co zrobić żeby mięso mielone było nie zwarte w pierogach

Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami, a to jest wprost idealnym połączeniem puszystego ciasta, soczystych borówek i słodkiej, delikatnej, białej czekolady. Tylko co zrobić, żeby nasze plany nie Zobacz więcej
opycha.pl
opycha.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
opycha.pl
Co się je w Słonecznym Brzegu?

Co się je w Słonecznym Brzegu? 30

Często tutaj wspominam, że gdy podróżuję, to nie są dla mnie istotne tylko zabytki z przewodnika, ale przede wszystkim lokalna kuchnia. Także dzięki niej poznajemy kulturę i społeczeństwo danego Zobacz więcej
Śniadanie białkowo-tłuszczowe kolejne podejście… Omlet ze wszystkim co było w lodówce. – jajka – pieczarki – jarmuż – pomidor – cebulka – pestki dynii – olej kokosowy > Na oleju kokosowym Zobacz więcej
Każdy z nas marzy o pięknej pogodzie gdy wybiera się na urlop do Włoch. Często jednak nasze plany czy pragnienia rozmijają się z rzeczywistością. Okay, spójrzmy prawdzie w oczy: Nie ma nic gorszego Zobacz więcej
Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości. Dynia to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Najwięcej witamin mają dynie w Zobacz więcej
Sezon na dynię trwa długo, ale warto go przedłużyć, mrożąc ten pyszny i zdrowy owoc. Można to zrobić w łatwy i szybki sposób, nie pozbawiając dyni jej własciwości odżywczych. Nastaw piekarnik na 180’ Zobacz więcej
Ostatnio dostaję od Was wiele zapytań w zakresie różnych kulinarnych kwestii np. mrożenie owoców/warzyw, czy można mrozić puree z owoców albo jak przygotować domowe mieszanki przypraw. Zagadnienia te Zobacz więcej
Pewnie nie raz słyszeliście już słowo aquafaba lub pomysł zrobienia czegoś przy użyciu wody z ciecierzycy. Jak pierwszy raz o tym usłyszałam, to również zastanawiałam się, jak to jest w ogóle możliwe Zobacz więcej
SPIŻARNIA DOMOWA - co warto w niej mieć? | Babka i Kanapka Home Blog O mnie i o blogu Kontakt 3 czerwca 2017 in Porady food blogerki by Joanna SPIŻARNIA DOMOWA – co warto w niej mieć? Spiżarnia Zobacz więcej
Młode pędy sosny Jeśli zbierasz, kroisz pędy sosny lub innych drzew iglastych np. na syrop lub nalewkę i nie chcesz, aby Twoje ręce były oblepione żywicą , to przed przystąpieniem do pracy z pędami Zobacz więcej
Co Twoje dziecko potrafi zrobić w kuchni? - Wiszniówka Toggle navigation O Blogu Przepisy Porady przepisy, porady, gadżety Porady Co Twoje dziecko potrafi zrobić w kuchni? Posted on 3 maja 20173 maja Zobacz więcej
Soczewica to warzywo strączkowe, które jest doskonałym zamiennikiem mięsa dla wegan i wegetarian. Zawiera w sporych ilościach białko, witaminy z grupy B, potas oraz kwas foliowy. Poza tym jest źródłem Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
Mięso mielone w przyprawach

Mięso mielone w przyprawach 668

Tak przygotowane mięso ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można użyć go do sajgonek, jako dodatek do makaronów, ryżu i ziemniaków. Wspaniałe jest także do krokietów i pierogów. Do przygotowania należy Zobacz więcej
Małgorzata 33
Małgorzata 33 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zen w kuchni
Co zrobić z fiołków

Co zrobić z fiołków 178

Na dobrą sprawę to sporo produktów można zrobić z fiołków. Tylko najpierw trzeba je zdobyć ;) Nigdzie ich nie kupisz, musisz je znaleźć i pracowicie zebrać. Z końcem marca i początkiem kwietnia często Zobacz więcej
Problem tłustych muffinek spotkał mnie kilka razy. Papilotka (papierek) cały przesiąknięty tłuszczem, a czasem wręcz ociekający. Jak sobie poradzić z tym problemem, albo przynajmniej trochę go Zobacz więcej
Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt , że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt Zobacz więcej
gotowane warzywa Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane . Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku . Jest Zobacz więcej
Kruche ciasto będzie smaczniejsze i bardziej aromatyczne jeżeli część mąki zastąpimy drobno zmielonymi orzechami włoskimi. Mielone orzechy mieszamy z mąką po jej przesianiu przez sitko. Na 0,5 kg Zobacz więcej
Parówki czy kiełbasa przygotowywana na gorąco nie popęka nam, jeżeli nalejemy zimnej wody do rondelka, włożymy do niej parówki lub kiełbasę i postawimy na ogień. Gdy woda prawie już zaczyna wrzeć, Zobacz więcej
W prawie każdym domu pojawia się przynajmniej raz w tygodniu pytanie Co dzisiaj jemy? Nieważne czy rozplanowujemy posiłki na cały tydzień, czy wymyślamy je na bieżąco, wątpliwości i pustka w głowie Zobacz więcej