co podać do marynowanych małży

z halibuta z marynowanymi jabłkami w sosie cytrynowo-szafranowym, podany z ziemniakami i zimowym szpinakiem. Chyba nie muszę wspominać że jedynymi odgłosami przy stole były pomruki zadowolenia :) Na Zobacz więcej
rodzaje win, wybierając te, które naszym zdaniem pasują do dania najbardziej. Przyrządziliśmy: - marynowane plastry ośmiornicy z małżami i chrupiącą sałatką z owoców południowych - pikantną pierś z Zobacz więcej
w takich chwilach przypominam sobie o kupnym makaronie i słoiczku marynowanych małży schowanych gdzieś w tyle lodówki na "czarną godzinę". A wino? Cóż, wino u mnie zawsze się gdzieś znajdzie :) Zobacz więcej
Follow my blog with bloglovin! Skład: ok. 1kg małży 1 opakowanie mieszanki owoców morza (mrożone, ok. 250g) ok. 400 g makaronu spaghetti 4-5 ząbków czosnku pęczek pietruszki kilka kawałków pokrojonego Zobacz więcej
na przystawkę grillowanych małży św. Jakuba podanych z bukietem sezonowych warzyw (szparagi!!) w sosie śmietanowo-ziołowym (29 zł) oraz również grillowanych krewetek "Black Tiger" ( 5 sztuk za 25 Zobacz więcej
, marynowane ośmiornice. Dzisiaj natomiast polecam przepis na dorsza w nie tradycyjnym wykonaniu. Przyrządziłam dorsza panierowanego w mące migdałowej, którego podałam z kalafiorowym purée na maśle i Zobacz więcej
SOS: 2,5 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1,5 łyżki posiekanych kaparów ząbek czosnku starty na tarce ostry sos wg uznania, ja użyłam mojego ulubionego Frank’s Red Hot cytryna do podania Zobacz więcej
lub marynowane buraki. Małże rozgrzewam w pikantnym sosie z mleka kokosowego lub gotuję w winie i kremówce z selerem naciowym, jem często mięso, mocno doprawione lub w towarzystwie charakternych Zobacz więcej
· Śledź atlantycki, marynowany 1.2 · Makrela atlantycka, smażona, wędzona 1.0 · Pstrąg tęczowy, hodowlany, smażony, wędzony 1.0 · Miecznik (ryba miecz) smażony, wędzony 0.7 · Tuńczyk biały, w sosie Zobacz więcej
Ceviche to popularny na pacyficznym wybrzeżu Ameryki Południowej i Środkowej sposób przyrządzania ryby i owoców morza poprzez marynowanie ich w soku z owoców cytrusowych. Kwasy zawarte w soku ścinają Zobacz więcej
ich nie zamawiają, wybierając bezpiecznego kurczaka. Ale to już, mam nadzieję, przeszłość, bo przynajmniej w Top Fish można zjeść kilka pysznych zup rybnych i kilka ładnie podanych dań głównych. Ja Zobacz więcej
Jak zwykłam powtarzać - nie lubię robali. Całe szczęście są w redakcji magazynu "Czas Wina" osoby, która lubując się w krewetkach, małżach i innych kalmarach przekonują mniedo docenienia ich smaku. Zobacz więcej
i Roberta Wojnarowskiego, zrestauracji Sowa & Przyjaciele. Przyrządziliśmy: Marynowane plastry ośmiornicy z małżami i chrupiącą sałatką z owoców południowych. Pikantną pierś z kaczki w wędzonej Zobacz więcej
przekąsek i jedno lub dwa gorące dania, które rozgrzeją żołądek i zapewnia energię na całą noc. Małe przekąski są chyba najbardziej lubianą formą kulinarnej części wieczoru. Zapraszam ;-) Zimne i Zobacz więcej
ryba będzie najlepsza, okoń morski (inaczej labraks lub sea bass) sola, flądra!, dorsz, ale może to być też łosoś czy inne owoce morza: krewetki, małże… Rybę kroimy na kawałki: mniejsze lub większe Zobacz więcej
się w przekonaniu, że nie można oceniać miejsca po wyglądzie. Dania, których mieliśmy okazję spróbować: Jako „czekadełko” otrzymaliśmy talerz serów z konfiturą cebulową (przepyszna!) i grissini oraz Zobacz więcej
wyselekcjonowane wina i było absolutnie przepysznie!Dania, których mieliśmy okazję spróbować: Jako „czekadełko” otrzymaliśmy talerz serów z pyszną konfiturą cebulową i grissini oraz talerz wędlin, Zobacz więcej
mieszany talerz serów krowich, owczych i kozich z dodatkiem konfitury cebulowej i wędliny dojrzewające oraz grisini. Do tego wytrawne hiszpańskie wino. To był pyszny początek wieczoru. Następny w Zobacz więcej
. Rozebranego i złożonego ponownie faszerowanego kurczaka. Duszoną ośmiornicę w sosie maślanym Małże w pomidorach Na koniec deser gruszka w czerwonym winie, podana z sosem lemon curd i pyszną Zobacz więcej
przygotowanych przez jednego z szefów – Waldemara Rzeszotka. Najpierw pojawiły się przystawki. – hiszpańskie i francuskie sery z konfiturą z czerwonej cebuli – szynka serrano z wypiekaną na miejscu Zobacz więcej