska kiełbasy z cielęciną 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 300ml. mleczka kokosowego 4 łyżki pasty curry 1 Zobacz więcej
garyija
garyija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gary i Ja
Gulasz francuski z czosnkiem

Gulasz francuski z czosnkiem 342

0
1kg cielęciny bez kości 3 łyżki oliwy 1-2 główki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu 2 łyżki bułki tartej 3/4 łyżeczki suszonego tymianku łyżka soku z cytryny 0,5 szklanki bulionu Zobacz więcej
. Ogórki i rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Do garna wlewamy maślankę, dodajemy pokrojone i starte na tarce warzywa oraz Zobacz więcej
Składniki: 70 dkg mielonej cielęciny 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka tartego parmezanu sól pieprz czarny mielony papryka ostra mielona 12 plastrów o grubości ok. 2 cm. dużej cukinii Zobacz więcej
Kiełbasa cienka cielęca Kiełbasa cienka cielęca Składniki: - cielęcina kl. I z łopatki lub szynki 60%, - wieprzowina II kl. 20%, - cielęcina III kl. 20%, - peklosól 17g/kg, - kolendra 0,3g/kg - gałka Zobacz więcej
dusia510
dusia510 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Dukana
Gulasz z sosem grzybowym

Gulasz z sosem grzybowym 303

0
« Sałatka z łososia i twarożku Gulasz z sosem grzybowym Gulasz w sosie grzybowym – faza II Na gulasz możemy wziąć pierś kurczaka, udko bez skóry, mięso wołowe lub chudą cielęcinę Mój gulasz jest z Zobacz więcej
Kalafiorowa z cielęciną Składniki na 5l.garnek: 300g.mostku cielęcego 1 mały kalafior 4 marchewki 2 pietruszki 8 ziemniaków 2 listki laurowe ziarenka ziela angielskiego sol,pieprz 250ml. śmietany 30% Zobacz więcej
Krupnik, to typowo polska zupa. Jest bardzo sycąca, w sam raz na jesień lub zimę. SKŁADNIKI: żeberka, kawałek cielęciny lub innego mięsa 1/4 opakowania włoszczyzny mrożonej 5-6 łyżek kaszy jęczmiennej Zobacz więcej
Pieczeń cielęca z warzywami jest bardzo delikatna, jednak wymaga ok. 2 godzin pieczenia. SKŁADNIKI: cielęcina na pieczeń 1/2 kg marchwi brokuły 1 cebula ziemniaki 2 plastry boczku sól, pieprz Mięso Zobacz więcej
pchelka
pchelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czym chata bogata
cielęcina na obiad

cielęcina na obiad 1159

0
Znowu kasza, tym razem kukurydziana, znowu własne suszone pomidory. Do tego kapusta, cielęcina i czosnek. Tak powstało pyszne, proste i zdrowe danie obiadowe. Cielęcina z kapustą, suszonymi Zobacz więcej
galareta ze schabu i warzyw Pół kg schabu warzywa takie jak:marchewka, cukinia, groszek, kukurydza, papryka, bakłażan, pietruszka, seler, por,brokuł, fasolka - wybieramy co lubimy żelatyna sól, Zobacz więcej
Gremolata wywodzi się z kuchni włoskiej. Dodaje się ją osso buco, czyli duszonej cielęciny w pomidorach. Tradycyjnie składa się z posiekanej natki pietruszki, czosnku i tartej skórki cytrynowej. W tym Zobacz więcej
Dziś potrawa w sam raz na upały cielęcina z dużą ilościa przepysznych warzyw. Uwielbiam takie potrawy. Wrzucam wszystko na głęboką patelnie i gotowe :) Szybko i zdrowo. Etli türlü czyli turecki gulasz Zobacz więcej
Jako ostatni prezentuję Wam przepis na gulasz z cielęciny z tymiankiem i zielonymi oliwkami. Jest to jedno z trzech dań, jakie poznałam na warsztatach z gotowania gulaszu w bistro Masz Gulasz Magdy Zobacz więcej
Pod koniec maja i na początku czerwca można zrobić gołąbki z młodej kapusty. Młoda kapusta jest delikatna i łatwo rozdziela się na liście. Można ją faszerować nadzieniem z cielęciny lub drobiu, albo Zobacz więcej
Tagliatelle to klasyczny włoski makaron z rejonu Emilia-Romagna, robiony jest jak świeży makaron, idealnie nadaje się do sosów z wołowiny, cielęciny lub innych. Ja postanowiłam zrobić z owocami morza. Zobacz więcej