co zrobić aby schab nie był suchy

Młode pędy sosny Jeśli zbierasz, kroisz pędy sosny lub innych drzew iglastych np. na syrop lub nalewkę i nie chcesz, aby Twoje ręce były oblepione żywicą , to przed przystąpieniem do pracy z pędami Zobacz więcej
Ostatnio dostaję od Was wiele zapytań w zakresie różnych kulinarnych kwestii np. mrożenie owoców/warzyw, czy można mrozić puree z owoców albo jak przygotować domowe mieszanki przypraw. Zagadnienia te Zobacz więcej
Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt , że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt Zobacz więcej
gotowane warzywa Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane . Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku . Jest Zobacz więcej
Parówki czy kiełbasa przygotowywana na gorąco nie popęka nam, jeżeli nalejemy zimnej wody do rondelka, włożymy do niej parówki lub kiełbasę i postawimy na ogień. Gdy woda prawie już zaczyna wrzeć, Zobacz więcej
Nasze naleśniki będą smaczniejsze i bardziej aromatyczne, jeśli do ciasta naleśnikowego dodamy trochę cukru waniliowego, najlepiej takiego z naturalną wanilią. Cukier z naturalną wanilią możemy Zobacz więcej
Błonnik - wszystko co powinniście o nim wiedzieć aby żyć zdrowo o mnie kontakt i współpraca Toggle navigation Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu Home Zdrowie Uroda Fit Przepisy Zobacz więcej
Na przygotowanym przez nas sosie nie powstanie pianka jeżeli kawałeczkiem masła nakłutym na widelec dotkniemy kilkakrotnie jego powierzchni w różnych miejscach. Oczywiście sos musi być gorący. Zobacz więcej
Soczewica to warzywo strączkowe, które jest doskonałym zamiennikiem mięsa dla wegan i wegetarian. Zawiera w sporych ilościach białko, witaminy z grupy B, potas oraz kwas foliowy. Poza tym jest źródłem Zobacz więcej
Co zrobić, aby pierogi się nie rozkleiły? - Przepis kulinarny - www.PrzepisNaPysznySmak.Info Menu O nas Nasze małe porady kulinarne Filmy Kulinarne Potrawy świąteczne Przepisy na Boże narodzenie Zobacz więcej
Pączki nie będą nadmiernie wchłaniać tłuszczu podczas smażenia, jeśli dodamy do ciasta 1 i 1/2 łyżki spirytusu na kilogram mąki. Spirytus dodajemy pod koniec wyrabiania ciasta. Pozdrawiam serdecznie Zobacz więcej
Problem tłustych muffinek spotkał mnie kilka razy. Papilotka (papierek) cały przesiąknięty tłuszczem, a czasem wręcz ociekający. Jak sobie poradzić z tym problemem, albo przynajmniej trochę go Zobacz więcej
Jest kilka sposobów na to, aby cebula mniej szczypała w oczy podczas krojenia. Jednym z nich jest włożenie cebuli przed krojeniem ( w łupinach ) do lodówki lub zamrażalnika na kilka, kilkanaście Zobacz więcej
Małgorzata 33
Małgorzata 33 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zen w kuchni
Co zrobić z fiołków

Co zrobić z fiołków 78

Na dobrą sprawę to sporo produktów można zrobić z fiołków. Tylko najpierw trzeba je zdobyć ;) Nigdzie ich nie kupisz, musisz je znaleźć i pracowicie zebrać. Z końcem marca i początkiem kwietnia często Zobacz więcej
Kruche ciasto będzie smaczniejsze i bardziej aromatyczne jeżeli część mąki zastąpimy drobno zmielonymi orzechami włoskimi. Mielone orzechy mieszamy z mąką po jej przesianiu przez sitko. Na 0,5 kg Zobacz więcej
Co zrobić ze nieśmiało patrzącym na nas słoikiem ciecierzycy? Obiad i deser w jednym! Bez marnowania całej jego zawartości! Z tak niepozornego małego słoika wyczarujemy kotleciki-burgery z dodatkiem Zobacz więcej
Aby nasze kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia trzeba zamiast obtaczać je w bułce tartej obtoczyć je w kaszce kukurydzianej średniej. Kaszka kukurydziana nie przypala się tak szybko Zobacz więcej
Aby żółty ser nie przyklejał nam się do tarki podczas ścierania należy pamiętać o tych dobrych radach : Przed rozpoczęciem ścierania żółtego sera natrzyj tarkę na której będziesz ścierać ser olejem, Zobacz więcej
Co zrobić by ciasta nie przesiąkły zapachem blachy Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kalendarz 2017 Co zrobić by ciasta nie przesiąkły Zobacz więcej
Aby marynata dostała się do marynowanego mięsa należy przed włożeniem go do marynaty nakłuć kilka razy każdy kawałek mięsa np. za pomocą patyczka do szaszłyków. Teraz marynata dostanie się do środka Zobacz więcej