codziennik kuchenny

Kilka dni temu Krysienka A.Rozmarynowego Bloganominowała mnie do Liebster Blog Award. Za wyróżnienie bardzo dziękuję i spieszę wyjaśnić co ono oznacza: „Liebster Blog Award jest otrzymywana od innego Zobacz więcej
WIELOZBOŻOWE PEŁNOZIARNISTE ŚNIADANIE - oczywiście bezglutenowe i bezmleczneod autorki bloga Garnkofilia Zupa jarzynowa z quinoa i wodorostamiod autorki bloga Codziennik Kuchenny Crepes z quinoa i Zobacz więcej
Nowa akcja, do której mam nadzieję dołączę na dłużej, to Regionalne Smaki, prowadzona przez Renatę na bloguCodziennik Kuchenny. Wspólne gotowanie regionalnych potraw, brzmi interesująco, prawda? Temat Zobacz więcej
Drogie Piekarki i Piekarze, i mamy już zaraz lipiec! Lato w pełni i wakacje, i dużo atrakcji na łonie przyrody. Ale Piekarnia ma swoje prawa i nie wygaszamy naszych pieców, ani nie porzucamy zakwasów Zobacz więcej
Marcina Grahamka, weka i kajzerka, a zaproponowała nam go, w porozumieniu z Amber, Renata z bloga Codziennik kuchenny. Bułki na zakwasie z pieczonym czosnkiem przepis podaję za Marcinem Zaczyn: 20 g Zobacz więcej
Lipcowa Internetowa Piekarnia,za sprawą Renaty z blogaCodziennik kuchenny,zaproponowała jedne z najsmaczniejszych bułeczek jakie upiekłem. Przepis pochodzi zbloga MarcinaGrahamka, weka i kajzerka, Zobacz więcej
Jesienny żurek z grzybami został przygotowany w ramach wspólnego gotowania. Zajrzyjcie do Renaty z bloga "Codziennik kuchenny", która jest autorką nowej comiesiecznej akcji Regionalne smaki. W Zobacz więcej
Regionalne smaki. A ponieważbardzokuszą mnie przepisy z książki Hanny Szymanderskiej, wrócę więc do hekelejuż wkrótce. Hekele na podstawie przepisu z bloga Codziennik kuchenny 2 solone płaty Zobacz więcej
Niedawno dostałem zaproszenie do wzięcia udziału w akcji Regionalne Smaki, prowadzonej przez Renatę z blogaCodziennik Kuchenny. Akcja popularyzuje tradycyjne potrawy z różnych regionów Polski. Były Zobacz więcej
do foremek, Układamy plastry jabłek / po dwa do foremki / na cieście i zostawiamy przykryte do wyrośnięcia, Od 1,5 do 2,5 godziny ciasto powinno wyrosnąć w zależności od temperatury otoczenia i tej Zobacz więcej
do foremek, Układamy plastry jabłek / po dwa do foremki / na cieście i zostawiamy przykryte do wyrośnięcia, Od 1,5 do 2,5 godziny ciasto powinno wyrosnąć w zależności od temperatury otoczenia i tej Zobacz więcej
dodatkowo pasteryzować tak, jak wcześniejszą konfiturę brzoskwiniową. I jeszcze jedna miła sprawa .Całkiem niedawno kilka Fajnych Babeczek przyznało mi wyróżnienie, a były to : mikimama (Czerwień i Zobacz więcej
bułek a nie 9. Koniecznie kupcie parę plastrów dobrej szynki - będzie pysznie! W lipcu bułki do pieczenia wybrała Renata z blogaCodziennik kuchenny Przepis pochodzi z bloga MarcinaGrahamka, weka i Zobacz więcej
. Wszystkie składniki mieszamy,zamykamy w pojemniku i przechowujemy w lodówce. Rozsmarowane na świeżej bułce z plastrami dojrzałego pomidora smakuje bardzo letnio! Dziękuję Reni z bloga Codziennik Zobacz więcej
Bułki na zakwasie z pieczonym czosnkiem | Polska Zupa Polska Zupa Na blogu jak w zupie, znajdziecie przeróżne przepisy, nie tylko na tytułowe danie. Menu Przeskocz do treści Strona główna Bułki na Zobacz więcej
ciasto. Podzielić ciasto na 9 części, uformować kulki, przykryć ściereczką i zostawić na 15 minut. W tym czasie obrać 5 ząbków czosnku, przetrzeć przez praskę, dodać pół łyżeczki miodu i oliwę - Zobacz więcej
aż powstanie gęsty, gładki syrop. Wytrawne drożdżówki z "Październikowej Piekarni" na blogach: Codziennik kuchenny Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Leśny Zakątek Moje małe Zobacz więcej
. **************** Piroga biłgorajskiego upiekłam w ramach akcji Regionalne smaki, którą organizuje Renata z bloga Codziennik kuchenny. Piróg ten, wpisany jest na listę Produktów tradycyjnych Zobacz więcej
Po dłuższej nieobecności wśród blogujących chlebowypiekaczy, spowodowanej przeprowadzką na wieś, wykorzystałem zaproszenie Amber do uczestnictwa w Lipcowej Piekarni i upiekłem wariację na temat „bułek Zobacz więcej
Sos z pieczonych warzyw Ajwar Domowy keczup Kiszone rzodkiewki Ogórki po chińsku - z papryką ostrą Dżem z cukinii z galaretką Ogórki z chili - bez wekowania! Nalewka z agrestu Szczaw na zimę bez Zobacz więcej