cisata

ZOBACZ TAKŻE:

tartą bułką = (nie będzie wodnisty farsz) ciasto francuskie light kupuję w markecie real, ok 4 zł rulon i jest smaczne - rozwijam rulon cisata z pergaminem i dzielę na 4 porcje - na środek dać Zobacz więcej
oregano
oregano Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oregano & cynamon
Pszenne warkocze

Pszenne warkocze 141

0
Jeśli powiem, że te bułeczki są miękkie to za mało... One są supermiękkie i puszyste! Miało być szybkie pieczywo do sałatki- a wyszły puszyste i sprężyste bułeczki od których trudno się oderwać. Do Zobacz więcej
lub ukladamy kratke na gorze masy Wszystko razem wkladamy do piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180C Smacznego! Ps Jak widac na zdjeciach ja na wierzch polozylam plat cisata ale nie polecam takiego Zobacz więcej
ciasta francuskiego wykrawamy 4 kwadraty. Z reszty cisata wykrawamy paski tak, by po nałożeniu na brzegi kwadratów utworzyły ich obramowanie. Brzegi kwadratów smarujemy jajkiem i nakładamy w tych Zobacz więcej
. Rozwałakować połówke na blasze. Na to pokroić jabłka szare renety w plastry ( ok. 2 kg). Posypać je cukrem ( zależy czy są bardzo kwaśne, moje są bardzo, więc sypię trochę). Na to rozwałkować drugą Zobacz więcej
sezamowe dodało fajnego chałwowego posmaku i słodyczy. Masło sezamowe genialnie skomponowało się z domowym ciastem drożdżowym: Jeszcze troszkę mi go zostało i mam zamiar zużyć je do pancakesów - Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: