comber jelenia

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z jelenia

Comber z jelenia 845

1
comber z jelenia, smalec z gęsi lub masło klarowane, sól, comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Zawinąć w folię spożywczą mocno rolując. Odłożyć w zimne miejsce – najlepiej na pół godziny Zobacz więcej
comber z jelenia, około 600 g, 100 g szynki dojrzewającej, 60 g orzechów włoskich, 1 łyżka posiekanego rozmarynu, 8 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, 60 g masła, 40 g prażonych Zobacz więcej
comber z jelenia (około 600 g), sól, 5 jagód jałowca, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 2 garście żurawiny*, 2-3 łyżki cukru, 2 łyżki masła pigwa, 1 łyżka cukru, Zobacz więcej
comber z jelenia, 5 jagód jałowca, 4 owoce ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, tłuszcz do smażenia (np. smalec z gęsi), 2 gałązki rozmarynu, siano, Comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić Zobacz więcej
comber z jelenia, 5 jagód jałowca, 4 owoce ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, tłuszcz do smażenia (np. smalec z gęsi), 2 gałązki rozmarynu, siano, Comber z jelenia umyć, osuszyć, oczyścić Zobacz więcej
Comber z jelenia przypalony jarzębiakiem z kluskami kładzionymi i prażonymi w soli orzechami włoskimi. Przepis: Szef kuchni smakdoskonaly.pl Grzegorz Cielecki Jest to kombinacja kuchni magnackiej Zobacz więcej
Pierwszy z obiecanych przepisów z warsztatów w Makro. Comber z jelenia czyli danie główne. Fantastyczny pomysł zapakowania mięsa w naleśnika i ciasto francuskie. Myślę, że wykorzystam go z łatwiej Zobacz więcej
Jakiś czas temu miałam przyjemność wygrać konkurs na profilu fb sklepu z dziczyzną DZIKI TROP. Jeśli ktoś ma ochotę na dziczyznę, to śmiało może tam kierować swoje kroki, sprawdzone źródło. Mogłam Zobacz więcej
potrzeba wielu dodatków ani dużego nakładu pracy aby smakowicie celebrować świąteczne spotkania. Carpaccio z jelenia 200g combra jelenia 250 ml oleju rydzowego 5 ziaren jałowca sól w płatkach Zobacz więcej
comber z jelenia (bez kości, ok. 650 g) pęczek zielonych szparagów 4 buraki butelka dobrego czerwonego wina (750 ml) 3 łyżki miodu 500 g malin (mogą być mrożone) ocet balsamiczny garść jagód jałowca Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jelenina z ziemniakami

Jelenina z ziemniakami 384

0
Jelenina w Pekin Duck w Warszawie fot. D.Szymborska Fachowo dziczyzna gruba czyli mięso z jelenia. Ale po kolei. Gorący półmisek a na nim mięso z jelenia z cebulą. Delikatne, kruche, trochę podobne do Zobacz więcej
z jelenia z borowikami zapiekany w cieście francuskim oraz pasztet z dzika. Przepisy podam później. Było pysznie i ciekawie. Dowiedziałam się m.in jak w warunkach domowych uwędzić mięso i poznałam Zobacz więcej
warzyw, filet z jelenia z zapiekanego w cieście francuskim oraz pasztet z dzika. Nasze grono było bardzo liczne, pełną listę blogerek możecie znaleźć u Hani. Z częścią mogłyśmy spotkać się po raz Zobacz więcej
W minioną sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanym przez Makro pod tytułem "Smaki dziczyzny". W warsztatach wzięło udział 25 blogerek. Pracowałyśmy w parach - ja z Izą. W Zobacz więcej
z raków, esencja z gęsi ze śliwkowymi kluseczkami i sałatą, wolno gotowany w aromatycznym mleku filet halibuta podany z szafranową gruszką, amarantusem i kwiatami. Dalej jako przerywnik sorbet Zobacz więcej
z wykorzystaniem resztek… pieczeni z obiadu. Do przygotowania pizzy użyłem mięsa z combra jelenia, które zostało mi po tym daniu (PRZEPIS), ale możecie użyć dowolnego innego mięsa. Tym razem Zobacz więcej
asortymencie. Szef kuchni Grzegorz Kazubski wprowadził nas w ten staropolski temat i pod czujnym okiem i cennymi wskazówkami Pana Piotra przystąpiliśmy do działania. Naszym zadaniem było Zobacz więcej
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
w "realu" ;)), przygotowałyśmy jeszcze pasztet z dzika z suszoną śliwką i absolutnie pyszny filet z jelenia z borowikami, pieczony w cieście francuskim i podawany z konfiturą z czerwonej cebuli. Żeby Zobacz więcej
pomysły w niczym nas nie ograniczają. Natomiast jeśli chcemy nawiązać do kuchni staropolskiej, to dziczyzna jest jak najbardziej właściwa. W dawnych wiekach Polacy jeśli chodzi o mięso, to jadali Zobacz więcej