co dodać do pierogów z mięsem

Dawno nie było przepisu na pastę do chleba. Klasyczna pasta z łososiem na bazie serka z dodatkiem pikantnego chrzanu spodoba się każdemu. Najlepiej smakuje ze świeżym (jeszcze ciepłym!) pieczywem lub Zobacz więcej
Małgorzata 33
Małgorzata 33 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zen w kuchni
Co zrobić z fiołków

Co zrobić z fiołków 38

Na dobrą sprawę to sporo produktów można zrobić z fiołków. Tylko najpierw trzeba je zdobyć ;) Nigdzie ich nie kupisz, musisz je znaleźć i pracowicie zebrać. Z końcem marca i początkiem kwietnia często Zobacz więcej
Marynaty do mięs - co do czego? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne Zobacz więcej
Już w sobotę znów większość z nas zada sobie pytanie co włożyć do koszyczka wielkanocnego. Święconka to nieodłączny element… Artykuł Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? pochodzi z serwisu Blog Zobacz więcej
Co zrobić ze nieśmiało patrzącym na nas słoikiem ciecierzycy? Obiad i deser w jednym! Bez marnowania całej jego zawartości! Z tak niepozornego małego słoika wyczarujemy kotleciki-burgery z dodatkiem Zobacz więcej
krowa
krowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wyszukany Smak
Co zrobić z tofu?

Co zrobić z tofu? 60

Za każdym razem, kiedy jem przy niewegańskich znajomych coś zawierającego mikroilości soi, wysłuchuję wykładu o estrogenach, GMO, że rosną cycki (niestety nie ;(), będę bezpłodna i wyrosną mi wąsy. A Zobacz więcej
Przeziębienie to jedna z najbardziej powszechnych chorób zakaźnych wśród ludzi. Typowymi objawami przeziębienia są kaszel, katar, chrypka, ból gardła, głowy, zmęczenie. W sumie nic takiego ale bardzo Zobacz więcej
SkladSmaku
SkladSmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Skład Smaku
A co do hummusu…

A co do hummusu… 19

Hummus | Skład smaku Przeskocz do treści Skład smaku Kuchnia moja, kolorowa, najbardziej w kolorze Śliwki. Menu i widgety Kolorowy Facebook Smaku Szukaj: Archiwa Listopad 2016 Październik 2016 Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
co z mięsa z rosołu

co z mięsa z rosołu 45

przez chwilę wahałam się, który przepis dać dziś i wzięły górę względy praktyczne. Chyba najpopularniejszą zupą w niedzielę jest rosół, który jeśli jest uczciwie przygotowywany, to gotowany jest nie Zobacz więcej
Dawno nie było przepisu z cyklu co do chleba! Mimo tego, że mam parę przepisów już upatrzonych i wypróbowanych, ciągle brakuje mi czasu na ich realizację. Ale mam nadzieję, że wykażecie zrozumienie i Zobacz więcej
ekomentalnie
ekomentalnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EKOMENTALNIE
Co ma pigwa do pigwowca?

Co ma pigwa do pigwowca? 52

Tweet To już drugi rok jak na katalońskim targu kupuję pigwę: duże i żółte owoce przypominające gruszkę. Trochę dziwna ta pigwa, u mojej mamy w ogródku rośnie jakaś mniejsza i kwaśniejsza… Zajrzałam Zobacz więcej
Co zrobić z czerstwym pieczywem? Pomysł na czerstwe pieczywo- najsmaczniejsza zapiekanka, smakuje jak pyszne ciasto. Jest aromatyczne, słodkie, ma dużo cennych składników odżywczych i jest przepyszne! Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
Z soSem Co zwyciężył!

Z soSem Co zwyciężył! 21

Oto przepis na sałatkę, która była bohaterką konkursu „Sałatka coś nie w sosie” (link do strony z konkursem). Słodka, pieczona pietruszka połączonaz soczystą gruszką, aromatycznym serem z niebieską Zobacz więcej
Tak wiem, ostatnio panuję niesamowita 'moda' na wszystko co jest wege. Jednak podchodzę do tego z perspektywy kucharza, przed którym właśnie ta kuchnia otwiera ogromne możliwości. Nigdy nie Zobacz więcej
Co roku z wakacji spędzanych w Chorwacji przywożę różne smakołyki. Sprzęt nurkowy waży ok. 20 kg, do tego inne niezbędne rzeczy, więc możliwosci bagażowe w sensie miejsca na zakupione rzeczy kulinarne Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłonomia
Co do chleba? Pasta z fasoli.

Co do chleba? Pasta z fasoli. 2167

Zawsze wkurzało mnie, że wszystkie pasty do chleba muszą być takie egzotyczne. Z dodatkiem tahiny, kuminu, papryki chilli albo orzechów piniowych. Dlatego po kilku mniej lub bardziej udanych Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Co jeszcze z pigwy?

Co jeszcze z pigwy? 5087

To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem. Należy usunąć gniazda nasienne z pigwy. następnie pokroić w paski. Zobacz więcej
Wpis poświęcony paście z czerwonej fasoli nie mógł czekać już ani chwili dłużej! Odkąd dwa tygodnie temu taką pastę przygotowała dla nas Natalia, weszła ona na stałe do repertuaru śniadaniowego, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Figi - co z nimi zrobic

Figi - co z nimi zrobic 94

Figi - kilka pomysłów na wykorzystanie fig :) babeczki śmietankowe z figami ciasto drożdżowe z figami ciasto z figami i serem figi - jak zapiekać figi w cieście francuskim figi w cieście francuskim, Zobacz więcej
kuluniaola
kuluniaola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulka w kuchni!
-Co zrobisz z tym mięsem?

-Co zrobisz z tym mięsem? 112

- Wyrzucę. - Ej, to ja je zabiorę. Tak właśnie zaczęła się moja przygoda z robieniem pasztetu. U nas w domu tradycją jest sobotni ewentualnie niedzielny rosół jedzony na śniadanie. Wszyscy go lubimy Zobacz więcej