cisto na pierogi

agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami 1192

0
jagody, zlepić pierogi. Gotowe pierogi wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem soli i oleju (kluski się nie zlepią). Gotować do momentu gdy ciasto na złączeniu stanie się miękkie. Podawać polane Zobacz więcej
Pierogi z jagodami moje ulubione Składniki • jagody ciasto • 40 dag • 2 jajka • sól • 1 łyżka oliwy • 1 szklanka wody • śmietana • cukier do posypani Sposób przygotowania 1. Do mąki wbić jajka dodać Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Chinkali

Chinkali 448

0
W Gruzji chinkali zamawia się jako danie główne, jest to rodzaj pieroga, który faszeruje się mięsem Posiadają swój oryginalny kształt, a podawane na gorąco zawierają wewnątrz aromatyczny rosół. Zobacz więcej
kładłam na urządzenie do pierogów , teras dajemy troszkę owoców które mamy wymieszane z cukrem zaciskamy i odkładamy na papier do pieczenia gdy mamy tak przygotowane wszystkie pierogi smarujemy je Zobacz więcej
Pierogi ruskie z dodatkiem mąki kukurydzianejSkładniki na farsz: - 1 kg ugotowanych ziemniaków - 300 - 400 gram twarogu - 1 duża cebula - sól, pieprz do smaku - 3 łyżki oliwy Składniki na ciasto: - Zobacz więcej
Składniki: Ciasto na pierogi: 35 dag mąki 3 jajka sól Farsz: 25 dag szpinaku (może być mrożony) 25 dag sera ricotta 5 dag startego parmezanu 1 jajko pieprz i sól Dodatkowo: masło, śmietana do polania Zobacz więcej
Pierożki ze szpinakiem i serem ricotta. Bardzo delikatne pierożki, polane masełkiem z bułką tartą. Uwielbiam różnorodność, dziś zrobiłam dla jednych domowników pierogi ruskie dla drugich pierożki ze Zobacz więcej
Przepis na cisto na pierogi jest na moim blogu. Do ruskich pierogów ciasto główne wykonuje się tak samo jak na pierogi z owocami. Nadzienie to dwa główne składniki, twaróg i ziemniaki. Ziemniaki Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi, pod każdą postacią, zważając na pogodę uznałam, że pierogi z farszem serowo - ziemniaczanym będą idealne. Są czasochłonne ale czego się nie robi dla smaku .... A oto przepis ... Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i boczkiem Składniki: na ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka 40 g masła 150-200 g mąki sól pieprz na farsz: 100g wędzonego boczku Cebula 250 g pieczarek 250 g Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Pierogi ruskie z miętą

Pierogi ruskie z miętą 205

0
Uwielbiam ruskie pierogi. Przepis na nie pojawił się już tutaj, ale dzisiejsza propozycja wzbogacona jest dodatkowo o miętę. Przepis na farsz wypatrzyłam na blogu "Kulinarne Szaleństwa Margarytki" a Zobacz więcej
Pierogi grzechu warte.Pyszne ciasto ,które łatwo się zarabia i smakuje cudownie po usmażeniu.Tego cista nie gotujemy bo się robi "rozlazłe". Bardzo polecam je na obiad ,myślę ,że tak jak i ja nie Zobacz więcej
Przepis na ciasto do pierogów podałamtutaj, dlatego w tym wpisie tylko o przygotowaniu farszu :) Składniki(na ok 40 pierogów): - 2 wędzone udka z kurczaka - słoiczek pomidorów suszonych - pęczek natki Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Pizza pieróg

Pizza pieróg 207

0
Pizze klasyczne z dodatkami na cieście przedstawiałam Wam już TU i TU. Dziś chce podzielić się z Wami przepisem na pizzę pieroga. Ciasto jest takie samo jak przy klasycznych, dodatki też można użyć Zobacz więcej
. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, jajko, drożdże i sól. Dodajemy stopniowo wodę, tyle żeby wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Cisto rozwałkowujemy i wycinamy koła (u mnie o średnicy 12 cm- wyszło 9 Zobacz więcej
do jedzenia...ach jeśli ktokolwiek był na diecie, to współczuję...tyle pyszności :) Ja przyniosłam śledzie z żurawiną. Następnego dnia wzięliśmy się za lepienie pierogów. Mogliśmy poćwiczyć robienie Zobacz więcej
Każdy ma swój przepis na ciasto pierogowe,mam i Ja:) Przepis na to cisto pochodzi z książki pt."Obiady u Kowalskich" Jadwigi Kłossowskiej. Książa jest z 1990r i zakupiłam ją jako młoda żona i Zobacz więcej
, aż do momentu podwojenia swojej objętości. Po wyrośnięciu uderzaj cisto pięścią, aby wypuścić z niego powietrze. Podziel ciasto na 4-ry równe części z każdej uformuj kulę. Rozwałkuj na okrągłe Zobacz więcej
), - 1 jajko, Cisto francuskie kroimy na kwadraty (około 7-10 cm). Smarujemy czekoladą, nakładamy bardzo mały kawałek truskawki i zwijamy. Sztuka zwijania nie jest trudna. Można wszystkie boki zlepić Zobacz więcej