comber z sarny

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny

Comber z sarny 3649

0
Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, Zobacz więcej
Comber z sarny to jeden z najsmaczniejszych elementów z dziczyzny, delikatny,słodkawy po prost doskonały. Comber jest prosty w przygotowaniu i naprawdę zachwyca smakiem. Gorąco polecam składniki: 1 Zobacz więcej
Cześć =) Z okazji 1-szej rocznicy powstania bloga Kasztanowa Kuchnia zaprasza na comber z sarny =) Comber jest bardzo miękkim i delikatnym mięsem, które nie wymaga specjalistycznej i Zobacz więcej
To jest chyba mój ulubiony rodzaj mięsa, jeśli chodzi o dziczyznę. Mięso ma taką delikatną strukturę, aromat i smak na tyle interesujący, że na długo pozostawia pod wrażeniem i chęcią dokładki i to Zobacz więcej
Roast haunch of venison. Składniki. 60 dag combra bez kości 0,5 litra mleka 100ml wina czerwonego 5 dag śliwek suszonych 2 dag rodzynek 1łyżka smalcu przyprawy: jałowiec, sól, pieprz, rozmaryn, Zobacz więcej
Bardzo delikatne, pyszne mięso. Nie często mamy dziczyznę, ale warto wiedzieć jak ją przyrządzić i czasami się na nią skusić. Mięso umyć i osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Zmiażdżyć ziarenka jałowca Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
dziczyzna

dziczyzna 3055

1
udziec z sarny z sosem z grzybów comber z sarny karczek z dzika schab z dzika z grzybami schab z dzika pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika Zobacz więcej
Przed Wami subiektywny ranking potraw, które zrobiły na mnie największe wrażenie. Warto wybrać się do tych miejsc chociażby właśnie po to, żeby je spróbować. Cafe Młynek - zupa cebulowa El Toro - zupa Zobacz więcej
Comber z sarny z kopytkami o smaku prawdziwków i buraczkami na gorąco Kaczka pieczona po polsku z antonówką Zupa Nic z bezą pistacjową, lodami waniliowymi i świeżymi malinami (które zdecydowanie Zobacz więcej
Cześć =) Comberi polędwica z sarny są mięsem dość łatwym w przygotowaniu, miękkimi nie wymagającym zbyt skomplikowanej obróbki, jak wiele innych mięs z dziczyzny. Co prawda ma za to swoja cenę, ale ze Zobacz więcej
Sałatka z dziczyzną, prawdziwkami i czerwoną komosą ryżową wyszła super, lubię takie połączenia tematyczne ;) Udało mi się kupić comber dojrzewający z sarny, polecam jak gdzieś spotkacie :) Jako Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Tatar z sarny

Tatar z sarny 1086

0
Książka kucharska - Mięsny zagajnik piątek, 14 czerwca 2013 11:35 Dla mięsożerców i miłośników dziczyzny polecam tatar z sarny. Mięso jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach. Sposób podania Zobacz więcej
W minioną sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach organizowanym przez Makro pod tytułem "Smaki dziczyzny". W warsztatach wzięło udział 25 blogerek. Pracowałyśmy w parach - ja z Izą. W Zobacz więcej
pomarańczowo - korzennej Pieczony kurczak z sosem winogronowo-tymiankowym Kurczak z suszonymi pomidorami Filet z sarny z borowikami w cieście francuskim podany z konfiturą z cebuli Wędzony Zobacz więcej
Do przygotowania tatara nie używaliśmy żadnej magii, natomiast staraliśmy się go ciekawie podać, ale już przyrządzając consomme z kawiorem z soku z marchewek pobawiliśmy się w kulinarne czary mary. Zobacz więcej
na przystawkę grillowanych małży św. Jakuba podanych z bukietem sezonowych warzyw (szparagi!!) w sosie śmietanowo-ziołowym (29 zł) oraz również grillowanych krewetek "Black Tiger" ( 5 sztuk za 25 Zobacz więcej
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
pomysły w niczym nas nie ograniczają. Natomiast jeśli chcemy nawiązać do kuchni staropolskiej, to dziczyzna jest jak najbardziej właściwa. W dawnych wiekach Polacy jeśli chodzi o mięso, to jadali Zobacz więcej
Pierwszy z obiecanych przepisów z warsztatów w Makro. Comber z jelenia czyli danie główne. Fantastyczny pomysł zapakowania mięsa w naleśnika i ciasto francuskie. Myślę, że wykorzystam go z łatwiej Zobacz więcej
Comber z jelenia, comber z dzika, comber z sarny i z królika... :-) Zauważyłam, że na słowo comber większość ludzi reaguje mięsnymi skojarzeniami. Tymczasem dla mnie, przez wiele lat, pod tą nazwą Zobacz więcej