comber sarni

ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
sarni comber pieczony

sarni comber pieczony 236

0
Jesień i wczesna zima to najlepszy czas na jedzenie dziczyzny. A tak się doskonale złożyło, że właśnie w moje ręce (za sprawą niezawodnego kolegi K.) wpadła sarna. I to aż w dwóch postaciach: combra Zobacz więcej
Dziś zamieszczam pierwszy przepis, którego miałam okazję być współautorką na warsztatach ,,Smaki dziczyzny" zorganizowanych przez Durszlak i Makro. O samych warsztatach też niedługo napiszę coś Zobacz więcej
Oto przepis na pierwszą z potraw, które przygotowywaliśmy w sobotę na warsztatach „Smaki dziczyzny”. Składniki na 2 osoby: 50 dag comber sarni wędzony marchew pietruszka pół małego pora 2 łyżki Zobacz więcej
Wczoraj po raz pierwszy uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro. Naszym zadaniem było przyrządzenie potraw z dziczyzny, która była tematem przewodnim tego spotkania. Pod Zobacz więcej
Wreszcie przygotowałam relację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć na początku grudnia. Tematem przewodnim spotkania zorganizowanym przez Makro i Durszlaka (któremu bardzo dziękuję za Zobacz więcej
pomarańczowo - korzennej Pieczony kurczak z sosem winogronowo-tymiankowym Kurczak z suszonymi pomidorami Filet z sarny z borowikami w cieście francuskim podany z konfiturą z cebuli Wędzony Zobacz więcej
wersji carpaccio . Dzisiaj proponuję carpaccio z sarniny, ale nie surowej, tylko lekko podpieczonej. Składniki (4 porcje): 600g combra sarniego (im grubszy, tym lepiej) olej do smażenia (np. z pestek Zobacz więcej
asortymencie. Szef kuchni Grzegorz Kazubski wprowadził nas w ten staropolski temat i pod czujnym okiem i cennymi wskazówkami Pana Piotra przystąpiliśmy do działania. Naszym zadaniem było Zobacz więcej
Pieczeń z combra sarniny marynowanej przed pieczeniem w winie .Doskonałe danie na świąteczny obiad . Czas : 1,5 godziny + 48 godzin w marynacie Składniki : 0, 6 kg mięsa z combra sarniego 1 szklanka Zobacz więcej
, który smakuje potem jak dzieło sztuki kulinarnej z ekskluzywnej restauracji? :) Dokładnie w ten sposób uwędziliśmy na warsztatach sarni comber. W skład rozżarzonej w patelni podściółki, oprócz Zobacz więcej
z jajem, słoniną i przyprawami. Na środku układamy w rządku, wzdłuż, śliwki owinięte w cienkie plasterki boczku. Całość zwijamy. Najpierw tak: Potem tak: I pieczemy w 175 stopniach przez ok. 25 Zobacz więcej
Cześć =) Z okazji 1-szej rocznicy powstania bloga Kasztanowa Kuchnia zaprasza na comber z sarny =) Comber jest bardzo miękkim i delikatnym mięsem, które nie wymaga specjalistycznej i Zobacz więcej
comber sarni bądź z daniela. Dziadek jako leśniczy nie miał prawa zabierać na swój użytej zwierzyny grubej w całości, ale - jak sądzę - obdarowywany bywał podobnie jak my, dziczyzną z dostarczanej Zobacz więcej
w danej chwili i kopiować jego poczynania. Całość przebiegała szybko i sprawnie, tak, że nie miałyśmy czasu się nudzić czy czekać na następny ruch. W sumie przygotowałyśmy trzy potrawy - wędzony Zobacz więcej
. W warsztatach udział wzięło bardzo wiele blogerek, jednak nie będę wszystkich wymieniała, bo z pewnością bym o kimś zapomniała :) Moją partnerką w gotowaniu była Grace, prowadząca bloga Grace w Zobacz więcej
Orcia
Orcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Orcia
Miód Malina - Kraków

Miód Malina - Kraków 91

0
raz rozpisywać. U chłopaka była to bruschetta z pomidrkami, bardzo przyjemna propozycja. Porcja odpowiednia na przystawkę, tak jak trzeba. Dania główne, comber z sarniny i polędwica wołowa w sosie Zobacz więcej
organizowanych przez Makro. Naszym zadaniem było przyrządzenie potraw z dziczyzny, która była tematem przewodnim tego spotkania. Pod bacznym okiem szefa kuchni p. Grzegorza Kazubskiego oraz jego Zobacz więcej
, np. dotyczące gotowania jajek (ile minut należy gotować jajko, by uzyskać pokazaną na zdjęciu konsystencję) isprawdzania ich świeżości, obchodzenia się zowocami morza, obróbki serc karczochów, Zobacz więcej
, np. dotyczące gotowania jajek (ile minut należy gotować jajko, by uzyskać pokazaną na zdjęciu konsystencję) isprawdzania ich świeżości, obchodzenia się zowocami morza, obróbki serc karczochów, Zobacz więcej
spotkania. Pod bacznym okiem szefa kuchni p. Grzegorza Kazubskiego oraz jego zespołu przygotowaliśmy: wędzony sarni comber na sałatce z marynowanych warzyw, filet z jelenia z borowikami zapiekany w Zobacz więcej