co do chleba

Dawno nie było przepisu na pastę do chleba. Klasyczna pasta z łososiem na bazie serka z dodatkiem pikantnego chrzanu spodoba się każdemu. Najlepiej smakuje ze świeżym (jeszcze ciepłym!) pieczywem lub Zobacz więcej
Marynaty do mięs - co do czego? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne Zobacz więcej
Już w sobotę znów większość z nas zada sobie pytanie co włożyć do koszyczka wielkanocnego. Święconka to nieodłączny element… Artykuł Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? pochodzi z serwisu Blog Zobacz więcej
Niektórzy mają problem ze smarowaniem pieczywa. To znaczy nie, że nie potrafią, ale nie wiedzą czym. :-) Problem pojawia się, kiedy przechodzimy na dietę roślinną lub kiedy po prostu chcemy zamienić Zobacz więcej
Dziś mały poradnik dla początkujących, ale nie tylko. Być może stosujesz już w swojej diecie mleka roślinne (czy jak kto woli: napoje roślinne), ale dowiesz się czegoś nowego o ich zastosowaniu, czy w Zobacz więcej
SkladSmaku
SkladSmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Skład Smaku
A co do hummusu…

A co do hummusu… 19

Hummus | Skład smaku Przeskocz do treści Skład smaku Kuchnia moja, kolorowa, najbardziej w kolorze Śliwki. Menu i widgety Kolorowy Facebook Smaku Szukaj: Archiwa Listopad 2016 Październik 2016 Zobacz więcej
Dawno nie było przepisu z cyklu co do chleba! Mimo tego, że mam parę przepisów już upatrzonych i wypróbowanych, ciągle brakuje mi czasu na ich realizację. Ale mam nadzieję, że wykażecie zrozumienie i Zobacz więcej
Moi drodzy, tytułem wstępu chciałbym wspomnieć, jak już pewnie zauważyliście, że kulinarnyblog.pl odrobinę się zmienia… Znajdziecie na blogu już nie tylko przepisy kulinarne, ale również relacje z Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Co ma pigwa do pigwowca?

Co ma pigwa do pigwowca? 52

Tweet To już drugi rok jak na katalońskim targu kupuję pigwę: duże i żółte owoce przypominające gruszkę. Trochę dziwna ta pigwa, u mojej mamy w ogródku rośnie jakaś mniejsza i kwaśniejsza… Zajrzałam Zobacz więcej
Tak wiem, ostatnio panuję niesamowita 'moda' na wszystko co jest wege. Jednak podchodzę do tego z perspektywy kucharza, przed którym właśnie ta kuchnia otwiera ogromne możliwości. Nigdy nie Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłonomia
Co do chleba? Pasta z fasoli.

Co do chleba? Pasta z fasoli. 2170

Zawsze wkurzało mnie, że wszystkie pasty do chleba muszą być takie egzotyczne. Z dodatkiem tahiny, kuminu, papryki chilli albo orzechów piniowych. Dlatego po kilku mniej lub bardziej udanych Zobacz więcej
Wpis poświęcony paście z czerwonej fasoli nie mógł czekać już ani chwili dłużej! Odkąd dwa tygodnie temu taką pastę przygotowała dla nas Natalia, weszła ona na stałe do repertuaru śniadaniowego, Zobacz więcej
Ten post kieruje do wszystkich fanów kanapek, którym znudziły się smarowidła w postaci pasty jajecznej, twarogu czy nawet awokado. Te warzywne pasty to nie tylko świetne urozmaicenie, ale też dobry Zobacz więcej
Statystyczny Polak zjada co roku około 50 kilogramów chleba - tak wynika z badań przeprowadzonych przez Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywieniowej. Ilość ta systematycznie spada - od 2000 Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłonomia
Co do chleba? Pasta z oliwek.

Co do chleba? Pasta z oliwek. 542

Trochę zaniedbałam publikowanie przepisów na wegańskie pasty do chleba, żaden nowy przepis nie pojawił się już od kilku miesięcy. Dlatego teraz zamierzam nadrobić zaległości i na początek podać Zobacz więcej
Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 3 kawziarnistych „CAPRISSIMO” ufundowaną przez PRZYJACIÓŁ KAWY! Wystarczy, że udzielicie odpowiedzina pytanie konkursowe „Co ma kawa do sałatki?”.Swoje Zobacz więcej
Przeziębienie to jedna z najbardziej powszechnych chorób zakaźnych wśród ludzi. Typowymi objawami przeziębienia są kaszel, katar, chrypka, ból gardła, głowy, zmęczenie. W sumie nic takiego ale bardzo Zobacz więcej
Publikując tysięcznego posta postanowiliśmy coś zrobić by to uczcić, wybraliśmy kilkadziesiąt przepisów, naszych ulubionych i powstała książka/zeszyt z przepisami Kulinarnych. Co prawda nakład Zobacz więcej
Zachciało mi się domowej kanapki. Ale nie jakiejś tam współcześnie wybajerzonej. Porośniętej zieleniną. Ze sklepową padliną. Zachciało mi się takiej jaką babcia robiła, kiedy jeździłam do niej na Zobacz więcej
... to była właśnie reakcja taty, której spodziewałyśmy się z mamą, jak tylko wpadłyśmy na pomysł upieczenia chleba podobnego do naszego przysmaku ze Szwecji - czyli z rodzynkami i suszonymi morelami. Zobacz więcej