comber jelenia

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia

Comber z jelenia 1031

1
{{headerMessage}}
comber z jelenia, smalec z gęsi lub masło klarowane, sól, comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Zawinąć w folię spożywczą mocno rolując. Odłożyć w zimne miejsce – najlepiej na pół godziny Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia z orzechami

Comber z jelenia z orzechami 192

2
{{headerMessage}}
comber z jelenia, około 600 g, 100 g szynki dojrzewającej, 60 g orzechów włoskich, 1 łyżka posiekanego rozmarynu, 8 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, 60 g masła, 40 g prażonych Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia duszony

Comber z jelenia duszony 375

1
{{headerMessage}}
comber z jelenia (około 600 g), sól, 5 jagód jałowca, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 2 garście żurawiny*, 2-3 łyżki cukru, 2 łyżki masła pigwa, 1 łyżka cukru, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia na sianie

Comber z jelenia na sianie 284

0
{{headerMessage}}
comber z jelenia, 5 jagód jałowca, 4 owoce ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, tłuszcz do smażenia (np. smalec z gęsi), 2 gałązki rozmarynu, siano, Comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia na sianie

Comber z jelenia na sianie 196

0
{{headerMessage}}
comber z jelenia, 5 jagód jałowca, 4 owoce ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, tłuszcz do smażenia (np. smalec z gęsi), 2 gałązki rozmarynu, siano, Comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Comber z jelenia przypalony jarzębiakiem z kluskami kładzionymi i prażonymi w soli orzechami włoskimi. Przepis: Szef kuchni smakdoskonaly.pl Grzegorz Cielecki Jest to kombinacja kuchni magnackiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy z obiecanych przepisów z warsztatów w Makro. Comber z jelenia czyli danie główne. Fantastyczny pomysł zapakowania mięsa w naleśnika i ciasto francuskie. Myślę, że wykorzystam go z łatwiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu miałam przyjemność wygrać konkurs na profilu fb sklepu z dziczyzną DZIKI TROP. Jeśli ktoś ma ochotę na dziczyznę, to śmiało może tam kierować swoje kroki, sprawdzone źródło. Mogłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potrzeba wielu dodatków ani dużego nakładu pracy aby smakowicie celebrować świąteczne spotkania. Carpaccio z jelenia 200g combra jelenia 250 ml oleju rydzowego 5 ziaren jałowca sól w płatkach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
comber z jelenia (bez kości, ok. 650 g) pęczek zielonych szparagów 4 buraki butelka dobrego czerwonego wina (750 ml) 3 łyżki miodu 500 g malin (mogą być mrożone) ocet balsamiczny garść jagód jałowca Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jelenina z ziemniakami

Jelenina z ziemniakami 525

0
{{headerMessage}}
Jelenina w Pekin Duck w Warszawie fot. D.Szymborska Fachowo dziczyzna gruba czyli mięso z jelenia. Ale po kolei. Gorący półmisek a na nim mięso z jelenia z cebulą. Delikatne, kruche, trochę podobne do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj po raz pierwszy uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro. Naszym zadaniem było przyrządzenie potraw z dziczyzny, która była tematem przewodnim tego spotkania. Pod Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wreszcie przygotowałam relację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć na początku grudnia. Tematem przewodnim spotkania zorganizowanym przez Makro i Durszlaka (któremu bardzo dziękuję za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z dzika. Dzisiaj przedstawię Wam pierwszy przepis. Comber z sarniny z marynowanymi warzywami Kawałek combra należało dokładnie oczyścić z błonek bo twardnieją w obróbce termicznej i następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z raków, esencja z gęsi ze śliwkowymi kluseczkami i sałatą, wolno gotowany w aromatycznym mleku filet halibuta podany z szafranową gruszką, amarantusem i kwiatami. Dalej jako przerywnik sorbet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z wykorzystaniem resztek… pieczeni z obiadu. Do przygotowania pizzy użyłem mięsa z combra jelenia, które zostało mi po tym daniu (PRZEPIS), ale możecie użyć dowolnego innego mięsa. Tym razem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
asortymencie. Szef kuchni Grzegorz Kazubski wprowadził nas w ten staropolski temat i pod czujnym okiem i cennymi wskazówkami Pana Piotra przystąpiliśmy do działania. Naszym zadaniem było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w "realu" ;)), przygotowałyśmy jeszcze pasztet z dzika z suszoną śliwką i absolutnie pyszny filet z jelenia z borowikami, pieczony w cieście francuskim i podawany z konfiturą z czerwonej cebuli. Żeby Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Warsztaty "Dary lasu" - dziczyzna

Warsztaty "Dary lasu" - dziczyzna 543

2
{{headerMessage}}
pomysły w niczym nas nie ograniczają. Natomiast jeśli chcemy nawiązać do kuchni staropolskiej, to dziczyzna jest jak najbardziej właściwa. W dawnych wiekach Polacy jeśli chodzi o mięso, to jadali Zobacz więcej