Przepis na cochinillo asado

Powiązane przepisy:

Patrząc na pogodę za oknem - wydaje się niemożliwe, że lato powinno nadejść już za 3 miesiące. W związku z tym z utęsknieniem wspominam hiszpańskie upały. Żebytrochęsię"ogrzać" postanowiłam Zobacz więcej
Ciąg dalszy filipińskich wspomnień. Tym razem padło na mięsko. Chicken Asado, obok wersji Adobo i Afritada, to najpopularniejsza metoda przyrządzania mięs na Filipinach - na dobrą sprawę nie tylko Zobacz więcej
W Hiszpanii jagnięcina jest nieporównywalnie popularniejsza niż w Polsce. Jest to mięso powszechnie dostępne w sklepach i restauracjach, pochodzenia krajowego, a to dzięki szeroko rozpowszechnionej Zobacz więcej
Ingredientes: 4 piernas de pollo 3 cebollas rojas cortadas en cuartos medio vaso de martini bianco 2 cucharadas de mostaza francesa (con granos enteros) 2 cucharadas de miel zumo de una naranja una Zobacz więcej
Ingredientes: salmón sin piel ni huesos chile rojocortado en rodajas 2 dientes de ajo cortados en cuartos un trozo de jengibre picado media lima cortada enrodajas media mandarina cortada enrodajas Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Argentyńskie chimichurri

Argentyńskie chimichurri 83

Niedopatrzenie to wielkie, iż – mając argentyńską przyjaciółkę – wciąż nie opublikowałam przepisu na sos, bez którego Jej kuchnia by nie istniała. Chimichurri, bo o nim mowa, to podstawowy dodatek Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Argentyński sos chimichurri

Argentyński sos chimichurri 39

Asado, czyli rytuał grillowania, popularna forma spędzania wolnego czasuoraz nieodłączna część argentyńskiej tradycji. Podczas biesiadyspożywane są ogromne ilości mięsa, które... zobacz › Zobacz więcej
Ingredientes: jamoncitos de pollo zanahoria nueva menta picada comino aceite de oliva pasas remojadas en agua caliente garbanzos cocidos cous cous sal y pimienta negra aceite de sésamo Składniki: Zobacz więcej
Naleśniki z kajmakiem, masą krówkową czyli crepes/ filloas con dulce de leche to kulinarny prezent od Argentynczyków. Dulce de leche -odpowiednik polskiego kajmaku, to mleko skondensowane Zobacz więcej
Bushimi - czyli połączenie sushi i burrito. Na pierwszy rzut oka fuzja dosyć ekstrawagancka. Japonia i Meksyk w jednym daniu? Przyznam, że byłam nastawiona sceptycznie, ale że jest to jedyny lokal Zobacz więcej
Kuchnia peruwiańska ma do zaoferowania smakoszom również desery. Najchętniej przygotowałbym coś z fioletowej kukurydzy, ale ze względu na problemy z dostępnością, wybrałam deser, który bez problemu Zobacz więcej
AgosGalapagos
AgosGalapagos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja słodka przygoda w kuchni
Leche asada

Leche asada 74

Mieszkam w Chile już 6 miesięcy, spory kawałek czasu. Przez ten okres jadłam mnóstwo ciekawych chilijskich potraw. Teraz przyszedł czas abym sama spróbowała zrobić coś z chilijskiej kuchni, a ponieważ Zobacz więcej
Ingredientes: aguacate huevos jamón guisantes (congelados o frescos) pimienta negra cebollín picado Składniki: awokado jajka szynka groszek (świeży lub mrożony) czarny pieprz posiekany szczypiorek Zobacz więcej
Ingredientes: salmón sin piel ni huesos chile rojocortado encuadritos ajo cortado en cuadritos lima cortada enrodajas aceite de oliva pimienta de colores cilantro picado sal, romero, tomillo, Zobacz więcej
Po wieprzowych Carnitas pora na Carne Asada z wołowiny. Carne Asada wywodzi się z kuchni meksykańskiej, południowo-amerykańskiej oraz krajów ameryki łacińskiej. Dzięki marynowaniu mięso dobrze Zobacz więcej
Jeśli myślicie, że nasz swojski schabowy występuje endemicznie tylko na Wisłą, Odrą i Wartą to jesteście w błędzie. Mięsem w panierce zajadają się m.in. mieszkańcy Ameryki Południowej, a Argentyny w Zobacz więcej
kasiekoziolek
kasiekoziolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny esej
Más color, por favor

Más color, por favor 110

Dzisiejszy wpis dedykowany jest mojej kochanej, byłej już współlokatorce Isis. Obie propozycje są 100% wegan, więc nic dziwnego, że pomyślałam o Niej (jakby ktoś jeszcze nie wiedział, przeszła na Zobacz więcej
Chimichurri to sos do mięsa wszechobecny w kuchni hiszpańskiej, chociaż pochodzi z Argentyny. Argentyńczyków w Hiszpanii jest bardzo wielu, wielu ich dziadków wyemigrowało z Hiszpanii po Zobacz więcej
kasiekoziolek
kasiekoziolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny esej
Más color, por favor

Más color, por favor 127

Dzisiejszy wpis dedykowany jest mojej kochanej, byłej już współlokatorce Isis. Obie propozycje są 100% wegan, więc nic dziwnego, że pomyślałam o Niej (jakby ktoś jeszcze nie wiedział, przeszła na Zobacz więcej
Już odjakiegośczasu starałam się ignorować odpowiedź Widelca na pytanie: Co byś dzisiaj zjadł?, bonieodmienniebrzmiała ona: Golonkę! Ja wielkim fanem golonki nie jestem, ale wyglądało na to, że Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: