cistka

Wiele razy planowałam je przygotować i z zazdrością patrzyłam na te słodkie cuda na innych blogach. Równie często znajdowałam wymówkę, by nie poświęcać czasu na ich dość mozolne tworzenie. Na początku Zobacz więcej
Czas komunii nadszedł, a w raz z nim moja propozycja ciastek podziękowań dla gości. Wykonuję ciastka na cieście maślanym z dekoracją z lukru plastycznego albo lukru królewskiego. Pakowane pojedynczo Zobacz więcej
Sekerpare Dziś mam dla Was coś słodkiego. Sekerpare to słodkie ciasteczka w syropie które często goszczą na tureckich stołach. Są szybkie w wykonaniu i ze względu na to iż nasącza się je syropem sa Zobacz więcej
Czy to nie piekne?-miec jedno ciasto i zrobic z niego lilka roznych ,pysznych rzeczy? Tak wlasnie jest w przypadku przepisu ,ktory podalam we wczesniejszym moim wpisie-"labedzi spiew " Z tego Zobacz więcej
środku naciąć i przez ten otwór przełożyć jeden koniec faworka. 2. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju (170-180 stopni) z obu stron na złoty kolor. Kiedy wystygną posypać cukrem pudrem. Kategorie: Zobacz więcej
jakieś sprawdzone przepisy na te właśnie cudowności? Szczerze przyznam, że nie wiem kompletnie jak się do tego zabrać... W owej Lidlowskiej książeczce nie znalazłam przepisu na lizako-cistka... Zobacz więcej
ageczka
ageczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Zuzanki
Karnawałowe piwoszki

Karnawałowe piwoszki 87

0
Za piwem nie przepadam. Ostatnio jednak mam go w dużej ilości, a to za sprawą koleżanki, która przyniosła czteropak ( chciałyśmy uczcić jej powrót do pracy po urlopie wychowawczym). Jedno wypiłyśmy na Zobacz więcej
ostudzoną czekoladę, miksujemy, na końcu powoli dodajemy ubitą śmietanę najlepiej samodzielnie mieszając lub w mikserzena najwolniejszych obrotach. Cistka miksujemy na proszek, dodajemy w trakcie Zobacz więcej
na około 15 minut; Wyciągnij ciasto z zamrażarki i rozwałkuj na dwa prostokąty; Rozwałkowane prostokąty ułóż jeden na drugim i ciasno wiń; Wstaw do lodówki na godzinę; Wyciągnij z lodówki i krój w Zobacz więcej
Znacie pewnie pyszne, lekko ciągnące ciasteczka migdałowe, które piecze się bez dodatku mąki. Chciałam jednak zrobić coś, w co można się wgryźć i tak powstały te pychotki - również odchudzone, Zobacz więcej
prostokąty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy brzegi odrobiną żółtka, kładziemy częsci z okienkami, na środku każdego ciastka rozsmarowujemy po łyżeczce dżemu, a następnie Zobacz więcej
. Przełożyć do miski i przykryć ścierką - odstawić na 2-3 godz; po tym czasie rozwałkować ciasto na grubość ok 0,5 cm i wykrawać pierniczki. Wstawić do nagrzanego piekarnika: 160ºC na ok 20 - 30 min. Zobacz więcej
, jak i teraz bardzo Mu smakowała:) Tyle w temacie zupy. Kochani! Tata Madzi Rajskiej, dla której jakiś czas temu wspólnie z innymi blogerami kulinarnymi przygotowaliśmycistka z kremem, napisał do Zobacz więcej
, ale nie będę wam spoilerować. Jeśli nie widzieliście odsyłam was do odcinka "The One with Phoebe Cookies" (odcinek 3 sezonu 7), ale zanim wam się załaduje zróbcie koniecznie te cistka :) Składniki: Zobacz więcej
Ciasteczka, znowu u mnie ciasteczka. Teraz prezentuje Wam ciastka owsiane najlepsze jakie jadłam. Bez zbędnych dodatków, pyszne, zdrowe, po prostu rewelacyjne. Zapisuje je do grona słodkości do Zobacz więcej
spiekałam je za mocno, twierdząc że jeszcze nie są upieczone. Cistka stygnąc nabierają kruchości. Nie jestem specjalistą od ciastek, przeciwnie, także wyobraźcie sobie moją radość, kiedy udało mi się Zobacz więcej
. Gdy masa budyniowa lekko przestygnie wylewamy ją na cistka cienką warstwą. Posypujemy orzechami i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Tniemy na pasy Zobacz więcej
Izaa
Izaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniam...mniam...
tawa-tawas...

tawa-tawas... 242

0
:15 jeszcze raz- jak napisałam, tak zrobiłam- smakuje świetnie, trochę inaczej niż faworki. Bardzo przydatne jako coś słodkiego...nawet wieczorową porą;) Nie zaszalałam z solą- dałam tylko szczyptę. Zobacz więcej
zrobić w miarę rzadki lukier, który po nałożeniu na cistka będzie z nich delikatnie spływał. Do cukru trzcinowego dodajemy odrobinę gorącej wody i tyle samo soku z cytryny. Mieszamy składniki Zobacz więcej