cisto lane do formy

: Mąkę mieszamy z drożdżami, dodajemy wodę. Wodę lejemy stopniowo, jeżeli cisto wychodzi nam za luźne należy podsypać mąką. Wyrabiany aż będzie elastyczne. Przekładamy do formy. Pozostawiamy do Zobacz więcej
i podajemy z gałką lodów karmelowych lub waniliowych. To już jest ” niebo w gemie „ W garnuszku roztop cukier w syropie cukrowym, podgrzewaj aż cukier się rozpuści i wylej na blaszkę wyłożoną Zobacz więcej
papierem do pieczenie. Przelać cisto do formy i wyrównać. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu ciasto można polać stopioną czekoladą, posypać cukrem pudrem, lub pokryć kremem. Zobacz więcej
szklanki) 5-6 łyżek mielonych orzechów włoskich papier do pieczenia forma do pieczenia (25x40 cm) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Zaczynamy od jajek i cukru, które ucieramy mikserem aż uzyskamy Zobacz więcej
Jeszcze trzy dni i mamy andrzejki, dzień magicznych wróżb, kto z nas choć raz nie lał wosku przez klucz i widziała w tym przeróżne rzeczy. W dzień ten zajadamy przeróżne pyszności i dobrze się bawimy Zobacz więcej
czekolady 1-2 łyżeczki żelatyny dokładnie rozpuszczonej w 1/5 szklanki wrzątku Ciastka miażdżymy za pomocą blendera lub wałka (ciastka wkładamy do woreczka i walimy ile w wlezie ) i łączymy z Zobacz więcej