cisto bez margaryny

Kolejny przepis na pyszne ciasto ucierane . Tym razem bez masła , margaryny tylko na śmietanie . Wyszło fantastyczne wilgne , delikatne do tego bialutki śmietanowy lukier. Pasuje na śniadanie , Zobacz więcej
trzeba zaglądać czy wierzch nie trzeba nakryć folia aluminiową .Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia .Jedno cisto pieczemy jasne i po wystudzeniu przecinamy na pół .Drugi biszkopt pieczemy z 3 Zobacz więcej
- 1/3 szklanki cukru - 50g masła lub margaryny - 50g rodzynek - 50g migdałów - olejek rumowy - 2 łyżki miodu (użyłam palowego) - 1 czubata łyżka kakao - 100g chleba bez skórki pokruszonego na małe Zobacz więcej
śmietany 1 duże opakowani cukru waniliowego 2 łyżki kakao Dodatkowo: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego (na 3/4 l mleka) rodzynki ok. 1 kg jabłek Na polewę: 1/2 kostki masła Zobacz więcej
pozytywnie. Ciasto rewelacyjnie smakuje. A ja, osoba , która już nie przypada za czekoladami, zjadłam ponad 4 kawałki ciasta w ciągu godziny bez wyrzutów sumienia. Trzeba po prostu spróbować. Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Aksamitne ciasto

Aksamitne ciasto 261

1
ale gospodynie nie pokusiła się o dokładne przetłumaczenie a ja bezmyślnie skopiowałam przepis. Dodałam do ciasta za mało barwnika różowego i wyszło jak wyszło a krem też powinien inaczej być Zobacz więcej
zaglądać czy wierzch nie trzeba nakryć folia aluminiową. Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia. Jedno cisto pieczemy jasne i po wystudzeniu przecinamy na pół. Drugi biszkopt pieczemy z 3 łyżkami Zobacz więcej
czyli kruche ciasto zborówkami Szaleństwoborówkowe...? nie..... :) Czasprzygotowańna piknik, a nie ma niclepszegojak 25 minutowe cisto do kawy ... Conajważniejsze, że bezwyrzutówsumienia, bo Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sernik bez sera? To cisto właśnie tak smakuje - jak delikatny sernik i dla niewtajemniczonych - nikt się nie domyśli, że nie ma w nim Zobacz więcej
Domowe paszteciki są o niebo lepsze od tych kupnych. Ciasto to kwestia gustu, mnie bardziej odpowiada drożdżowe niż francuskie. Należy pamiętać, żeby farsz był naprawdę mocno doprawiony, inaczej Zobacz więcej
Dziś przepis na cisto znalezione w gazetce Gotuj krok po kroku nr 7/2013. Prosty w wykonaniu, choć nie robi się go za jednym zamachem, tylko trzeba poczekać między innymi na galaretkę. Przepis dodaję Zobacz więcej
Powoli kończy się sezon na rabarbar. Szkoda, że trwa tak krótko... Ale zdążycie jeszcze upiec pyszne kruche ciasto z jabłkami i rabarbarem przykryte bezą. Ja uwielbiam takie kruche cista z owocami, Zobacz więcej
Puszysty biszkopt, wyraźnie brzoskwiniowy krem z kawałkami owoców i kokosowa beza. Bardzo smaczne, delikatne i idealnie słodkie.A brzoskwinie według uznania można zamienić innymi owocami na przykład Zobacz więcej
5 żółtek 125 g margaryny 6-8 łyżek wody Wiśnie: 1 kg wiśni 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Beza: 5 białek 125 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Składniki na cisto siekamy i Zobacz więcej
Dziś kolejny sernik, wczoraj upiekłam dwa :) a w sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego zamrożenie. Składniki: Spód: biszkopty, Zobacz więcej
pieczenia. Piec w temperaturze 170'C aż do ze złocenia się ciasta. MASA BUDYNIOWO-BRZOSKWINIOWA 1 duża puszka brzoskwiń w syropie 2 małe lub 1 duży budyń śmietankowy bez cukru (80g) 3 łyżki cukru 2 i Zobacz więcej
oczkach. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50 min. w temp. 190 stopni C bez termoobiegu. Ciasto po upieczeniu zostawiamy w wyłączonym piekarniku na ok. 15 min., po tym czasie uchylamy drzwiczki i Zobacz więcej
. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Przesianą mąkę, cukier puder, masło (opcjonalnie margarynę), wanilię i żółtka łączymy i jak najszybciej zagniatamy gładkie ciasto. Nie powinno Zobacz więcej