cielęciny z pieczarkami

Składniki: łopatka cielęca 1,2 kg/z kością, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, kminek cały 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka Zobacz więcej
Do szaszłyków lubię dodawać ulubione warzywa, nie może zabraknąć cebulki, pomidorków koktajlowych czy pieczarek. Mięso, to przeważnie drób, polędwica i cielęcina, koniecznie marynowane w aromatycznych Zobacz więcej
Do szaszłyków lubię dodawać ulubione warzywa, nie może zabraknąć cebulki, pomidorków koktajlowych czy pieczarek. Mięso, to przeważnie drób, polędwica i cielęcina, koniecznie marynowane w aromatycznych Zobacz więcej
1 kg karkówki cielęcej, 3 cebule, 400 gram pieczarek, kilka listków szałwii, 3 duże ząbki czosnku, sól, cukier, 300 ml białego półwytrawnego wina, masło. Cebule pokroić w półplasterki. Pieczarki obrać Zobacz więcej
Cielęcina w winie z pieczarkami Po francusku to jakoś dużo krócej – blanquette de veau – cielęcina z pieczarkami w białym sosie. To naprawdę wymagający przepis, dużo roboty, masę zmywania ale efekt Zobacz więcej
nadzieniem, który w książce został nazwany farszem podolskim. Polecam! Scroll down for recipe in English Pieczone pierogi drożdżowe z cielęciną i pieczarkami (26-30 pierogów) Składniki na ciasto Zobacz więcej
Cordon Bleu, czyli popularny kotlet szwajcarski, to nic innego ja sznycel z serem, szynką zapanierowany i usmażony. Sam kotlet wywodzi się faktycznie ze Szwajcarii, ale przepis przekroczył już jej Zobacz więcej
mięso się zarumieni ale wciąż będzie soczyste. Razem z mięsem możemy grillować pieczarki. Burak pokrojony w drobne plasterki wrzucamy do garnka, dodajemy oleju kokosowego, wody, skrapiamy cytryną i Zobacz więcej
Łazanki to danie typu „lepiej smakuje niż wygląda” Łatwe do przygotowania, najwięcej czasu zajmuje poszatkowanie kapusty (przynajmniej mnie). Różne są wersje tej potrawy, u mnie dzisiaj z białą Zobacz więcej
Na niedzielną zupę do pieczarki mySi? Dzisiaj buraczkowa z dużą ilością ziemniaków, która rozgrzewa i nadaje energii na całe popołudnie. Szybka i bardzo prosta do zrobienia.Zupę można również Zobacz więcej
Przepis na potrawę lekkostrawną i niestandardową. Jest dobrym żródłem pełnowartościowego białka, błonnika, żelaza, beta - karotenu. Polecam dla osób lubiących kuchnię azjatycką i indyjską. Składniki Zobacz więcej
Aromatyczny, dobrze doprawiony schab z dodatkiem kiełbasy z cielęciny i ogórków kiszonych. Bardzo ciekawy i oryginalny smak! 500 g schabu Przyprawy: Sól. Pieprz, Chili pieprz cayenne, zioła Zobacz więcej
Ostatnio przypadły nam do gustu pieczarki portobello i nawet Loczek, który z zasady nie lubi grzybów zjada je ze smakiem. Zwykle po prostu dodaję je jako jeden ze składników ciepłej sałatki albo Zobacz więcej
Bardzo smaczne i delikatne kotlety cielęce podane z roztopionymi plastrami sera mozzarella oraz duszonymi na maśle pieczarkami. Danie idealnie sprawdzi się jak u mnie na niedzielny obiad . Goście lub Zobacz więcej
Stary przepis, z książki „Najnowszej Kuchni wytwornej i gospodarskiej” Marty Norkowskiej, z 1904 roku. Według przepisu puree, ja podałam jako sos. Nie wygląda, szczególnie na zdjęciu, ale zdecydowanie Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja na delikatny gulasz cielęcy z pieczarkami. Pyszne mięso i aksamitny sos śmietankowy. Tego nie jemy codziennie :) Składniki: 500 g cielęciny 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 350 ml Zobacz więcej
Jeden z najbardziej delikatnych, aksamitnych i pysznych gulaszy jakie znam. W oryginalnym przepisie głównym składnikiem jest cielęcina, której walory smakowe sprawiają, że potrawa wprawia w zachwyt, Zobacz więcej
Składniki: - mała łyżka oleju - 2 średnie cebule - 250 gram pieczarek pokrojonych w plastry - 300 gram cielęcinypokrojonejw kostkę lub wołowiny ale także może byćwątróbkacielęca - 25 ml brandy - 1-3 Zobacz więcej
Wczoraj zrobiłam cudowną cielęcinę Marengo…..Tak pysznej cielęciny nigdy jeszcze jadłam, wilgotna, miękka i bajecznie aromatyczna. Podobno danie zostało podane po raz pierwszy Napoleonowi, właśnie Zobacz więcej
ja robię to dla siebie :) Dziś serwuję Tzw. Cielęcinę na grzance z tym ,że ja zamieniłam ją na indyka,bo akurat tym dysponowałam.Danie dość szybie w obróbce o ile wcześniej sobie wszystko ładnie Zobacz więcej