cognac

ZOBACZ TAKŻE:

Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Likier jajeczny Adwokat

Likier jajeczny Adwokat 1472

2
{{headerMessage}}
Ten likier jajeczny znany jest pod wieloma nazwami, a najpopularniejsze to Ajerkoniak i Adwokat. Nazwa ajerkoniak powstała z połączenia dwóch słów - niemieckiego Eier czyli jajka i francuskiego cognac Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monikucha Online
Flip

Flip 283

0
{{headerMessage}}
Flip Kremowy, o mocnym smaku drink, który możemy podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Flip Składniki: 50ml do wyboru: Johnnie Walker Scotch whisky Courvoisier V.S.O.P cognac Tanqueray London dry Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monikucha Online
Fog Cutter

Fog Cutter 211

0
{{headerMessage}}
Fog Cutter Fog cutter Składniki: 25ml (1 miarka) Bacardi Superior rum 13ml (1/2 miarki) Courvoisier V.S.O.P cognac 13ml (1/2miarki) Tanqueray London dry gin 13ml (1/2 miarki) soku z limonki 7ml (1/4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grand Breuil Poire au Cognac. Przybyłyśmy w pięć kobiet, chciałyśmy coś zjeść … i padło na same pyszne dania: Zupę rybną ; makaron z suszonymi pomidorami, szpinakiem i gorgonzolę ; sałatkę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwilebiam ajerkoniak podawany w kieliszku lub jako dodatek do deserów np. lodów :D Jego nazwa powstała z połączenia dwóch słów, niemieckiego Eier "jajka" oraz francuskiego cognac "koniak". Tym razem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
whisky .. Jam è economico e gustoso, con un sapore dolce-arancio INGREDIENTI 10 nocciole 1 kg di carote 0,6 kg di zucchero 4 cucchiai di cognac o whisky 2 limoni 20 pezzi di mandorle 2 arance Zobacz więcej
{{headerMessage}}
orzechówki lub koniaku / 0,05 ml nutcracker or cognac kakao / cocoa Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, chłodzenie: 3 - 4 godziny, ilość porcji: 8 Najpierw ucieram żółtka z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
di cognac o whisky 2 limoni 20 pezzi di mandorle 2 arance ESECUZIONE Sbucciare le carote, lavate e tagliate a paski.Gotową messo in pentola, aggiungere acqua e cuocere fino a morbido. Przestudzić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
de la jamaique, 1 à 2 c.s de farine, 2 litres de bouillon de poulet ou de boeuf, 30 ml de cognac, 125 ml de vin blanc. Pour garnir des croutons maison qui ont été frottés avec une gousse d'ail et du Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-Apelacja: AOC Cognac ,Producent: Guy Lheraud Cognac, Calvados- Apelacja: Domfrontais ,Producent: Louis De Lauriston Koniak - Apelacja: AOC Cognac, Producent: Dupuy Cognac Single Malt -Producent: Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Foie gras au torchon

Foie gras au torchon 726

0
{{headerMessage}}
fleur de sel baies rose du moulin ou 5 baies du moulin cognac ( facultatif ) L'ouvrir le foie gras en deux. Dénerver votre foie gras. Saler, poivrer. Faites attention de n'est pas avoir une main trop Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(niekoniecznie) 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy - grzybowa, a dokładniej truflowa byłaby idealna, ale rozumiem, że nie każdy ma takiego fioła na punkcie musztard jak ja :D, więc spieszę zapewnić, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki cukru brązowego 2 jaja 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki soli syrop: 0,5 szklanki whisky lub innego alkoholu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spodzie ciasta i wstawić do piekarnika na 20 minut. Wystawić do lekkiego przestygnięcia, a w tym czasie przygotować śmietankowy krem (custard). Custard: 2 jajka 2/3 szklanki cukru szklanki mąki 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tweet Dziś przedstawiam przepis na bardzo grzybową zupę krem ze śmietanką i odrobiną koniaku, który dodaje jej wyrazistości. Ja użyłam grzybów leśnych, jednak można zastąpić je pieczarkami (najlepiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nocciole 2łyżkicukru/ 2 tbssugar/ 2 cucchiai dizucchero 1 łyżka wódki lub likieru/ 1 tbs vodka or cognac/ 1 cucchiaio di vodka o liquore 2 łyżki mleka/ 2 tbs milk/ 2 cucchiai di latte 100 g śmietany/ Zobacz więcej
krytyka_kulinarna
krytyka_kulinarna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Krytyka kulinarna
Papu, Warszawa

Papu, Warszawa 119

0
{{headerMessage}}
zastawiony alkoholami jak whiskey, cognac, burbon i chyba kilka nalewek, dość zachęcające. Papu to droga restauracja, za to spodziewać się możemy świetnej obsługi i wysokiej jakości potraw. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
and replace the water with cider or beer) - 25 ml whiskey, brandy or cognac - 1 tablespoon olive oil - bay leaves (one for each jar) Grind all your spices, garlic and onion in a pestle & mortar Zobacz więcej
guga
guga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
guga goodies
CHESTNUT CREAM

CHESTNUT CREAM 36

0
{{headerMessage}}
, toasts, waffles, cakes etc. //You can watch ithere// INGREDIENTS: 200 g cooked chestnuts (you can buy them in supermarket) 250 ml double cream 2 TBS cane sugar 1 vanilla pod 1 & 1/2 TBS cognac Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Antek baraszkował jeszcze w parku w Cognac. Kolację zjedliśmy w Jonzac a później na 21 dojechaliśmy do domu pełni wrażeń, słońca i niesmowitych smaków w ustach… no wiem czy ten koniak dla taty do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: