comber króliczy

jednym ze składników sosu jest marynata, a królik marynuje się bardzo wdzięcznie, więc nie przepuścimy tej okazji. Opisywana marynata nadaje się również do innych mięs (zwłaszcza dziczyzny) i może Zobacz więcej
Delikatne mięso z królika w pysznym pieczarkowym sosie. W osobnym naczyniu mieszam makaron z sosem, wykładam na talerz, comber podaję na makaronie. 2 combry z królika 30 dag pieczarek ( u mnie Zobacz więcej
100 ml oliwy z oliwek Sposób wykonania: Czosnek obrałam, rozgniotłam. Na rozgrzaną patelnię nalałam niewielką ilość oliwy z oliwek rozgnieciony czosnek i cebulkę, zeszkliłam. Dodałam 50 g masła, Zobacz więcej
Przygotuj sałatkę jak w restauracji i oczaruj bliskich. Chude królicze mięso udusisz w piekarniku a resztę składników wystarczy pokroić, podlewając wszystko aksamitnym cydrowym dressingiem. Życzę Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
potrawka z królika

potrawka z królika 885

0
. Potrawka z królika w czerwonym winie (na 2 osoby) 1 spory comber z królika + podroby królicze (jeżeli ktoś lubi i ma dostęp) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki (niezbyt duże) 1,5 szklanki Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedz i smakuj
Królik śliwką nadziewany

Królik śliwką nadziewany 317

0
Królik a raczej jego comber śliwką nadziewany to ostatnie, bardzo smaczne danie przygotowane przez mego M. Comber króliczy, suszone śliwki-pycha. Bardzo lubię takie chwile kiedy to mężczyzna pichci, a Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Rosół z królika

Rosół z królika 613

0
Po skonsumowaniu króliczych udek oraz combra, z pozostałości tuszy postanowiłam przygotować rosół :) Rosół z królika jest delikatny w smaku, ale absolutnie nie mdły ani nijaki, przypomina raczej rosół Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym 1660

0
Mięso królicze, to na naszych stołach prawdziwy rarytas. Jest nie tylko bardzo smaczne, delikatne i dietetyczne, ale przede wszystkim cenione za wysoką wartość odżywczą.. Królika możemy przygotować na Zobacz więcej
moja wersjakaszotta(z kawałkami mięsa króliczego). Miałam podroby z królika (wątroba, serce, nerki) i kawałek combra (środkowa część tuszki królika). Oprócz tego został mi z wczorajrosół. Rosołki Zobacz więcej
Dziś zebrałam przepisy na potrawy na królika, z królikiem. Rzadko w sieci można znaleźć przepisy na fajne przepisy na królika. Ucząc się gotować, jeśli szukałamprzepisu w sieci na potrawy zkrólika - Zobacz więcej
w słupki, osolić. W brytfannie rozgrzać smalec, ułożyć mięso, oblać rozgrzanym smalcem, podlać wodą i wstawić do piekarnika. Piec ok. 1-2h do stanu miękkości (królika krócej niż zająca) w temp. ok. Zobacz więcej
rozgrzanym smalcem, podlać wodą i wstawić do piekarnika. Piec ok. 1-2h do stanu miękkości (królika krócej niż zająca) w temp. ok. 160-180 stopni. Odparowany sos uzupełniać wodą. Mięso można piec Zobacz więcej
W tym przepisie wykorzystuję comber, chyba najbardziej delikatne mięso z tuszy króliczej. Ważne jest odpowiednio długie zamarynowanie mięsa, aby po grillowaniu nie było twarde i suche. Jeśli nie uda Zobacz więcej
. Porcjowanie królika: By poporcjować królika potrzebny będzie tasak i nóż do trybowania mięsa. Ja korzystałam z bardzo pomocnego filmiku z kuchni Lidla, który znajdziecietutaj. Mięso zostało Zobacz więcej
królik stał się królem: Musisz go przyrządzić w sposób właściwy! A ja Ci w tym pomogę ;) Podstawowa zasada, jeśli chcesz upiec, usmażyć lub udusić królika: namocz go wcześniej przez kilka godzin w Zobacz więcej
Raz na jakiś czas lubię przygotować mięso z królika do obiadu, jest bardzo delikatne więc z pewnością przypadnie do gustu dzieciom. Przepis na królika w sosie własnym robię właśnie typowo pod dzieci, Zobacz więcej
Dzisiaj prawdziwy obiad i to nie byle jaki! :) Pyszny królik. Magdy dziadek hoduje króliki i dostaliśmy jednego. Takiego w całości, z podrobami w środku. Znaczy się już bez futerka na szczęście. No i Zobacz więcej
Ciekawe danie i w miarę proste do przygotowania (jeśli opanujemy dzielenie królika na kawałki – opis pod przepisem). Królik duszony w sosie musztardowym to przepis Pascala, pochodzący z książki „ Zobacz więcej
. Oddzieliłam osobno nogi, comber, łatę + przednie skoki, a pozostałe części wykorzystam na rosół :) Na pierwszy raz wybrałam nogi, bo wydawały mi się najwdzięczniejszą częścią tuszy. Królik jest Zobacz więcej
Uwielbiam ten pasztet! Ma delikatną konsystencję, a dzięki tymiankowi jest bardzo aromatyczny. Do jego przygotowania użyłam zamrożonego mięsa królika. Kiedy kupuję tuszkę królika na obiad, Zobacz więcej