cognac

ZOBACZ TAKŻE:

Jest to jedna z najbardziej luksusowych zup, jakie można sobie wyobrazić. Głównie przez dodatek koniaku i śmietany francuskiej creme fraiche (przepis na śmietanę znajdziecie tutaj). Ma bardzo złożony Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Likier jajeczny Adwokat

Likier jajeczny Adwokat 1227

2
Ten likier jajeczny znany jest pod wieloma nazwami, a najpopularniejsze to Ajerkoniak i Adwokat. Nazwa ajerkoniak powstała z połączenia dwóch słów - niemieckiego Eier czyli jajka i francuskiego cognac Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monikucha Online
Flip

Flip 245

0
Flip Kremowy, o mocnym smaku drink, który możemy podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Flip Składniki: 50ml do wyboru: Johnnie Walker Scotch whisky Courvoisier V.S.O.P cognac Tanqueray London dry Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monikucha Online
Fog Cutter

Fog Cutter 172

0
Fog Cutter Fog cutter Składniki: 25ml (1 miarka) Bacardi Superior rum 13ml (1/2 miarki) Courvoisier V.S.O.P cognac 13ml (1/2miarki) Tanqueray London dry gin 13ml (1/2 miarki) soku z limonki 7ml (1/4 Zobacz więcej
Grand Breuil Poire au Cognac. Przybyłyśmy w pięć kobiet, chciałyśmy coś zjeść … i padło na same pyszne dania: Zupę rybną ; makaron z suszonymi pomidorami, szpinakiem i gorgonzolę ; sałatkę z Zobacz więcej
Uwilebiam ajerkoniak podawany w kieliszku lub jako dodatek do deserów np. lodów :D Jego nazwa powstała z połączenia dwóch słów, niemieckiego Eier "jajka" oraz francuskiego cognac "koniak". Tym razem Zobacz więcej
whisky .. Jam è economico e gustoso, con un sapore dolce-arancio INGREDIENTI 10 nocciole 1 kg di carote 0,6 kg di zucchero 4 cucchiai di cognac o whisky 2 limoni 20 pezzi di mandorle 2 arance Zobacz więcej
orzechówki lub koniaku / 0,05 ml nutcracker or cognac kakao / cocoa Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, chłodzenie: 3 - 4 godziny, ilość porcji: 8 Najpierw ucieram żółtka z Zobacz więcej
di cognac o whisky 2 limoni 20 pezzi di mandorle 2 arance ESECUZIONE Sbucciare le carote, lavate e tagliate a paski.Gotową messo in pentola, aggiungere acqua e cuocere fino a morbido. Przestudzić Zobacz więcej
de la jamaique, 1 à 2 c.s de farine, 2 litres de bouillon de poulet ou de boeuf, 30 ml de cognac, 125 ml de vin blanc. Pour garnir des croutons maison qui ont été frottés avec une gousse d'ail et du Zobacz więcej
-Apelacja: AOC Cognac ,Producent: Guy Lheraud Cognac, Calvados- Apelacja: Domfrontais ,Producent: Louis De Lauriston Koniak - Apelacja: AOC Cognac, Producent: Dupuy Cognac Single Malt -Producent: Zobacz więcej
fleur de sel baies rose du moulin ou 5 baies du moulin cognac ( facultatif ) L'ouvrir le foie gras en deux. Dénerver votre foie gras. Saler, poivrer. Faites attention de n'est pas avoir une main trop Zobacz więcej
ciut dłużej. Kurki rozmrozić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony drobno czosnek, wrzucić osuszone kurki, dodać tymianek i resztę rozmarynu. Wrzucić pozostałe suszone grzyby - drobno Zobacz więcej
łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki cukru brązowego 2 jaja 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki soli syrop: 0,5 szklanki whisky lub innego alkoholu Zobacz więcej
spodzie ciasta i wstawić do piekarnika na 20 minut. Wystawić do lekkiego przestygnięcia, a w tym czasie przygotować śmietankowy krem (custard). Custard: 2 jajka 2/3 szklanki cukru szklanki mąki 1 Zobacz więcej
50 g dried porcini mushrooms 4 tbs unsalted butter 5 tbs minced shallot, or 1 medium onion 650 g white button mushrooms/wild mushrooms, brushed clean and coarsely chopped 1/4 cup cognac (optional) 2 Zobacz więcej
nocciole 2łyżkicukru/ 2 tbssugar/ 2 cucchiai dizucchero 1 łyżka wódki lub likieru/ 1 tbs vodka or cognac/ 1 cucchiaio di vodka o liquore 2 łyżki mleka/ 2 tbs milk/ 2 cucchiai di latte 100 g śmietany/ Zobacz więcej
zastawiony alkoholami jak whiskey, cognac, burbon i chyba kilka nalewek, dość zachęcające. Papu to droga restauracja, za to spodziewać się możemy świetnej obsługi i wysokiej jakości potraw. Zobacz więcej
and replace the water with cider or beer) - 25 ml whiskey, brandy or cognac - 1 tablespoon olive oil - bay leaves (one for each jar) Grind all your spices, garlic and onion in a pestle & mortar Zobacz więcej
guga
guga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
guga goodies
CHESTNUT CREAM

CHESTNUT CREAM 34

0
, toasts, waffles, cakes etc. //You can watch ithere// INGREDIENTS: 200 g cooked chestnuts (you can buy them in supermarket) 250 ml double cream 2 TBS cane sugar 1 vanilla pod 1 & 1/2 TBS cognac Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: