co z pianą na gotującym się soku

Lekki, puszysty krem pomarańczowy ze śmietanką. To mój pierwszy deser z rodzaju „krem” … 250 ml wody 250 ml soku z pomarańczy 3,5 dag mąki ziemniaczanej 250 ml śmietany kremówki 10 dag cukru skórka Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy 163

1
Smaczna i gęsta konfitura ze słonecznych truskawek. Doskonała do pieczywa, wypieków, deserów czy naleśników. Szybko ją przyrządzisz Ilość: 4 słoiczki 300 ml Składniki: 1kg truskawek żelfix 2:1 0,5 kg Zobacz więcej
z łyżką cukru az powstanie kompocik - studzimy go . Do mleka z cukrem wlewamy sok z gotowanej borówki ok 1/2 szklanki i wkładamy kilka łyżek owocu. Miksujemy dobrze .dodajemy śmietanę 30 procent i Zobacz więcej
Przygotuj: Ciasto kruche bezglutenowe klik Marmolada mandarynkowa 2 duże mandarynki (sparz, obierz ze skórki, wypestkuj, wraz z sokiem wrzuć do garnka i zagotuj. Dodaj cukru do smaku, gotuj mieszając Zobacz więcej
Dżem truskawkowy z dużymi kawałkami owoców Składniki: Na 8 słoiczków 0/3l. 2kg. truskawek 1 kg.cukru 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Truskawki umyć , usunąć szypułki , pokroić w czwórki , duże Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 238

1
Dżem z arbuza Składniki: - 80 dag arbuza - 335 g cukru - 1 cytryna - 1 pomarańcza - żelfix 3:1 Przygotowanie: Wyjąć miąższ arbuza. Pozbyć się pestek. Rozdrobnić najlepiej blenderem. Żelfix dokładnie Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Ciepłe lody

Ciepłe lody 167

2
Ciepłe lody znają chyba wszyscy ; to wspomnienie z dzieciństwa. Składniki: -1/2 szklanki wody -1,5 szklanki cukru -3 białka -łyżeczka octu -sok z cytryny -wafelki do lodów Z wody, cukru i octu Zobacz więcej
moździerzu. Nadmiar mieszanki niewykorzystany do przygotowania dżemu przechowywać w szczelnym pojemniku. Dżem: - 2 kg rabarbaru, - 1 kg cukru, - 4 łyżeczki mieszanki korzennej. Umyty i nie obrany Zobacz więcej
canette
canette Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taniec Smaków
Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa 1250

0
Frużelina jest rzadsza niż dżem, kleista, słodko-kwaśna, idealna. Już piętrzą się stosy weków w spiżarce na zimę. Jeden nie wytrzymał i wepchnął się do lodówki ;) Składniki: 3 kg wiśni, umytych i Zobacz więcej
czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać sok z cytryny, aby zapobiec powstawaniu piany. Gotować przez godzinę, nie używając pokrywki. Za pomocą tłuczka do ziemniaków rozgnieść truskawki. Ostudzić Zobacz więcej
na mniejsze kawałki. Puszkę ananasa otworzyć, owoce pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki ananasa razem z sokiem włożyć do garnka, dodać truskawki. Wymieszać z żelfiksem i gotować pare minut na małym Zobacz więcej
Smaki Świata
Smaki Świata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Świata
Dżem morelowy

Dżem morelowy 738

1
, dżemixem lub konfiturexem i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Dodajemy sok z cytryny oraz cukier i gotujemy jeszcze 10 – 15 minut. Zdejmujemy z ognia i mieszamy dżem jeszcze przez kilka Zobacz więcej
dodałam 1 kg cukru i sok z jednej cytryny. Gotowałam do momentu, ażbrzoskwiniesię całkiem rozdrobniły, nektarynki, jako że twardsze pozostały w kawałkach. Zdjęłam z ognia i mieszałam do zaniku piany. Zobacz więcej
Praliné
Praliné Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino Francja Kuchnia
Konfitura z wiśni

Konfitura z wiśni 5244

0
Konfitura z wiśni Składniki: 1 kg wiśni z pestkami 800 g cukru 1/2 cytryny 2-3 łyżki miodu Wiśnie myjemy i drylujemy. Przekładamy do odpowiedniego garnka w którym będziemy je gotować. Zasypujemy Zobacz więcej
. 2. Owoce przekładamy do garnka, chwilkę smażymy, by troszkę się rozpadły. 3. Wsypujemy konfiturex i mieszamy ok 1 minuty. 4. Do mirabelek dodajemy cukier (do smaku - w zależności jak słodkie są Zobacz więcej
czas mieszając. Dodajemy cukier i gotujemy jeszcze przez ok 5 minut, często mieszając. Ściągamy z ognia i mieszamy do zaniku piany. Gorące przelewamy do wyparzonych i osuszonych słoików, zakręcamy i Zobacz więcej
rozdrobnić blenderem wedle upodobania. Dodać środek żelujący oraz cukier (można użyć cukru żelującego), dokładnie wymieszać i zagotować, od czasu do czasu mieszając. Gotować ok 3 minuty, zestawić z Zobacz więcej
1 opakowanie cukru waniliowego 2 białka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny Białka ubić z cukrem i sokiem cytrynowym na sztywną pianę. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i trzymać na małym Zobacz więcej
piane z białek. Kiedybędziesztywna dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze przez chwile. Na końcu dodajemy sok z cytryny i mieszkamy. Jabłka wykładamy do kokilek. Dopełniamy pianą. Pieczemy przez 20 Zobacz więcej
pianę z cukrem ,a potem stopniowo dodajemy żółtka,mąkę i proszek.Wylewamy na blaszkę wyłożoną folia aluminiową i pieczemy 25 min w 170 stopniach. 2.Brzoskwinie kroimy w kosteczkę i gotujemy wraz ze Zobacz więcej