comber króliczy

{{headerMessage}}
jednym ze składników sosu jest marynata, a królik marynuje się bardzo wdzięcznie, więc nie przepuścimy tej okazji. Opisywana marynata nadaje się również do innych mięs (zwłaszcza dziczyzny) i może Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Delikatne mięso z królika w pysznym pieczarkowym sosie. W osobnym naczyniu mieszam makaron z sosem, wykładam na talerz, comber podaję na makaronie. 2 combry z królika 30 dag pieczarek ( u mnie Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
Królik duszony z warzywami

Królik duszony z warzywami 728

1
{{headerMessage}}
100 ml oliwy z oliwek Sposób wykonania: Czosnek obrałam, rozgniotłam. Na rozgrzaną patelnię nalałam niewielką ilość oliwy z oliwek rozgnieciony czosnek i cebulkę, zeszkliłam. Dodałam 50 g masła, Zobacz więcej
tobasco
tobasco Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka KRÓLICZY SZLAK

Sałatka KRÓLICZY SZLAK 54

0
{{headerMessage}}
Przygotuj sałatkę jak w restauracji i oczaruj bliskich. Chude królicze mięso udusisz w piekarniku a resztę składników wystarczy pokroić, podlewając wszystko aksamitnym cydrowym dressingiem. Życzę Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
potrawka z królika

potrawka z królika 908

0
{{headerMessage}}
. Potrawka z królika w czerwonym winie (na 2 osoby) 1 spory comber z królika + podroby królicze (jeżeli ktoś lubi i ma dostęp) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki (niezbyt duże) 1,5 szklanki Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedz i smakuj
Królik śliwką nadziewany

Królik śliwką nadziewany 331

0
{{headerMessage}}
Królik a raczej jego comber śliwką nadziewany to ostatnie, bardzo smaczne danie przygotowane przez mego M. Comber króliczy, suszone śliwki-pycha. Bardzo lubię takie chwile kiedy to mężczyzna pichci, a Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Rosół z królika

Rosół z królika 623

0
{{headerMessage}}
Po skonsumowaniu króliczych udek oraz combra, z pozostałości tuszy postanowiłam przygotować rosół :) Rosół z królika jest delikatny w smaku, ale absolutnie nie mdły ani nijaki, przypomina raczej rosół Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym 1754

0
{{headerMessage}}
Mięso królicze, to na naszych stołach prawdziwy rarytas. Jest nie tylko bardzo smaczne, delikatne i dietetyczne, ale przede wszystkim cenione za wysoką wartość odżywczą.. Królika możemy przygotować na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
moja wersjakaszotta(z kawałkami mięsa króliczego). Miałam podroby z królika (wątroba, serce, nerki) i kawałek combra (środkowa część tuszki królika). Oprócz tego został mi z wczorajrosół. Rosołki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tak najczęściej gotuje. Mięso z królika możesz przyrządzić jak każde inne. Mój Pan jedząc któregoś razu gulasz z królika w sosie pomidorowym i myślał, ze to kurczak. W moim domu mięsa króliczego nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i jałowca oraz kilka trawek żubrowych - 0,25l octu winnego Do naczynia wlać wodę dodać wszystkie składniki z wyjątkiem octu, zagotować, ostudzić dodać ocet. Sposób wykonania: Mięso z zająca lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkie składniki z wyjątkiem octu, zagotować, ostudzić dodać ocet. Sposób wykonania: Mięso z zająca lub królika ułożyć w naczyniu i zalać bejcą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-4 dni, codziennie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na tym blogu (wkrótce pojawi się też mój klasyczny przepis na pieczonego królika). Składniki (na 6 szaszłyków): comber z królika 3-4 szalotki lub małe cebule pół żółtej papryki szparagi (użyłam w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Porcjowanie królika: By poporcjować królika potrzebny będzie tasak i nóż do trybowania mięsa. Ja korzystałam z bardzo pomocnego filmiku z kuchni Lidla, który znajdziecietutaj. Mięso zostało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
królik stał się królem: Musisz go przyrządzić w sposób właściwy! A ja Ci w tym pomogę ;) Podstawowa zasada, jeśli chcesz upiec, usmażyć lub udusić królika: namocz go wcześniej przez kilka godzin w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cebulki również podkręci smak potrawy. Nigdy nie próbowałam mrożonego królika, zawsze kupowałam świeżego z Biedronki ale ostatnio bardzo zasmakował mi z Lidla. Był w atrakcyjnej cenie więc skusiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj prawdziwy obiad i to nie byle jaki! :) Pyszny królik. Magdy dziadek hoduje króliki i dostaliśmy jednego. Takiego w całości, z podrobami w środku. Znaczy się już bez futerka na szczęście. No i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dzielenie mięsa z królika: Usunąć cały tłuszcz z tuszki króliczej Ze środka usunąć podroby Wydzielić tylne nogi: Przy pomocy noża do trybowania naciąć mięso przy torebce stawowej tylniej nogi, aż Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Królik pieczony w rękawie

Królik pieczony w rękawie 11188

0
{{headerMessage}}
Królik znalazł się jako jedna z pozycji na liście tegorocznych wyzwań kulinarnych. Pojawił się tam dlatego, że ostatni raz jadłam królika mając jakieś 2-3 lata, czego oczywiście kompletnie nie Zobacz więcej
Aganiok
Aganiok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Francuski pasztet z królika

Francuski pasztet z królika 530

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam ten pasztet! Ma delikatną konsystencję, a dzięki tymiankowi jest bardzo aromatyczny. Do jego przygotowania użyłam zamrożonego mięsa królika. Kiedy kupuję tuszkę królika na obiad, Zobacz więcej