Pity po meksykańsku Pamiętacie domowe chlebki pita i salsę meksykańską? Dzisiaj przyszedł czas na przedstawienie Wam całego przepisu, do którego ich używałam. Pity po meksykańsku w naprawdę dużej
Zobacz więcej
Sezon na bób trwa zdecydowanie za krótko. Obieranie świeżo ugotowanego bobu i podjadanie go z solą to niezwykle miły aspekt lata. Dla mnie to jednak za mało, dlatego chętnie przemycam go również w
Zobacz więcej
Przepis na to danie znalazłam na Przepisach z serca domu. Bardzo spodobał mi się sposób zawijania tego pieczywa - efekt jest cudowny. Zaczęłam szukać czegoś więcej na temat tej potrawy i znalazłam
Zobacz więcej
Jesień to czas grzybów, ale nie trwa on wiecznie i też nie każdy ma szansę wybrać się na grzybobranie, aby zebrać je własnoręcznie. Wiem, że są osoby, które twierdzą, że pieczarki to nie grzyby. Ja
Zobacz więcej
Pita to doskonały dodatek do falafela, kefty i wielu innych dań. Przygotowanie jest dość czasochłonne ale nie wymaga dużego wysiłku. Efektem jest pyszna i ciepła pita, która doskonale uzupełnia smak
Zobacz więcej
Ciąg dalszy greckich przysmaków. Tym razem przepis na pity, które zrobiłam wraz z dostępnym w poprzednim poscie Dipem bakłażanowo-czosnkowym. Pity są świetne! Można je jeść o każdej porze dostosowując
Zobacz więcej
Zostało Wam trochę ryżu po wczorajszym obiedzie? A może kawałki kurczaka a’la gyros? Marchewka z groszkiem? Surówka? Papryka? Sos pikantny? Wszystkiego tego możecie użyć wraz z moją dzisiejszą
Zobacz więcej
Tym razem z tsknoty za kolorami wiosny, przygotowaam pity z kolorowym warzywno-misnym nadzieniem. To ciekawie wygldajce chlebki, które atwo przygotowa. Sprawiaj rado swoim wygldem, a dodatkowo z
Zobacz więcej
Trudno znaleźć kogoś, kto lubi wypełniać PITY. Na szczęście nasze pity nie sprawiają tyle trudności. Są łatwe, szybkie i przyjemne. To szybkie PITY po grecku! Smażony kurczak w towarzystwie świeżych
Zobacz więcej
Zdecydowałam się zrobić Pity z prostego powodu: Miałam ochotę na kebaba:) Jako że staram się omijać tego typu bary/knajpy postanowiłam sama zrobić Pitę i napchać w nią same warzywa .Oto przepis na 6
Zobacz więcej
Pity z mięsem i warzywami Od kilku dni w radiu ciągle pity, pity, pity. Pomimo, że rozliczyłam się już w marcu, doszło do tego, że przyśnił mi się Brad Pitt w okienku w Urzędzie Skarbowym! W senniku
Zobacz więcej
Składniki: 10 łyżek ugotowanej ostudzonej kaszy jaglanej 5-6 łyżek mąki gryczanej 6-7 łyżek skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1/4-1/3 szklanki mleka roślinnego lub wody jajko (pominęłam) łyżeczka
Zobacz więcej
Dobrej jakości chlebki pita można już zakupić w każdym dobrym sklepie a potem sami stwórzmy sobie pyszny obiad, śniadanie, podwieczorek. Nasze ulubione dodatki sprawią że pita będzie pożywna i
Zobacz więcej
Idealne bułeczki Pita które można podać z nadzieniem. Przepis znalazłam natym blogu. Składniki: 450 g mąki pszennej zwykłej lub chlebowej 10 gsuchychdrożdży lub 5 g suchych drożdży 2 łyżeczki soli 280
Zobacz więcej
Czyli my tu pitu, pitu a pity drożdżowe rosną. Przepis zapożyczony, i od razu się przyznaję. Piotrek Kucharski – mistrzu nad mistrzami w kwestiach chlebowo-drożdżowych ostatnimi czasy pokazywał pity
Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na pity – czyli proste placki z mąki pszennej, smażone na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu. Są naprawdę proste w przygotowaniu, a stanowią ciekawy dodatek do różnych
Zobacz więcej
Z racji dnia wolnego (cud!) ,przedstawiam wiosenną pitę:) Dość już szaroburych dni, czas się zabrać za wywoływanie wiosny. Sama przyjść nie chce to trzeba jej troszkę pomóc. W końcu czy jest jeszcze
Zobacz więcej
Pity Ostatnio testujemy wszelkiej maści bezmięsne kotleciki. A według nas najlepiej one smakują w świeżo wypieczonej bułce pita. Wszystko pięknie w teorii, jednak z wykonaniem gorzej. Podejście nr 1
Zobacz więcej
Składniki: 6 chlebków pita 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 cebula garść oliwek 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz 1 jajko 1/2 średniej cukinii + 1 łyżeczka … Czytaj
Zobacz więcej
Pita to okrągłe, płaskie, pszenne placki popularne w krajach Bliskiego Wschodu, jedzonenajczęściejzpikantnymisosami. Podczas pieczenia pęcznieją tworząc naturalną kieszeń na farsz. Obecnie pita
Zobacz więcej