comber króliczy

jednym ze składników sosu jest marynata, a królik marynuje się bardzo wdzięcznie, więc nie przepuścimy tej okazji. Opisywana marynata nadaje się również do innych mięs (zwłaszcza dziczyzny) i może Zobacz więcej
Delikatne mięso z królika w pysznym pieczarkowym sosie. W osobnym naczyniu mieszam makaron z sosem, wykładam na talerz, comber podaję na makaronie. 2 combry z królika 30 dag pieczarek ( u mnie Zobacz więcej
100 ml oliwy z oliwek Sposób wykonania: Czosnek obrałam, rozgniotłam. Na rozgrzaną patelnię nalałam niewielką ilość oliwy z oliwek rozgnieciony czosnek i cebulkę, zeszkliłam. Dodałam 50 g masła, Zobacz więcej
Przygotuj sałatkę jak w restauracji i oczaruj bliskich. Chude królicze mięso udusisz w piekarniku a resztę składników wystarczy pokroić, podlewając wszystko aksamitnym cydrowym dressingiem. Życzę Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
potrawka z królika

potrawka z królika 831

0
. Potrawka z królika w czerwonym winie (na 2 osoby) 1 spory comber z królika + podroby królicze (jeżeli ktoś lubi i ma dostęp) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki (niezbyt duże) 1,5 szklanki Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedz i smakuj
Królik śliwką nadziewany

Królik śliwką nadziewany 280

0
Królik a raczej jego comber śliwką nadziewany to ostatnie, bardzo smaczne danie przygotowane przez mego M. Comber króliczy, suszone śliwki-pycha. Bardzo lubię takie chwile kiedy to mężczyzna pichci, a Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Rosół z królika

Rosół z królika 578

0
Po skonsumowaniu króliczych udek oraz combra, z pozostałości tuszy postanowiłam przygotować rosół :) Rosół z królika jest delikatny w smaku, ale absolutnie nie mdły ani nijaki, przypomina raczej rosół Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym 1441

0
Mięso królicze, to na naszych stołach prawdziwy rarytas. Jest nie tylko bardzo smaczne, delikatne i dietetyczne, ale przede wszystkim cenione za wysoką wartość odżywczą.. Królika możemy przygotować na Zobacz więcej
moja wersjakaszotta(z kawałkami mięsa króliczego). Miałam podroby z królika (wątroba, serce, nerki) i kawałek combra (środkowa część tuszki królika). Oprócz tego został mi z wczorajrosół. Rosołki Zobacz więcej
tak najczęściej gotuje. Mięso z królika możesz przyrządzić jak każde inne. Mój Pan jedząc któregoś razu gulasz z królika w sosie pomidorowym i myślał, ze to kurczak. W moim domu mięsa króliczego nie Zobacz więcej
Zając w śmietanie - 1968r Zając przygotowany w oparciu o przepis z Książki Kucharskiej z 1968r. - zmodyfikowany Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - Zobacz więcej
Zając w śmietanie - 1968r Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - 250ml śmietany - sól do smaku Przygotowanie bejcy: - 0,5l wody, - 100g cebuli - 1 Zobacz więcej
W tym przepisie wykorzystuję comber, chyba najbardziej delikatne mięso z tuszy króliczej. Ważne jest odpowiednio długie zamarynowanie mięsa, aby po grillowaniu nie było twarde i suche. Jeśli nie uda Zobacz więcej
. Porcjowanie królika: By poporcjować królika potrzebny będzie tasak i nóż do trybowania mięsa. Ja korzystałam z bardzo pomocnego filmiku z kuchni Lidla, który znajdziecietutaj. Mięso zostało Zobacz więcej
królik stał się królem: Musisz go przyrządzić w sposób właściwy! A ja Ci w tym pomogę ;) Podstawowa zasada, jeśli chcesz upiec, usmażyć lub udusić królika: namocz go wcześniej przez kilka godzin w Zobacz więcej
cebulki również podkręci smak potrawy. Nigdy nie próbowałam mrożonego królika, zawsze kupowałam świeżego z Biedronki ale ostatnio bardzo zasmakował mi z Lidla. Był w atrakcyjnej cenie więc skusiłam Zobacz więcej
łyżek musztardy gruboziarnistej 250 g śmietany 30% 2-3 łyżki oleju słonecznikowego 20 g masła 6 gałązek rozmarynu sól, pieprz Z tuszki króliczej usuwamy cały tłuszcz. Ze środka usuwamy podroby. Nożem Zobacz więcej
. Dzielenie mięsa z królika: Usunąć cały tłuszcz z tuszki króliczej Ze środka usunąć podroby Wydzielić tylne nogi: Przy pomocy noża do trybowania naciąć mięso przy torebce stawowej tylniej nogi, aż Zobacz więcej
. Oddzieliłam osobno nogi, comber, łatę + przednie skoki, a pozostałe części wykorzystam na rosół :) Na pierwszy raz wybrałam nogi, bo wydawały mi się najwdzięczniejszą częścią tuszy. Królik jest Zobacz więcej
Uwielbiam ten pasztet! Ma delikatną konsystencję, a dzięki tymiankowi jest bardzo aromatyczny. Do jego przygotowania użyłam zamrożonego mięsa królika. Kiedy kupuję tuszkę królika na obiad, Zobacz więcej