comber jagnięcy pieczony

Wrocławiu jagnięcinę kupiłam w Hali Targowej. Składniki na 2 osoby: - 600 g combra jagnięcego (wiem, że to dużo, ale mięso ma dużo kości) Składniki na marynatę: - 25 g miodu - 2 posiekane ząbki Zobacz więcej
ewentualny nadmiar tłuszczu na talerzu. Ci, którzy należą do pierwszej (mojej) szkoły, wziąwszy do ręki taki comber: poświęcą mu jednak trochę czasu i na końcu otrzymają mniej więcej tak wyglądający Zobacz więcej
Mój kochany tata podarował mi 1 kilogram combra jagnięcego. Z prezentem wiązał się jednak obowiązek. Miałam zrobić z niego pyszne danie, piękne zdjęcia i wrzucić to na bloga. No cóż, taty trzeba się Zobacz więcej
, na szczęście coraz więcej naszych restauracji propaguje polską jagnięcinę. Wspierajmy nasze hodowle, nie kupujmy nowozelandzkich czy australijskich kotletów kiedy mamy świetne rodzime mięso. Poniżej Zobacz więcej
korzenie młodego pora. Kompozycja conajmniej bardzo dobra :) Składniki (2 porcje): Comber, gruszka, marchew, młody por: 2 combry jagnięce 1 gruszka 6 młodych marchewek 4 młode pory masło łyżka Zobacz więcej
Składniki: 400 g combra jagnięcego w kawałkach rozmaryn sól pieprz oliwa 50 ml octu balsamicznego łyżka soku z cytryny 20 ml porto 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Mięso oprószyć solą i Zobacz więcej
włoskim i kawiorem z łososia DANIE GŁÓWNE: Żeberka jagnięce z ziołami – tu była mała zmiana – comber i łopatka jagnięca z puree z dyni i żurawiną DESER: Napoleonka czekoladowo-waniliowa z dodatkiem Zobacz więcej
600 gram combra jagnięcego z Podhala, 4 ząbki czosnku, gałązka rozmarynu, 70 gram musztardy francuskiej, 2 łyżki oleju, sól z Wieliczki 3 jabłka do pieczenia, konfitura z jarzębiny, miód – ja użyłam Zobacz więcej
z sałatką kopru włoskiego i rzodkiewki - combry jagnięce z sałatką z karczochów i rukoli oraz serem Le Rustique - mus śliwkowy z przyprawami korzennymi i kremowym serkiem z chałwą Skosztowałam kilka Zobacz więcej
podałam ze szparagami oraz sałatką na ciepło z botwinki i ciecierzycy, przepis który też już znacie :) Składniki (2 osoby) 500 g combra jagnięcego Marynata: 1 jogurt grecki (200 gram) 3 ząbki czosnku Zobacz więcej
Moja propozycja kotlecików jagnięcych. Składniki 750 g combra jagnięcego (kotlecików z kością) łyżka oliwy z oliwek sól Sos: 1/3 szklanki octu balsamicznego 2 łyżki miodu lipowego sok z połowy cytryny Zobacz więcej
Składniki: 8 kotletów jagnięcych 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego 2 czerwone cebule 8 ząbków czosnku rozmaryn 2 łyżki klarowanego masła (*) 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki miodu Zobacz więcej
przeciśnięty przez praskę), szałwię, olej, sól i pieprz. Mieszamy. Przygotowaną marynatą dokładnie nacieramy kotlety jagnięce i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę Zobacz więcej
Kotleciki wycięte ze świeżego combra młodego jagnięcia to jedno znajsmakowitszych mięs świata – rarytas podawany wrestauracjach całego Śródziemnomorza, od Portugalii po Izrael. Gdy jednak szukamy dla Zobacz więcej
Zrobienie idealnie kruchych kotlecików jagnięcych z kością zajęło mi trochę czasu wiele prób. Nie każda z nich należała do udanych. Jednak ta, którą Wam prezentuję jest idealna. Mięso jest bardzo Zobacz więcej
Cześć =) Jagnięcina jest mięsem bardzo popularnym w kuchniach śródziemnomorskich. Polędwiczki lub comber jagnięcy są niezwykle delikatne i miękkie, wymagają więc minimalnej obróbki cieplnej, aby nie Zobacz więcej
/ Ingredients (1 porcja /1 portion): 200 g comber jagnięcy / 200 g of lamb saddle 50 g rydzów / 50 g of red pine mushrooms 50 g jarzębiny / 50 g of rowan 50 g komosy ryżowej / 50 g of quinoa 1 ząbek Zobacz więcej
. Czosnek i kiełbasa podzieliły się aromatem. Ziemniaki nacięłam, dzięki czemu szybciej się upiekły i stały miękkie. My zjedliśmy same ziemniaki (dzień lenia), ale idealnie pasują do pieczonego mięsa Zobacz więcej