co z grzybami z zupy grzybowej

Teraz czas na zupę grzybową. Wyciągam ostatnie zapasy grzybów bo za długo nie mogą leżeć zamrożone i teraz mam jesień na talerzu. Jeśli tylko mroziliście grzyby to zachęcam do gotowania. Można też Zobacz więcej
Zupa z przepisu Macieja Kuronia. Bardzo esencjonalna. Najlepsza. Czym się różni od innych zup grzybowych? Grzyby, po ugotowaniu, przesmażone są na maśle. Składniki: 2 l intensywnego wywaru warzywnego Zobacz więcej
Podczas zimy trudno jest odtworzyć na talerzu smaki wiosny i lata. Mrożonki nie oddadzą pełni smaku świeżych nowalijek i letnich owoców. Natomiast smaki jesieni mamy na wyciągnięcie ręki a kryją się w Zobacz więcej
Sezon na grzyby w pełni, wiele z nich spożywamy od razu, dusimy prawdziwki w śmietanie, smażymy w cieście kanie i marynujemy podgrzybki w słoiczki. Pozostałe okazy suszymy, żeby móc cieszyć się Zobacz więcej
Na wigilijnym stole królują trzy zupy, barszcz czerwony, zupa grzybowa i zupa rybna. U mnie w domu zawsze był barszcz czerwony ale od kilku lat został zastąpiony taką zupą grzybową. Składnik: - 100 g Zobacz więcej
Przyznaję się- uwielbiam grzyby, jednak mały problem stanowi brak wiedzy na ich temat. Jednak bezpiecznie kupuję je na osiedlowym bazarku. Grzyby mogę konsumować pod każdą postacią, więc dzisiaj Zobacz więcej
u Was jakie zupy wiodą prym? :) Zatem - dzisiaj przepis na zupę grzybową z mojego rodzinnego domu. Na własnoręcznie zebranych i ususzonych grzybkach :) Składniki: 30 g suszonych grzybów 1 cebula 3 Zobacz więcej
tyle, aby starczyło na aromatyczną zupę grzybową. Przepis znalazłam w archiwalnym numerze Kuchni, której to dziesiątki numerów stoi na mojej półce. Pamiętam jak wpadłam w nałóg kupowania tego pisma. Zobacz więcej
Teraz, kiedy sezon na grzyby w pełni, koniecznie trzeba wypróbować różne możliwości wykorzystania grzybów w kuchni. Ja postanowiłam ugotować najlepszą zupę grzybową ze świeżych grzybów, którą Zobacz więcej
Sezon grzybowy trwa. A ja dostałam grzyby, multum grzybów! Całe wielkie pudło grzybów leśnych, w gigantycznej przewadze prawdziwków i podgrzybków. Wieczór jak się domyślacie spędziłam w kuchni, myjąc, Zobacz więcej
Pyszna, aromatyczna i niezwykle sycąca zupa grzybowa, idealna na zimę Uwielbiają ją duzi i mali, a zapach tego przysmaku powoduje, że uruchamia się ślinotok, brzuszki burczą i chcą jak najszybciej Zobacz więcej
Na początku mojej przygody z gotowaniem postanowiłam zrobić zupę grzybową taką jak robi moja babcia. Prób było kilka, niekoniecznie udanych, po czym na jakiś czas zapomniałam o babcinej zupie Zobacz więcej
Były pierogi, zjedliśmy też karpia… Co jednak jada się na samym początku? Oczywiście nie możemy zapomnieć o tradycyjnej wigilijnej zupie. W Polsce przeważają dwie: grzybowa i czerwony barszcz Zobacz więcej
do pieczenia Wigilijne uszka z grzybami Przepisy na świąteczne dania Schab wolno pieczony z warzywami Ciasto Maxi King Pyszne ciasto z serem i jabłkami Schab suszony Schab tradycyjnie pieczony Bataty Zobacz więcej
ugotować grzybową – przez opary zmęczenia dotarł do mnie głos skupionego na drodze S., który mimo zapewnień, że nie ma serca do grzybobrania, zebrał niemal tyle samo grzybów, co ja. – Trudno – Zobacz więcej
Uwielbiam zapach lasu...Zupa grzybowa zawsze mi go przypomina :) Składniki: szklanka suszonych grzybów marchewka kawałek selera mała pietruszka kawałek pora 3 litry wody śmietana natka pietruszki Zobacz więcej
Polecam bardzo smaczną zupę grzybową. Czego potrzebujemy: 2 szklanki suszonych grzybów 2-3 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera cebula ząbek czosnku oliwa do smażenia śmietana ziele angielskie Zobacz więcej
Bardzo aromatyczna zupa grzybowa, ze świeżych leśnych grzybów. Możemy użyć dowolnie: podgrzybków, borowików czy koźlarzy, oczywiście używamy samych jadalnych :) Zupa jest na warzywnym wywarze, Zobacz więcej