Przepis na co to jest maka pelnoziarnista

http://www.ploetzblog.de/2011/04/17/weizenbrot-mit-sauerteig-und-vollkornanteil-nach-jeffrey-hamelman/ Powrocilam do chlebow bochenkowych.Upieczenie bochenka wymaga wiekszego nakladu pracy i czasu niz Zobacz więcej
Od dawna planowalam buleczki (ale nie slodkie jak zazwyczaj). Jak sami dobrze wiecie.. ostanio glosno jest o zdrowym odzywianiu. Pomyslalam wiec, ze fajnie bedzie upiec buleczki, ktore oprocz walorow Zobacz więcej
Pyszny pelnoziarnisty chleb na zakwasie z mieciutkim, dziurkowanym wnetrzem i chrupiaca skorka. Przepis umiescila niedawno na swoim blogu kabamaiga. Kiedy tylko go zobaczylam wiedzialam, ze wczesniej Zobacz więcej
Drozdzowki z dynia podwojnie zdrowe,bo i z dodatkiem dyni ,a polowe maki zastapilam pelnoziarnista maka orkiszowa,ktora zawiera wiecej bialka,zelaza i wiaminy B oraz mniej glutenu.Te buleczki to Zobacz więcej
Przepis pochodzi z opakowania maki.Zafrapowal mnie na tyle ,ze postanowilam go wyprobowac.Buleczki bardzo zdrowe i sycace,bo upieczone w calosci z maki pelnoziarnistej. A wiadomo,ze produkty Zobacz więcej
Danie dla wielbicieli pierogow i szpinaku.Bardzo smaczne pierogi na lato.Maz,ktory nie jest pierogowym fanem ,zjadl te szpinakowe z wielkim apetytem.Oczywiscie na jego talerzu nie zabraklo boczku i Zobacz więcej
Jak jagody to oczywiscie jagodzianki.To moje ulubione drodzowe buleczki i Wasze chyba tez.Zreszta lato bez jagodzianek jest niewazne.Przy drozdzowych wypiekach usprawnilam sobie prace i ciasto robie Zobacz więcej
Chleb z kartoflami i jablkami Nikt by mni chyba nie uwierzyl, ze ten chleb wlasnie takie skladniki zawiera ;) Smakuje pysznie i... chlebowo ;) Dzieki zawartosci zmieniakow dluzej zachowuje swiezosc- Zobacz więcej
Pyszne,proste szybkie danie lubiane przez wszystkich,szczegolnie dzieci.To chyba najbardziej znana potrawa z jablek w kuchni polskiej.Jablek nie powinno zabraknac w zadnej diecie,bo maja nie tylko Zobacz więcej
Szukalam ostatnio jakiegos zamiennika pieczywa, poniewaz staram sie troche schudnac. Zwykly chlebek mi tego nie ułatwia,a ja bez pieczywa nie wyobrazam sobie zycia :) Przyznam, ze przyszly mi na mysl Zobacz więcej
Smakowite razowe buleczki z morelami i borowka amerykanska.Bardzo puszyste i mieciutkie.Upieklam je z maki orkiszowej pelnoziarnistej.Czesc mleka zastapilam smietanka kokosowa.Mysle,ze to sprawilo,ze Zobacz więcej
buruuberii
buruuberii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
makagigi i 55 pierników
paciarka

paciarka 187

to bylo wczesne lato na granicy Beskidu Niskiego i Pogorza, kilkanascie lat temu. Poszlismy z Andrzejem i Lukaszem do lasu, pod Bucze, po kawalek jodlowego drzewa dla mnie, kawalek drzewa na pewien Zobacz więcej
Sezon szparagowy w pelni.Oto moja szparagowa propozycja, wiosenny flammkuchen z zielonymi szparagami i fososiem.Przepis na tradycyjny flammkuchen znajdziesz tutaj:klik.Dzisiejsza wersja jest z Zobacz więcej
Ciasteczka ktore czesto nazywamy po angielsku "digestive",a tak naprawde maja swoj bardzo prosty polski odpowiednik "trawienne ". W Wielkiej Brytanii sa szalenie popularne,mozna je kupic w kazdym Zobacz więcej
Z czystego lenistwa upieczone buleczki pelnoziarniste, bo mi sie do sklepu po chleb isc nie chcialo. Wyszlo 11 sztuk. Przepis gdzies kiedys wygrzebalam w necie i odrobine przerobilam. Buleczki Zobacz więcej
Troche moi sie krzywo patrzyli na ten "wynalazek", ale potem zgodnie wszystko zjedli :) Tak wygladal jeszcze przed upieczeniem: A tutaj gotowy: Na mala forme o srednicy 20 cm: 225 g maki pszennej Zobacz więcej
Pizza tez moze byc pelnowartosciowym posilkiem.Wystarczy uzyc maki razowej (zamiast bialej oczyszonej) na cieniutki spod,a salami zastapic ulubionymi warzywami.Tak naprawde ile pizza bedzie miala Zobacz więcej
Przez kilka dni bylam odcieta od internetu a konkretnie od mojego laptopa :) Popsula mi sie ladowarka i musialam poczekac az przyjdzie nowa. Teraz juz wszystko znow funkcjonuje i ciesze sie ogromnie Zobacz więcej
Te ciasteczka sa juz na blogu ale nie moglam sie oprzec aby opublikowac ich po raz kolejny :) Prawde mowiac to dopiero po ich upieczeniu i zrobieniu zdjec przypomnialam sobie, ze chyba juz je kiedys Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Pełnoziarniste simity

Pełnoziarniste simity 83

Simitto bardzo popularny rodzaj pieczywa w Turcji. Sprzedawany bardzo czesto na ulicznych stoiskach, ale tez czesto mozna spotkac simitçi, czyli pana od simitow, z taca lub koszem pelnym tych Zobacz więcej