co zrobić żeby mięso mielone było nie zwarte w pierogach

Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
moje Ravioli

moje Ravioli 201

1
{{headerMessage}}
moje Ravioli Delikatne ciasto nadziewane mięsem i pieczarkami mój pomysł na ravioli. Wyszukując przepis w Internecie na ravioli większość znajdziecie ze szpinakiem, dynią, a ja chciałam zrobić coś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wołowiny ( po zmieleniu) -ugotowanej 2 papryki 1 cebula 6 łyżek otrębów żytnich 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki pieprzu mielonego sól do smaku 1 łyżka pokrojonego koperku szczypta przyprawy typu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na cienki ( ale też nie za cienki) placek. Za pomocą kubka lub innego okrągłego naczynia wycinamy pierożki. Masa makowa 200g mielonego maku ok. 150ml mleka 4łyżki miodu skórka pomarańczowa rodzynki Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dziecijedza.com
Latające pierogi z mięsem

Latające pierogi z mięsem 76

0
{{headerMessage}}
nałożyć mięsne nadzienie. Zamknąć, zakleić i ugotować w osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Gotowe pierogi podsmażyć na złoty kolor i udekorować serem, rzodkiewką oraz oliwkami:) Smacznego! Ten wpis Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dziecijedza.com
Latające pierogi z mięsem

Latające pierogi z mięsem 62

0
{{headerMessage}}
nałożyć mięsne nadzienie. Zamknąć, zakleić i ugotować w osolonej wodzie, aż pierogi wypłyną. Gotowe pierogi podsmażyć na złoty kolor i udekorować serem, rzodkiewką oraz oliwkami:) Smacznego! Ten wpis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi temat rzeka, a to dlatego, że co byśmy w nie nie spakowali to są pyszne, moje dzisiejsze są takie troszkę na pikantnie bo przesadziłam z pieprzem, ale pyszczków nikomu nie wypaliły. Pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj serdecznie zapraszam Was do Niemiec. Maultaschen, bo nimi Was częstuję, topierogi przypominające kształtem włoskie ravioli, ale są od nich dużo większe. Nadziewa się je farszem z mielonego Zobacz więcej
goh.
goh. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Amku-Amku
Pierogi z kaszą, mięsem i grzybami

Pierogi z kaszą, mięsem i grzybami 124

0
{{headerMessage}}
Ten rok upływa pod znakiem Pieroga. Gdyby nie dziewczyny - Magda, Ala, Marzena i Kamila - moja kulinarna kreatywność zanikłaby bezszelestnie! Na szczęście dziewczyny czuwają i cierpliwie czekają na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z solą, cukrem, alkoholem, olejem i ciepłą wodą. Dodajemy jajko i całość zagniatamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i da się uformować w zwartą kulę. Odstawiamy do lodówki na 30 min lub dłużej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Przepis poddałam pewnym modyfikacjom, ale za bazę posłużył mi ten z gazety Dobre Rady nr 01/2017. Składniki: CIASTO 400 g mąki pszennej 200 ml mleka 25 g świeżych drożdży (lub 1 opakowanie suchych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polecam przepis na pierogi z mięsem Mielimy 1/2 kg szynki wieprzowej. Podsmażamy na 1 łyżce oleju kujawskiego z pomidorami czosnkiem i bazylię 1 drobno pokrojoną cebulę, dodajemy zmielone mięso, co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taka była u nas zawsze prawidłowość: jak się gotowało rosół, to i pojawiały się w ślad za nim na stole pierogi. Z rosołowego mięsa. Uważam, że to bardzo dobra tradycja. I pyszna Rosół z mięsa wołowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, łyżka mąki pełnoziarnistej (użyłam Lubelli) 3 szklanki mąki pełnoziarnistej pół łyżeczki soli pół szklanki letniej wody 3 łyżki oleju jajko FARSZ NR 1: 30 dag pieczarek, duża młoda cebula, łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drożdżowe pierogi już robiłam wiele razy, ale nigdy z takim farszem. Były naprawdę smaczne! Na pewno będę kombinować dalej i może kolejnym razem zrobię coś z gotowanym mięsem z zupy z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowej mieszanki do jutra mielonego, dodałam tez łyżeczkę cząbru) Cebula Łyżeczka oleju NA SWKARKI: Ok. 100 g tofu wędzonego Łyżka oleju JAK TO ZROBIĆ? Zacznij od przygotowania masy jaglanej. Kaszę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z nadmiaru tłuszczu i podajemy od razu. Do tych będzie pasować każda świeża wiosenna i letnia surówka, mizeria, świeże pomidory, sałata ze śmietaną, szczypior, kefir. SKŁADNIKI na 10 sztuk 500g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnimi czasy soczewica ma „parcie na szkło” w naszym domu. Maja przynosi torebki zielonej soczewicy i prosi o zrobienie takiej jak na farsz na pierogi tylko nie zmielonej, a potem wcina (nie sama, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i przechodzimy do wykonani farszu. Przygotowanie całości: 1. Ser rozdrabniamy widelcem w dużej misce (mielony zrobi się papką). 2. Na małej patelence rozpuszczamy masło, cebulkę kroimy w drobną Zobacz więcej
Mika L.
Mika L. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Grabinie
Świąteczne Smaki Ulubione...

Świąteczne Smaki Ulubione... 275

0
{{headerMessage}}
(można, najlepiej w małych foremkach) Dlatego też nie czekając, przepis podaję poniżej: PASZTET (dla mnie najlepszy jaki jadłam)autor: mama Sylwi B. 4 udka kurczaka mięso z samego udźca indyka 1 kg Zobacz więcej