ciemne ravioli

Czekoladowy makaron ? Czemu nie ! A gdyby tak ravioli, zupełnie na słodko ? Skusicie się ? Swoje ravioli nadziałam gotowym serkiem owocowym i podałam z sosem czereśniowym. Myślę, że można go z Zobacz więcej
zależy od używania termoobiegu (z termoobiegiem pieczemy krócej). Papryczki pozostawić w oliwie do ostygnięcia. Oliwę zlać do ciemnych szklanych butelek. Przyda się idealnie do sałatek, makaronów, Zobacz więcej
. Dowiemy się jak pozbawić migdały czy orzechy ciemnych skórek, jak łatwo obrać brzoskwinię i pomidora albo przygotować karczocha lub kwiaty cukinii... Przepisów jest naprawdę masa - od najprostszych Zobacz więcej
postanowiłamodtworzyćich smak w zaciszu domowym. Nieskromnie przyznam, że wyszły mi naprawdę dobre. Zrobiłam je w dwóch wersjach z karobem i z kakaem. Nadziałam je kremem białym i ciemnym. Można Zobacz więcej
wspaniałą, włoską nację. Pewnie z miłością do ( tu skrócona wyliczanka ): żywej gestykulacji, wiecznej pogody ducha, siedzenia do nocy, dolce vita, głośnego wyrażania zachwytu też no, może i jeszcze Zobacz więcej
Kiedy wieczory robią się dłuższe, zaszycie się w kuchni jest całkiem dobrym pomysłem. Jeszcze lepszym jest zagniecenie ciasta… na pierogi! Tym razem na ravioli z delikatną dynią i migdałami podkręcone Zobacz więcej
, żenajprostszepołączeniasą najlepsze. Dania przesiąknięte aromatami włoskimi, dostarczą nam niezwykłych doznań kulinarnych. Ribolita, zupa cukiniowa, bucatini , ravioli, wieprzowe spezzatino w Zobacz więcej
Gdybym tylko mogła żyć w krainie pierogów! Na drzewach rosłyby słodkiejagodowe, z nieba spadałyby zamiast deszczu ruskie, moje ulubione. Na uczelni, zamiast się uczyć zajadalibyśmy się pierogami z Zobacz więcej
" z dynia i orzechowa nutella Smacznego!!! Przepis na 12 malych porcji Produkty .maka pszenna...........................................1 szklanka .kakao ciemne Zobacz więcej
, żenajprostszepołączeniasą najlepsze. Dania przesiąknięte aromatami włoskimi, dostarczą nam niezwykłych doznań kulinarnych. Ribolita, zupa cukiniowa, bucatini , ravioli, wieprzowe spezzatino w Zobacz więcej
z krewetkami i specjał z Dalmacji, czyli wołowinę nadziewaną marchewką z gniocchi i ciemnym sosem. Powiem krótko to wszystko było pyszne! Najlepsze jest to, że parmezan podaję się tam tak jak u nas Zobacz więcej
. Następnie kieliszki wypełniło Cuvee Etincelle 2009, Pays d'Oc, Domaine de la Clapière IGP. Kolor głęboki czerwony z brązowym odcieniem. Nos to ciemne owoce i tosty. W ustach hojne. Smaki to Zobacz więcej
Głodna
Głodna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fried Green Tomatoes
Mąka i Woda

Mąka i Woda 86

0
, polecam właśnie tę sałatkę. Cieszę się, że przy ostatniej wizycie, w końcu spróbowałam czegoś innego i skosztowałam ravioli i deser Budinio, o którym tak wiele słyszałam… Ravioli con uovo z Zobacz więcej
;)usiadłam wygodnie na słonecznym tarasiei jedząc ciemne winogrona przeniosłam się w jednej chwili do innego świata. Jestem tym światem, ludźmi tam żyjącymi, smakami i aromatami oczarowana więc Zobacz więcej
Wybaczcie mi nieobecność. Ale niewiele mam teraz okazji do złapania dziennego światła, żeby zrobić w miar dobre zdjęcia a nie chciałam Wam pokazywać czegoś z czego sama nie jestem zadowolona. Trochę Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Dzisiaj zjemy w DOMu

Dzisiaj zjemy w DOMu 105

0
, przy dużym oknie, ustawiono duży stół – za pierwszym razem widzimy przy nic dwóch gentlemenów przy doppio, a innym – kilkoro dorosłych i z niepoliczalna gromada dzieci, którzy od śniadanie płynnie Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Dzisiaj zjemy w DOMu

Dzisiaj zjemy w DOMu 113

0
ogród na najpotrzebniejsze warzywa i zioła)przy barze. W wykuszu, przy dużym oknie, ustawiono duży stół – za pierwszym razem widzimy przy nic dwóch gentlemenów przy doppio, a innym – kilkoro Zobacz więcej
uwagę czytelnika od treści przepisów, które są jakby trochę zbędnym dodatkiem, niepotrzebnie dołożonym do pięknie zadrukowanych, starych kartek. Fotografie zresztą są utrzymane w bardzo różnym Zobacz więcej