comber królik

Witajcie!, dziś obiadowo... ale w odsłonie FIT. Będzie to lekki i odżywczy obiad idealny na gorące dni. Mięso z królika jest bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz posiada dużą ilość Zobacz więcej
Comber z królika pieczony z warzywami | Gotuj się! O autorce Napisz do mnie - Top NavigationO autorceNapisz do mnie Przepisy, artykuły i recenzje. Subiektywnie o odżywianiu. Strona główna Przepisy Zobacz więcej
Faszerowany comber z królika ze szparagami i marchewką Składniki : 500g comber z królika, zielone szparagi, młoda marchew, sól, pieprz, papryka czerwona słodka, olej. Przygotowanie : Mięso opłucz i Zobacz więcej
Szybki sposób na aromatycznego królika w przyprawach. Nasze zadanie ogranicza się do przygotowania marynaty co nie zajmie więcej niż 5 minut. Później wystarczy poczekać na efekty. Składniki: Comber z Zobacz więcej
Próbowaliście mięsa z królika? Przekonałam się do niego dopiero teraz, gdy sama go przyrządziłam. To bardzo delikatne i smaczne mięso. Spróbowałam go udusić w sosie z białego wina z dodatkiem słodkiej Zobacz więcej
Dziś udusiłam comber z królika (środkowa część królika) z cebulą, marchewką i pomidorami. Powstała potrawka wylądowała na talerzu z domowymi kopytkamii sałatą z dodatkiem śmietany. Składniki: Zobacz więcej
Doskonały jako danie gorące, jak i zimna przystawka. U nas z suszoną śliwką, ale można go również faszerować suszoną morelą. Comber z królika podajemy na sezonowych warzywach - latem świetnie Zobacz więcej
Nigdy wcześniej nie robiłam dań z królika, chociaż słyszałam, że jest to najzdrowsze mięso. Wiem, że klasykiem jest królik w śmietanie, ale miałam ochotę na wersję "na dziko" - w czerwonym wytrawnym Zobacz więcej
potrawę zainspirowaną przepisem Gordona Ramsaya. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu, a jego efekt końcowy jest fenomenalny. Rozpływający się w ustach królik, tymiankowy aksamitny sos i delikatne Zobacz więcej
Comber z królika w słonecznikowej łupince na kurkach odpoczywający a tak naprawdę to Comber z królika w panierce z nasion http://www.akademia-kulinarna.pl/2012/01/comber-z-krolika/ Nie jest to mój Zobacz więcej
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami.Stąd dzisiejsza propozycja dania, które fajnie wpisuje się w ten czas i któregonie powstydzicie się przed gośćmi. Jeśli się nie zjawią tym lepiej, bo sami Zobacz więcej
Comber z królika w panierce z orzechów włoskich z sosem czekoladowym i serem pleśniowym może być serwowany jako danie główne jak i treściwa przekąska. Pyszne i bardzo zdrowe mięso z królika idealnie Zobacz więcej
Siemka! Moja teoria na temat królika jest taka: … nie chodzi o to aby królika gonić, ale… go złapać, ugotować i zjeść! Wiem, wiem, za chwilę polecą we mnie gromy oburzonych obrońców królika Bugsa, Zobacz więcej
Wracamy wspomnieniami do Prowansji. Jednym z częstospotykanychprzez nas przysmaków był królik podawany w różnych konfiguracjach jako przystawka lub danie główne.Jego delikatne mięsonajlepiej smakuje Zobacz więcej
Robiąc zakupy na pasztet świąteczny zauważyłam w sklepie i świeże filety z królika. Postanowiłam (od święta ;) ) je kupić, aby wzmocnić pasztet, a także żeby coś z niego zrobić osobno. Na tacce akurat Zobacz więcej
W wolny dzień można popracować na obiadem Składniki ciasto: mąka pszenna 40 dkg sól 1 łyżeczka olej 2 łyżki wrzątek farsz: comber z królika 1 szt pieczarki 20 dkg cebula … Czytaj dalej Pierogi z Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ragout

Ragout 300

0
Inaczej królik duszony w winie. Mięsojest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego Zobacz więcej
fiedziu
fiedziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prymitywna Kuchnia
Sernik jagodowy

Sernik jagodowy 66

0
Fakt 1 – dawno mnie nie było. Fakt 2 – byłem gdzie indziej. Fakt 3 – wracam. Fakt 4 – będzie wiersz i to nie byle jaki, bo napisany przez niezależnego obserwatora polskiego życia politycznego, mojego Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Królik confit

Królik confit 2109

1
4 tylne nogi z królika, 2 combry z królika, 3 ząbki czosnku obrane, 9 ząbków czosnku nie obranych, 4 liście laurowe, 20 ziaren pieprzu, 6 gałązek rozmarynu, sól, tłuszcz do confitowania – masło, gęsi Zobacz więcej