comber sarni

ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
sarni comber pieczony

sarni comber pieczony 467

0
{{headerMessage}}
Jesień i wczesna zima to najlepszy czas na jedzenie dziczyzny. A tak się doskonale złożyło, że właśnie w moje ręce (za sprawą niezawodnego kolegi K.) wpadła sarna. I to aż w dwóch postaciach: combra Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zamieszczam pierwszy przepis, którego miałam okazję być współautorką na warsztatach ,,Smaki dziczyzny" zorganizowanych przez Durszlak i Makro. O samych warsztatach też niedługo napiszę coś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto przepis na pierwszą z potraw, które przygotowywaliśmy w sobotę na warsztatach „Smaki dziczyzny”. Składniki na 2 osoby: 50 dag comber sarni wędzony marchew pietruszka pół małego pora 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj po raz pierwszy uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro. Naszym zadaniem było przyrządzenie potraw z dziczyzny, która była tematem przewodnim tego spotkania. Pod Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wreszcie przygotowałam relację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć na początku grudnia. Tematem przewodnim spotkania zorganizowanym przez Makro i Durszlaka (któremu bardzo dziękuję za Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Mięso na święta - przepisy

Mięso na święta - przepisy 2897

2
{{headerMessage}}
Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(w wersji wołowej). A jako, że zwykle potrzeba jest matką wynalazków, tak było i w tym przypadku, bowiem to klientka - hrabina Amalia Nani Mocenigo, której lekarz zalecił jadanie surowego mięsa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
asortymencie. Szef kuchni Grzegorz Kazubski wprowadził nas w ten staropolski temat i pod czujnym okiem i cennymi wskazówkami Pana Piotra przystąpiliśmy do działania. Naszym zadaniem było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w "realu" ;)), przygotowałyśmy jeszcze pasztet z dzika z suszoną śliwką i absolutnie pyszny filet z jelenia z borowikami, pieczony w cieście francuskim i podawany z konfiturą z czerwonej cebuli. Żeby Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Warsztaty "Dary lasu" - dziczyzna

Warsztaty "Dary lasu" - dziczyzna 546

2
{{headerMessage}}
pomysły w niczym nas nie ograniczają. Natomiast jeśli chcemy nawiązać do kuchni staropolskiej, to dziczyzna jest jak najbardziej właściwa. W dawnych wiekach Polacy jeśli chodzi o mięso, to jadali Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Z okazji 1-szej rocznicy powstania bloga Kasztanowa Kuchnia zaprasza na comber z sarny =) Comber jest bardzo miękkim i delikatnym mięsem, które nie wymaga specjalistycznej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
comber sarni bądź z daniela. Dziadek jako leśniczy nie miał prawa zabierać na swój użytej zwierzyny grubej w całości, ale - jak sądzę - obdarowywany bywał podobnie jak my, dziczyzną z dostarczanej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cóż, moja antymiłość do ryb przeżyła kryzys, bo ta przystawka była bardzo dobra. I bajeczne desery - rolada z makiem, sernik z polewą, łyżeczki z wiśniami w alkoholu udekorowane bitą śmietaną. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. W warsztatach udział wzięło bardzo wiele blogerek, jednak nie będę wszystkich wymieniała, bo z pewnością bym o kimś zapomniała :) Moją partnerką w gotowaniu była Grace, prowadząca bloga Grace w Zobacz więcej
Orcia
Orcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Orcia
Miód Malina - Kraków

Miód Malina - Kraków 100

0
{{headerMessage}}
raz rozpisywać. U chłopaka była to bruschetta z pomidrkami, bardzo przyjemna propozycja. Porcja odpowiednia na przystawkę, tak jak trzeba. Dania główne, comber z sarniny i polędwica wołowa w sosie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
organizowanych przez Makro. Naszym zadaniem było przyrządzenie potraw z dziczyzny, która była tematem przewodnim tego spotkania. Pod bacznym okiem szefa kuchni p. Grzegorza Kazubskiego oraz jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, np. dotyczące gotowania jajek (ile minut należy gotować jajko, by uzyskać pokazaną na zdjęciu konsystencję) isprawdzania ich świeżości, obchodzenia się zowocami morza, obróbki serc karczochów, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, np. dotyczące gotowania jajek (ile minut należy gotować jajko, by uzyskać pokazaną na zdjęciu konsystencję) isprawdzania ich świeżości, obchodzenia się zowocami morza, obróbki serc karczochów, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
spotkania. Pod bacznym okiem szefa kuchni p. Grzegorza Kazubskiego oraz jego zespołu przygotowaliśmy: wędzony sarni comber na sałatce z marynowanych warzyw, filet z jelenia z borowikami zapiekany w Zobacz więcej