Przepis na cognac

Powiązane przepisy:

Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Likier jajeczny Adwokat

Likier jajeczny Adwokat 1566

Ten likier jajeczny znany jest pod wieloma nazwami, a najpopularniejsze to Ajerkoniak i Adwokat. Nazwa ajerkoniak powstała z połączenia dwóch słów - niemieckiego Eier czyli jajka i francuskiego cognac Zobacz więcej
III-ci Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P odbył się 18 października 2012 roku w warszawskiej fortecy. Był to wydarzenie ze wszech miar imponujące. Kilkudziesięciu wystawców kilka tysięcy Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Foie gras au torchon

Foie gras au torchon 791

C'est la dernière recette de l'année 2013. Merci pour vos visites, vos mots . Toutes mes pensées vont vers vous ! Je Vous souhaite un merveilleux Réveillon !!! _______________________________ Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Flip

Flip 297

Flip Kremowy, o mocnym smaku drink, który możemy podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Flip Składniki: 50ml do wyboru: Johnnie Walker Scotch whisky Courvoisier V.S.O.P cognac Tanqueray London dry Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Fog Cutter

Fog Cutter 241

Fog Cutter Fog cutter Składniki: 25ml (1 miarka) Bacardi Superior rum 13ml (1/2 miarki) Courvoisier V.S.O.P cognac 13ml (1/2miarki) Tanqueray London dry gin 13ml (1/2 miarki) soku z limonki 7ml (1/4 Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 kg schabu 3pomarańcze 6 szalotek 200 g szynkiparmeńskiej 5 łyżekkoniaku świeżyrozmaryn sól, pieprz **** INGREDIENTI 1 kg di lonza di maiale 3 arance 6 scalogni 200 g di prosciutto crudo 5 Zobacz więcej
Voici ma version d'un classique de la cuisine française.Une soupe parfumée et réconfortante pour la saison froide qui s'installe tout doucement Ingrédients: 2 c.s d'huile d'olives 2 c.s de beurre 4 ou Zobacz więcej
Uwilebiam ajerkoniak podawany w kieliszku lub jako dodatek do deserów np. lodów :D Jego nazwa powstała z połączenia dwóch słów, niemieckiego Eier "jajka" oraz francuskiego cognac "koniak". Tym razem Zobacz więcej
Dobry koniak w czekoladzie – czego chcieć więcej? Josef Zotter, z każdą kolejną czekoladą, utwierdza mnie w przekonaniu co do 2 zasadniczych kwestii. Po pierwsze,to bez dwóch zdań człowiek zinnej Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Polędwiczki wieprzowe z kurkami

Polędwiczki wieprzowe z kurkami 374

Miały być ze świeżymi kurkami, ale kurki zastrajkowały się wzięły i skończyły. Więc trzeba było sięgnąć po mrożone 2 polędwiczki wieprzowe 500 g mrożonych kurek 2 - 3 gałązki świeżego rozmarynu świeży Zobacz więcej
Corse jedyna restauracja korsykańska w Krakowie Corse jedyna restauracja korsykańska w Krakowie, wybierałam się do niej od dawna, ale dopiero w towarzystwie kulinarnych przyjaciółek udało mi się do Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 50 g płatków owsianych/ 2 oz oat flakes/ 50 g di fiocchi di avena 60 g gorzkiej czekolady/ 2 oz dark chocolate/ 60 g di cioccolato fondente 2 Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Szybki strogonow wołowy

Szybki strogonow wołowy 480

Dziś przedstawiam kolejny przepis dla zabieganych, którzy nie mają czasu na stanie przy garach a lubią zdrowo o smacznie zjeść. Klasyczny strogonow wołowy w szybszej wersji, ze świetnej jakości Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Strogonow z wołowiną i grzybami

Strogonow z wołowiną i grzybami 20

Dziś przedstawiam niezwykle, szybkie, łatwe i przyjemne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny nawet w najbardziej zapracowanym tygodniu. Pyszna wołowina i grzyby w smakowitym Zobacz więcej
Francuski, szybki pasztecik do smarowania bagietki i do podania np. z karmelizowaną cebulą lub kiszonym ogórkiem. Raj dla miłośników wątróbki drobiowej i nie tylko! ;) Fast French spread for baguettes Zobacz więcej
Tweet Dziś przedstawiam przepis na bardzo grzybową zupę krem ze śmietanką i odrobiną koniaku, który dodaje jej wyrazistości. Ja użyłam grzybów leśnych, jednak można zastąpić je pieczarkami (najlepiej Zobacz więcej
Pyszne, kremowe. Uświetni każdą kolację - bo sprawdzi się jako przystawka - rozsmarowane na świeżej, pulchnej bagietce lub grzance. Smakuje jak najlepszy kremowy pasztet. Dobrze komponuje się z Zobacz więcej
krytyka_kulinarna
krytyka_kulinarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Krytyka kulinarna
Papu, Warszawa

Papu, Warszawa 120

http://www.restauracjapapu.pl/ Papu na FB Do Papu wybrałem się późną jesienią tego roku. Wcześniej byłem w pokrewnej, pobliskiej restauracji Stary Dom, które razem z Zielnikiem tworzą Towarzystwo Zobacz więcej
guga
guga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
guga goodies
CHESTNUT CREAM

CHESTNUT CREAM 43

I remember there was a time when I was really interested how chestnuts tasted. I tried these delicious small things for the first time whenI went to Vienna before Christmas when I was at high school. Zobacz więcej
Wczoraj dzień należał do niezwykle udanych! Było ciepło, letnio, 27C w cieniu. Pojechaliśmy więc od rana do moich teściów do Jonzac, jakieś 85 km od Bordeaux, czyli godzina jazdy. Tam zwiedziliśmy Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: