coda

ZOBACZ TAKŻE:

Na Sycylii przerabia się niemal każdy kawałek mięsa - żadna część nie może się zmarnować. Zajadamy tutaj nie tylko kotlety, steki, żeberka czy mielone, ale również przeróżne chrząstki, nóżki, uszy, Zobacz więcej
favoritecupoftea
favoritecupoftea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
favoritecupoftea
Pan Fried Cod

Pan Fried Cod 73

Fried Fish We recently discovered a great place nearby where you can get a really fresh fish. A good fish can be hard to find, especially when you want it fresh and for a decent price. The cod fillets Zobacz więcej
katie's wonders
katie's wonders Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
katie's wonders
Puff pastry cod

Puff pastry cod 74

Puff pastry cod Kolorowo. Tak właśnie chciałam, żeby było. Nie wiem czy kiedykolwiek zrobiłam aż tak kolorowe zdjęcie. Do tego tylu prac ręcznych jak podczas przygotowań do tych zdjęć nie robiłam od Zobacz więcej
Prosta, w swoim przygotowaniu. Dla mnie najlepsza ze względu na swą prostotę, zdecydowanie lepsza w smaku niż ryby w cieście. Filet z dorsza koniecznie ze skórką, zamarynowany w soli, pieprzu i soku z Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bajkorada
Tortelli con la coda

Tortelli con la coda 39

Tortelli con la coda, czyli tortelli z ogonem, to kolejna nasza propozycja z cyklu Viva la pasta! Wypełnione nadzieniem ze szpinaku z serem ricotta, polane masłem aromatyzowanym szałwią. Bardzo Zobacz więcej
Nie jestem wielkim fanem zup, kremów i bulionów, ale w letni dzień dobrze czasami zjeść lekki a zarazem wyrazisty posiłek.Consommé, czyli esencjonalny i klarowny bulion z głębokim bukietem smaków to Zobacz więcej
#obiad #fishandchips #ryba #polędwicazdorsza #dorsz #mąka #ryżowa#piwo #ziemniaki #groszek #kuchniabrytyjska #dinner #fish #filletofcod#rice #flour #beer #potatoes #peas #Britishcuisine Klasyka Zobacz więcej
I have recently moved countries again, so I thought it would be appropriate to begin this new phase in my life with a recipe which is somehow connected to the country I now live in - Belgium. While Zobacz więcej
Ryba w curry? Dlaczego nie .... Tym sposobem zapraszam na super danie z rybą, przegrzebkami, warzywami i ... brzoskwiniami ;) Może brzmi to dziwnie, ale połączenia tych składników jest bardzo Zobacz więcej
Cod with vegetables and butter-lemon sauce 3 Flares Facebook 1 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 3 Flares Ingredients: 3 cod fillets 2 courgettes 1 red bell pepper 1 can of corn Zobacz więcej
BiteDelite – food blog, recipes and photography » Almond Crusted Cod with Cranberry Sauce – Main Menu –HomeAboutBLOGKitchen TipsPressAdvertiseContact Home About BLOG Kitchen Tips Press Advertise Zobacz więcej
Jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie ryby (zaraz po tym z koperkiem ) - wystarczy wysmarować rybę harissą i usmażyć. Jeśli lubisz pikantne dania, na pewno Ci zasmakuje. Przygotowanie zajmie Zobacz więcej
Dorsz w papilotach 2 filety z dorsza koperek sól i pieprz 1 marchewka 1 por 1 ząbek czosnku rozmaryn tymianek szczypiorek sok winogronowy (lub wino wytrawne białe) oliwa z oliwek Ponieważ dorsz jest Zobacz więcej
Serves: 6 Preparation: 50 minutes Cook: 15 minutes Porcje: 6 Przygotowanie: 50 minut Gotowanie: 15 minut 900 g cod fillet 300 g fingerling potatoes 120 g butter, melted 30 g butter 9 g potato starch Zobacz więcej
trzy posiłki
trzy posiłki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Trzy Posiłki Dziennie
Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara 157

Absolutny klasyk regionalnej kuchni włoskiej, specjalność Rzymu. Niegdyś danie dla mniej zamożnych, dzisiaj elegancka potrawa Wprawdzie ogon nie jest wewnętrznym organem bydła, niemniej zalicza się do Zobacz więcej
Co byście powiedzieli na lasagne - ale nie z mięsem mielonym a z rybą np.: z dorszem, gdyż go bardzo lubię ;) i pomidorami... Brzmi ciekawie? A gdy dodamy kapary - delicja ;) Pierwszy raz jadłam ją u Zobacz więcej
Wielokrotnie pytaliście mnie, jakie danie przygotowałam na casting do programu Masterchef i uznałam, że danie jest na tyle godne uwagi, że podzielę się z Wami przepisem. Za nazwą coda alla vaccinara Zobacz więcej
Strasznie brzydka ryba z tej żabnicy, ale za to jaka pyszna! :) klik Mięso ma zwarte, delikatne, mało przypomina typowe mięso rybie. Nie ma też zwykłych ości- mięso ładnie się oddziela od kręgosłupa. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: