co z pianą na gotującym się soku

Lekki, puszysty krem pomarańczowy ze śmietanką. To mój pierwszy deser z rodzaju „krem” … 250 ml wody 250 ml soku z pomarańczy 3,5 dag mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany kremówki 10 dag cukru skórka Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy 158

1
Smaczna i gęsta konfitura ze słonecznych truskawek. Doskonała do pieczywa, wypieków, deserów czy naleśników. Szybko ją przyrządzisz Ilość: 4 słoiczki 300 ml Składniki: 1kg truskawek żelfix 2:1 0,5 kg Zobacz więcej
z łyżką cukru az powstanie kompocik - studzimy go . Do mleka z cukrem wlewamy sok z gotowanej borówki ok 1/2 szklanki i wkładamy kilka łyżek owocu. Miksujemy dobrze .dodajemy śmietanę 30 procent i Zobacz więcej
Przygotuj: Ciasto kruche bezglutenowe klik Marmolada mandarynkowa 2 duże mandarynki (sparz, obierz ze skórki, wypestkuj, wraz z sokiem wrzuć do garnka i zagotuj. Dodaj cukru do smaku, gotuj mieszając Zobacz więcej
Dżem truskawkowy z dużymi kawałkami owoców Składniki: Na 8 słoiczków 0/3l. 2kg. truskawek 1 kg.cukru 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Truskawki umyć , usunąć szypułki , pokroić w czwórki , duże Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 233

1
Dżem z arbuza Składniki: - 80 dag arbuza - 335 g cukru - 1 cytryna - 1 pomarańcza - żelfix 3:1 Przygotowanie: Wyjąć miąższ arbuza. Pozbyć się pestek. Rozdrobnić najlepiej blenderem. Żelfix dokładnie Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Ciepłe lody

Ciepłe lody 127

1
Ciepłe lody znają chyba wszyscy ; to wspomnienie z dzieciństwa. Składniki: -1/2 szklanki wody -1,5 szklanki cukru -3 białka -łyżeczka octu -sok z cytryny -wafelki do lodów Z wody, cukru i octu Zobacz więcej
moździerzu. Nadmiar mieszanki niewykorzystany do przygotowania dżemu przechowywać w szczelnym pojemniku. Dżem: - 2 kg rabarbaru, - 1 kg cukru, - 4 łyżeczki mieszanki korzennej. Umyty i nie obrany Zobacz więcej
canette
canette Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taniec Smaków
Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa 1250

0
Frużelina jest rzadsza niż dżem, kleista, słodko-kwaśna, idealna. Już piętrzą się stosy weków w spiżarce na zimę. Jeden nie wytrzymał i wepchnął się do lodówki ;) Składniki: 3 kg wiśni, umytych i Zobacz więcej
na mniejsze kawałki. Puszkę ananasa otworzyć, owoce pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki ananasa razem z sokiem włożyć do garnka, dodać truskawki. Wymieszać z żelfiksem i gotować pare minut na małym Zobacz więcej
Smaki Świata
Smaki Świata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Świata
Dżem morelowy

Dżem morelowy 735

1
, dżemixem lub konfiturexem i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Dodajemy sok z cytryny oraz cukier i gotujemy jeszcze 10 – 15 minut. Zdejmujemy z ognia i mieszamy dżem jeszcze przez kilka Zobacz więcej
Praliné
Praliné Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino Francja Kuchnia
Konfitura z wiśni

Konfitura z wiśni 5230

0
Konfitura z wiśni Składniki: 1 kg wiśni z pestkami 800 g cukru 1/2 cytryny 2-3 łyżki miodu Wiśnie myjemy i drylujemy. Przekładamy do odpowiedniego garnka w którym będziemy je gotować. Zasypujemy Zobacz więcej
. 2. Owoce przekładamy do garnka, chwilkę smażymy, by troszkę się rozpadły. 3. Wsypujemy konfiturex i mieszamy ok 1 minuty. 4. Do mirabelek dodajemy cukier (do smaku - w zależności jak słodkie są Zobacz więcej
czas mieszając. Dodajemy cukier i gotujemy jeszcze przez ok 5 minut, często mieszając. Ściągamy z ognia i mieszamy do zaniku piany. Gorące przelewamy do wyparzonych i osuszonych słoików, zakręcamy i Zobacz więcej
rozdrobnić blenderem wedle upodobania. Dodać środek żelujący oraz cukier (można użyć cukru żelującego), dokładnie wymieszać i zagotować, od czasu do czasu mieszając. Gotować ok 3 minuty, zestawić z Zobacz więcej
1 opakowanie cukru waniliowego 2 białka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny Białka ubić z cukrem i sokiem cytrynowym na sztywną pianę. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i trzymać na małym Zobacz więcej
piane z białek. Kiedybędziesztywna dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze przez chwile. Na końcu dodajemy sok z cytryny i mieszkamy. Jabłka wykładamy do kokilek. Dopełniamy pianą. Pieczemy przez 20 Zobacz więcej
pianę z cukrem ,a potem stopniowo dodajemy żółtka,mąkę i proszek.Wylewamy na blaszkę wyłożoną folia aluminiową i pieczemy 25 min w 170 stopniach. 2.Brzoskwinie kroimy w kosteczkę i gotujemy wraz ze Zobacz więcej