co dodac do gotowej masy makowej

Dla wielu (w tym również mnie) połączenie idealne, czyli dwa ciasta w jednym, połączenie sernika i makowca :) Seromakowca możecie również przygotować na kruchym, podpieczonym wcześniej spodzie. Zobacz więcej
Seromak bez spodu to ciasto, które zawładnęło nami w minione święta. Używając gotowej masy makowej czas przygotowania sernika z makiem skraca się znacząco. Pominięcie w przepisie pszennego spodu Zobacz więcej
Marynaty do mięs - co do czego? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne Zobacz więcej
Już w sobotę znów większość z nas zada sobie pytanie co włożyć do koszyczka wielkanocnego. Święconka to nieodłączny element… Artykuł Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? pochodzi z serwisu Blog Zobacz więcej
Dziś mały poradnik dla początkujących, ale nie tylko. Być może stosujesz już w swojej diecie mleka roślinne (czy jak kto woli: napoje roślinne), ale dowiesz się czegoś nowego o ich zastosowaniu, czy w Zobacz więcej
Często stajemy przed dylematem co zabrać ze sobą w podróż. Owszem można stanąć na stacji benzynowej, w przydrożnym sklepie, barze czy restauracji. Ale gdy przygotujemy jedzenie samodzielnie możemy być Zobacz więcej
Dla wielu (w tym również mnie) połączenie idealne, czyli dwa ciasta w jednym, połączenie sernika i makowca :) Seromakowca możecie również przygotować na kruchym, podpieczonym wcześniej spodzie. Zobacz więcej
Przeziębienie to jedna z najbardziej powszechnych chorób zakaźnych wśród ludzi. Typowymi objawami przeziębienia są kaszel, katar, chrypka, ból gardła, głowy, zmęczenie. W sumie nic takiego ale bardzo Zobacz więcej
Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Święta Wielkanocne, to nie tylko czas przygotowań, to także spotkania z najbliższymi. W obecnym zabieganym świecie, gdzie wiele osób rozdziela Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny, wilgotny makowiec z brzoskwiniami i bezą migdałową. Przygotowałam go z gotowej masy makowej. Chociaż musimy przygotować parę warstw to uważam, że jest szybki w przygotowaniu. Zobacz więcej
Moi drodzy, tytułem wstępu chciałbym wspomnieć, jak już pewnie zauważyliście, że kulinarnyblog.pl odrobinę się zmienia… Znajdziecie na blogu już nie tylko przepisy kulinarne, ale również relacje z Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Co ma pigwa do pigwowca?

Co ma pigwa do pigwowca? 58

Tweet To już drugi rok jak na katalońskim targu kupuję pigwę: duże i żółte owoce przypominające gruszkę. Trochę dziwna ta pigwa, u mojej mamy w ogródku rośnie jakaś mniejsza i kwaśniejsza… Zajrzałam Zobacz więcej
Aby marynata dostała się do marynowanego mięsa należy przed włożeniem go do marynaty nakłuć kilka razy każdy kawałek mięsa np. za pomocą patyczka do szaszłyków. Teraz marynata dostanie się do środka Zobacz więcej
Po upieczeniu makowca zostało mi pół puszki.. Owsianka z manną, jabłkiem i masą makową. Oatmeal with semolina, apple and poppy seed pulp. Śniadaniowa blogosfera pełna jest dziwności;) Zobacz więcej
Karolina
Karolina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zmysły w kuchni
Co do jedzenia do pracy?

Co do jedzenia do pracy? 617

Dziś kolejna propozycja dwóch dań, które można zabrać ze sobą do pracy i spokojnie zjeść z pudełek, w palcach, odgrzać czy też zjeść na zimno. Warzywne, sycące, idealne na tę porę roku. O tym co i jak Zobacz więcej
Karolina
Karolina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zmysły w kuchni
Co do jedzenia do pracy?

Co do jedzenia do pracy? 604

Postanowiłam, że na blogu od czasu do czasu (kiedy akurat będę mieć okazję sfotografować) prezentować propozycje na pożywne, smaczne dania, które można zabrać w pudełkach do pracy i zjeść bez Zobacz więcej
kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Masa makowa do ciast

Masa makowa do ciast 52

Masa makowa jest podstawą wielu bożonarodzeniowych potraw. Używa się jej do makowców, serników, pierogów czy kluch z makiem. Wielu z nas przed samymi Świętami Bożego Narodzenia nie ma czasu na Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłonomia
Co do chleba? Pasta z fasoli.

Co do chleba? Pasta z fasoli. 2188

Zawsze wkurzało mnie, że wszystkie pasty do chleba muszą być takie egzotyczne. Z dodatkiem tahiny, kuminu, papryki chilli albo orzechów piniowych. Dlatego po kilku mniej lub bardziej udanych Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Co warto włożyć do słoika?

Co warto włożyć do słoika? 1119

Składniki: 4 kg mięsistych pomidorów, 1 łyżka suszonej bazylii, 1 łyżka suszonego oregano, 4 szt ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziaren kolendry, 1 łyżeczka pieprzu kolorowego ziarnistego, 1 łyżka Zobacz więcej