cisto lane do formy

{{headerMessage}}
: Mąkę mieszamy z drożdżami, dodajemy wodę. Wodę lejemy stopniowo, jeżeli cisto wychodzi nam za luźne należy podsypać mąką. Wyrabiany aż będzie elastyczne. Przekładamy do formy. Pozostawiamy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i podajemy z gałką lodów karmelowych lub waniliowych. To już jest ” niebo w gemie „ W garnuszku roztop cukier w syropie cukrowym, podgrzewaj aż cukier się rozpuści i wylej na blaszkę wyłożoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szklanki) 5-6 łyżek mielonych orzechów włoskich papier do pieczenia forma do pieczenia (25x40 cm) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Zaczynamy od jajek i cukru, które ucieramy mikserem aż uzyskamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze trzy dni i mamy andrzejki, dzień magicznych wróżb, kto z nas choć raz nie lał wosku przez klucz i widziała w tym przeróżne rzeczy. W dzień ten zajadamy przeróżne pyszności i dobrze się bawimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, który bardzo się udał Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i dzięki wyciskaniu bitej śmietany przez rękaw cukierniczy dostarczyło mi przyjemności dekorowania Składniki: 200g ciastek digestive lub Zobacz więcej