ciemny sos do schabu

Szynka w bulionetce ... » Schab z sosem sojowym ciemnym Schab z sosem sojowym ciemnym SKŁADNIKI: schab 500 gram sos sojowy ciemny bułka tarta 200 gram jajka 2 sztuki przyprawa do mięsa Zobacz więcej
listki laurowe. Początkowo garnek ustawić na największym ogniu i piec tak ok. 5 minut pod przykryciem (mięso puści wtedy swój "sok"), następnie obrócić na drugą stronę i ponownie piec przez 5 minut. Zobacz więcej
Schab przygotowany bez podsmażania w bardzo aromatycznym i smacznym sosie. Składniki (na 4 porcje): ok. 700-800 g schabu bez kości 1 łyżka oliwy 1 cebula 1ząbek czosnku 100 ml czerwonego wytrawnego Zobacz więcej
obiadek:) Wieprzowina po chińsku na szybko - 2 woreczki ryżu - 1 mieszanka chińska (mrożona) - resztki wędlin lub mięsa z poprzedniego dnia - 1,5 łyżki sosu sojowego ciemnego - sól, pieprz, czerwona Zobacz więcej
Delikatne i kruche mięsko, idealna domowa wędlina. 1 kg schabu bez kości marynata: 2,5 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 płaskie łyżki pikantnej musztardy 1/3 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej Zobacz więcej
Składniki: - 350 g schabu pokrojenego w podłużne paski - 3 łyżki sosu sojowego ciemnego - chili - 2 łyżki oleju roślinnego -3 łyżki sosu Chow Mein - 1 ząbek czosnku - 2 łyżeczki octu ryżowego - 1/2 Zobacz więcej
Nie ma to jak porządnie upieczony schab, który można zjeść na ciepło albo na zimno w kanapce :) Składniki: ok. 1 kg schab bez kości 1 łyżka oleju 3 łyżki ciemnego sosu sojowego łyżka tartego imbiru Zobacz więcej
Składniki na 4 porcje: Sos pieczeniowy ciemny Winiary 300 ml zimnej wody 1 łyżka śmietany 100 g marchewki pokrojonej w słupki 100 g cebuli pokrojonej w półtalarki 1 kiszony ogórek pokrojony w Zobacz więcej
Danie kuchni japońskiej Składniki 400 g schabu wieprzowego 2 jajka olej do smażenia bułka tarta sól ,pieprz Sos: 1/3 szkl ketchupu 100 ml sosu sojowego (ciemnego) łyżka cukru Dodatkowo: ryż jaśminowy Zobacz więcej
Piegus
Piegus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piegusblog
Kurczak w sezamie

Kurczak w sezamie 118

0
Po tygodniu jedzenia wielkanocnego żurku i dwóch tygodniach wyjadania z lodówki świątecznych boczków schabów i innych, nadszedł czas na egzotykę - dla równowagi :-) Co Wy na to? Składniki: pierś Zobacz więcej
Dzień pierwszy: 400 g schabu pokroiłam na plastry i każdy cienko rozbiłam. Zrobiłam marynatę: 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki harissy (można Zobacz więcej
Przepis na żółty gulasz ze schabem i warzywami. Podajemy z ryżem lub makaronem. Składniki: 300 g schabu cebula marchew papryka żółta łyżka śmietany 18% łyżka mąki kukurydzianej (lub pszennej) łyżka Zobacz więcej
pięknie się nie prezentuję jak roladki z kolorowym farszem. I tak powstało moje danie :) Do roladek przygotowałam pyszny sos, wyszedł bardzo kremowy, delikatny, ze słodką nutką. Gdy go tylko Zobacz więcej
papryki pieprz oliwa sos chili lub ketchup Schab na dwa kotlety rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku (z dodatkiem pół łyżeczki ostrej papryki) i bułce tartej. Smażyć Zobacz więcej
Składniki: 500 g wieprzowiny - schab lub polędwica - 1-2 marchewki por paczka suszonych grzybów czerwona cebula bulion warzywny mąka pszenna lub ziemniaczana szczypior Sos: sok z połowy pomarańczy sok Zobacz więcej
Ostatnio dynia często gości u mnie na stole, ale nie ma co się dziwić, w końcu mamy jesień. Tym razem z dyni zrobiłam ragoût, czyli mówiąc inaczej gulasz z białym sosem ze schabem i dynią. Potrawę Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Schab w sosie własnym

Schab w sosie własnym 6326

0
Schab w sosie własnym to świetny pomysł na niedzielny obiad. Pyszne, miękkie kawałkimięsa w aromatycznym sosie. Poniższe danie idealnie pasuje do młodych ziemniaków. Składniki na 4 porcje: 6mniejszych Zobacz więcej
jałowiec i piwo, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy aż piwo lekko odparuje a skórka stanie się złota. Podajemy z pieczywem, zasmażaną kiszoną kapustą, musztardą i chrzanem. Zobacz więcej
papryki pieprz oliwa sos chili lub ketchup Schab na dwa kotlety rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku (z dodatkiem pół łyżeczki ostrej papryki) i bułce tartej. Smażyć Zobacz więcej
weronikka1
weronikka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni u Moniki
Roladki schabowe.

Roladki schabowe. 2068

1
plastry. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą. Na plastry schabu położyć pieczarki, ogórka, cebulę i paprykę. Zawinąć i wykałaczkami pozaczepiać, tak by się nie rozwaliły. Na gorący tłuszcz Zobacz więcej