claire robinson

ZOBACZ TAKŻE:

O winie i nie tylko Plan był taki: jeden felieton na jeden dzień. A później rzeczywistość zweryfikowała moje zamiary i przeczytałem „Burzę w kieliszku” od deski do deski w ciągu jednego wieczora. Mało Zobacz więcej
Wszystkim nam znany rozbitek, jedyny ocalały z morskiej katastrofy statku, który znalazł się na bezludnej wyspie, na wiele mógł z pewnością narzekać, ale na pewno nie na kwestie kulinarne. Wyspa Zobacz więcej
"Dzika strona jedzenia" Jo Robinson* to zbiór rad i wskazówek dotyczących tego, jakie owoce i warzywa wybierać w sklepie lub na targu, a także jak je przygotowywać, żeby wydobyć z nich esencję Zobacz więcej
"Kurs wiedzy o winie" autorstwa Jancis Robinson to niezwykle interesująca pozycja literacka, która pod koniec listopada b.r. ukazała się w księgarniach nakładem IVV Media Sp. z.o.o. Pierwsze wydanie Zobacz więcej
Książka Jo Robinson "Dzika strona jedzenia.Utracone ogniwa zdrowego odżywiania" to wciągająca lektura-przewodnik po wartościach odżywczych najpopularniejszych roślin jadalnych. Nie dotyczy (jak tytuł Zobacz więcej
kryzysowy kucharz
kryzysowy kucharz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kryzysowa Książka Kucharska
Robinsonki

Robinsonki 345

Czasem mamy dość kuchni i możemy pokusić się danie "sporządzone" gdzie indziej. W sam raz na zimowe wieczory. W piecyku, przy ognisku, czy przy modnych 30 lat temu, kiedy to polskie wojsko stało pod Zobacz więcej
Buenos Aires znaczy „dobre powietrze” – rzeczywiście oddycha się tu dobrze i pełną piersią. Umiarkowanie ciepły klimat (nawet w lipcu, czyli w czasie tutejszej zimy, średnia temperatura nocą to całe 8 Zobacz więcej
Kilka dni temu dałam się porwać fascynującym warsztatom, które wydają się być początkiem mojej nowej pasji i zarazem florystycznej podróży. Skorzystałam z zaproszenia i spędziłam magiczne chwile Zobacz więcej
Czym jest dla Ciebie relaks? Dla mnie relaks to przede wszystkim chwila, kiedy nic nie muszę... Siedzę, a jeszcze lepiej leżę ;) i po prostu nic nie robię, i myślę o rzeczach przyjemnych, marzę... Zobacz więcej
OdrobINKA relaksu - warsztaty tworzenia lasu w słoiku - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Pieczywo Przetwory Zobacz więcej
Ostatnio miałam wspaniałą okazję brać udział w organizacji warsztatów dla INKI na warszawskich koszykach, oto krótka fotorelacja - zapraszam :) Tym razem blogerzy nie gotowali, a wykarmieniem Zobacz więcej
Macie tak czasem, że koktajl ma wyjść mleczny, a mleka roślinnego w domu brak? Nic straconego. Są na to sposoby. Przydają się bardzo, kiedy dziecko chce koniecznie „mleczny” koktajl. Na co? Taki Zobacz więcej
Jest okazja, będzie przedprzepisowe „ględzenie” Tłusty czwartek zawsze wywołuje u mnie wspomnienia, a zapach pączków przypomina dzieciństwo. Smród, yyy tzn. zapach, smalcu do smażenia moich smakołyków Zobacz więcej
Ostatnio na blogu pojawił się wpis na temat włoskiej pizzy i naszej krótkiej podróży dosłonecznej Italii, gdzie mieliśmy okazję spróbować tego popisowego dania. Postanowiliśmy poszukać w Warszawie Zobacz więcej
AroundTheOven
AroundTheOven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Around The Oven
Cherry Éclairs

Cherry Éclairs 39

Uhh, at first they seem so quick and easy, but the filling and final preparing them was more of a challenge :) However, the final outcome is really wonderful :) I gave a good plate for my brother, but Zobacz więcej
Pokrzywa w kuchni czyli odrobina szaleństwa. - MODA NA BIO O MNIE O BLOGU ZAPISY NA NEWSLETTER NATURALNE METODY NA ZDROWIE. PROSTE ZDROWE PRZEPISY. ZDROWIE Oczyszczanie organizmu na wiosnę. Zobacz więcej
Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, Zobacz więcej
I kolejna inspiracja blogiem relaxtime. Szczerze polecam odwiedzenie tej strony. Upiekłam już chyba z 5 czy 6 rzeczy z bloga, ale tutaj pojawiają się tylko te przepisy, które trochę zmieniłam. Tutaj Zobacz więcej
Super szybkie ciasto (i pyszne!), akurat w sam raz na święta. Wykorzystałam świetny przepis Jadłonomii, a od siebie dodałam 2 garście płatków migdałowych (posypujemy nimi ciasto przed pieczeniem) i Zobacz więcej
Eclair au chocolat comme un churros INGREDIENTS : (Pour 24 pièces) Pâte à choux : 4 œufs 100 g de beurre 1 pincée de sel 1/4 de l d'eau 200 g de farine Garniture au chocolat: 100 g de chocolat 74% 100 Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: