cocina

ZOBACZ TAKŻE:

Jestem wielką miłośniczką hiszpański win, hiszpańskich oliwek, słońca, języka hiszpańskiego (niestety moje lenistwo czasem wygrywa z ambicjami), hiszpańskiego kina, hiszpańskiej muzyki i oczywiście Zobacz więcej
Jeżeli mam przyjemność stołować się w miejscach gdzie podają tortillę, zawsze ją zamawiam w wersji klasycznej z cebulą. Nie do końca odpowiada mi wersja z dużą ilością różnych dodatków, które zabijają Zobacz więcej
Prowadzac bloga Blondynka w Meksyku i pragnąc zaznajomić jego czytelników ze wszystkimi aspektami kultury tegoż kraju oprócz ciekawostek z historii, życia codziennego i roznych innych bzdetów, Zobacz więcej
Ukrywam się w kuchni. Me escondo en la cocina. ... przed samą sobą też... ... de mí misma también... albo przede wszystkim. o sobre todo. __________________________ ryż arborio prosciutto szparagi Zobacz więcej
i pokrojone na plasterki awokadopokrojone na plasterki rzodkiewkipokrojone na plasterki ogórek pokrojony na plasterki pomidorki cherry pokrojone na plasterki mała cebulka pokrojona na plasterki Zobacz więcej
Magdita
Magdita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemy w domu
na zielono

na zielono 151

0
Nie ma nic lepszego jak porcja świeżych warzyw do obiadu. Moja dzisiejsza propozycja to indyjska sałatka z ogórków. Składniki: (przepis pochodzi z książki Cocina India ) 2 średniej wielkości ogórki 1 Zobacz więcej
Czyli tradycyjne amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady. Ciasteczka są chrupiące, a w środku lekko ciągnące, miękksze. Można jeść je jeszcze na ciepło kiedy są mięciutkie, lub po osudzeniu kiedy Zobacz więcej
całkowicie wyparuje soczewicę rozgniatamy lekko widelcem. Cebulę, chili i paprykę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy solą, pieprzem i Zobacz więcej
. Na środku każdego kawałka nakładamy nadzienie. Zlepiamy brzegi i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Inspirowałam się przepisem Zobacz więcej
los fideos en el agua hirviendo, se quita la olla de la cocina y se lo deja para unos 3-5 minutos) Mezclar un pequeño yogur natural con la mayonesa hasta lograr el sabor que nos guste Mezclar todos Zobacz więcej
Magdita
Magdita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemy w domu
Lato Adios

Lato Adios 43

0
Koniec lata zbliża się wielkimi krokami. Już prawie wrzesień, dlatego by utrzymać chociaż na stole odrobinę słońca i letnich smaków dzisiaj przepis na sorbet z kiwi. Bardzo prosty, a co najwazniejsze Zobacz więcej
tej książki sałatka z fasolką. Idealna potrawa na letni obiad, albo piknik. Sałatka z białej fasoli i pomidorów "La cocina Francesa de Joanne Harris" J. Harris i F. Warde z pewnymi zmianami Zobacz więcej
autorka: iwonaqchenne | blog: Smakowity blog kulinarny La cocina española - gazpacho (parte uno) autorka: With love to cook | blog: With love to cook La cocina española - tortilla (parte dos) Zobacz więcej
końcowy bardzo smaczny! Można w nie skomplikowany sposób przyrządzić bardzo wykwintne danie. Lo recomiendo a todos, que aman la cocina espanola! :) Składniki: 500g zielonych szparagów 10 plasterków Zobacz więcej
Drugie Śniadania Czwartkowe: Burrito a'la Cytrynka, czyli bocadillito centeno Me gusta la cocina espanola y mexicana. Odkąd sama po raz pierwszy zrobiłam tortille (z oszczędnością dla portfela i Zobacz więcej
będą się rozpadać a jeśli przetrzymać je odpowiednio długo w piekarniku to wyjdą chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Upieczone kotlety lądują następnie między kremowym awokado a prawdziwą Zobacz więcej
domingo lleno de risas y dobles sentidos. Esta vez la cocina polaca ha sido representada por los pierogi con carne y los pierogi con grano sarraceno y setas :). Les han gustado, según lo que me han Zobacz więcej
jednej z najważniejszych książek kucharskich Hiszpanii – Arte de cocina y pastaleria. Z biegiem lat przepis na Tortillę ewoluował i zaczęto do niej dodawać coraz to inne składniki i urozmaicać Zobacz więcej
jednej z najważniejszych książek kucharskich Hiszpanii – Arte de cocina y pastaleria. Z biegiem lat przepis na Tortillę ewoluował i zaczęto do niej dodawać coraz to inne składniki i urozmaicać Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: