cocina

ZOBACZ TAKŻE:

Jestem wielką miłośniczką hiszpański win, hiszpańskich oliwek, słońca, języka hiszpańskiego (niestety moje lenistwo czasem wygrywa z ambicjami), hiszpańskiego kina, hiszpańskiej muzyki i oczywiście Zobacz więcej
Jeżeli mam przyjemność stołować się w miejscach gdzie podają tortillę, zawsze ją zamawiam w wersji klasycznej z cebulą. Nie do końca odpowiada mi wersja z dużą ilością różnych dodatków, które zabijają Zobacz więcej
Prowadzac bloga Blondynka w Meksyku i pragnąc zaznajomić jego czytelników ze wszystkimi aspektami kultury tegoż kraju oprócz ciekawostek z historii, życia codziennego i roznych innych bzdetów, Zobacz więcej
Ukrywam się w kuchni. Me escondo en la cocina. ... przed samą sobą też... ... de mí misma también... albo przede wszystkim. o sobre todo. __________________________ ryż arborio prosciutto szparagi Zobacz więcej
Ingredientes: pan integral tostado huevo durocortado enrodajas aguacate cortado enrodajas rabanitos cortados en rodajas pepinocortado enrodajas tomates cherrycortados en rodajas pequeña cebolla Zobacz więcej
Magdita
Magdita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemy w domu
na zielono

na zielono 167

0
Nie ma nic lepszego jak porcja świeżych warzyw do obiadu. Moja dzisiejsza propozycja to indyjska sałatka z ogórków. Składniki: (przepis pochodzi z książki Cocina India ) 2 średniej wielkości ogórki 1 Zobacz więcej
Czyli tradycyjne amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady. Ciasteczka są chrupiące, a w środku lekko ciągnące, miękksze. Można jeść je jeszcze na ciepło kiedy są mięciutkie, lub po osudzeniu kiedy Zobacz więcej
całkowicie wyparuje soczewicę rozgniatamy lekko widelcem. Cebulę, chili i paprykę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy solą, pieprzem i Zobacz więcej
. Na środku każdego kawałka nakładamy nadzienie. Zlepiamy brzegi i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Inspirowałam się przepisem Zobacz więcej
los fideos en el agua hirviendo, se quita la olla de la cocina y se lo deja para unos 3-5 minutos) Mezclar un pequeño yogur natural con la mayonesa hasta lograr el sabor que nos guste Mezclar todos Zobacz więcej
Magdita
Magdita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemy w domu
Lato Adios

Lato Adios 43

0
Koniec lata zbliża się wielkimi krokami. Już prawie wrzesień, dlatego by utrzymać chociaż na stole odrobinę słońca i letnich smaków dzisiaj przepis na sorbet z kiwi. Bardzo prosty, a co najwazniejsze Zobacz więcej
tej książki sałatka z fasolką. Idealna potrawa na letni obiad, albo piknik. Sałatka z białej fasoli i pomidorów "La cocina Francesa de Joanne Harris" J. Harris i F. Warde z pewnymi zmianami Zobacz więcej
| blog: Waniliowa kuchnia Zupa z groszku zielonego autorka: Patrycjaa | blog: Waniliowa kuchnia Nalewka wiśniowa autorka: Patrycjaa | blog: Waniliowa kuchnia Dietetyczne ciasteczka autorka: Patrycjaa Zobacz więcej
końcowy bardzo smaczny! Można w nie skomplikowany sposób przyrządzić bardzo wykwintne danie. Lo recomiendo a todos, que aman la cocina espanola! :) Składniki: 500g zielonych szparagów 10 plasterków Zobacz więcej
Drugie Śniadania Czwartkowe: Burrito a'la Cytrynka, czyli bocadillito centeno Me gusta la cocina espanola y mexicana. Odkąd sama po raz pierwszy zrobiłam tortille (z oszczędnością dla portfela i Zobacz więcej
Fasola/judias byly i sa legumbres najczesciej uzywane w tradycjonalnej kuchni/cocina aragonesa z Aragonu i wlasnie dzis sie u mnie robia. ... Juz sie zrobila fasola:) Fajnie wchodzi w zimne dni i jest Zobacz więcej
będą się rozpadać a jeśli przetrzymać je odpowiednio długo w piekarniku to wyjdą chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Upieczone kotlety lądują następnie między kremowym awokado a prawdziwą Zobacz więcej
domingo lleno de risas y dobles sentidos. Esta vez la cocina polaca ha sido representada por los pierogi con carne y los pierogi con grano sarraceno y setas :). Les han gustado, según lo que me han Zobacz więcej
jednej z najważniejszych książek kucharskich Hiszpanii – Arte de cocina y pastaleria. Z biegiem lat przepis na Tortillę ewoluował i zaczęto do niej dodawać coraz to inne składniki i urozmaicać Zobacz więcej
jednej z najważniejszych książek kucharskich Hiszpanii – Arte de cocina y pastaleria. Z biegiem lat przepis na Tortillę ewoluował i zaczęto do niej dodawać coraz to inne składniki i urozmaicać Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: