Przepis na con sapore

Polska wersja I "racuchy" o "racuszki" sonouna merenda tipica polacca... a parte le crêpes con la marmellata, si intende... :) Quando ero piccola mia nonna faceva i "racuszki" per accompagnare il tè o Zobacz więcej
Dżem jest tani i smaczny o słodko- pomarańczowym smaku SKŁADNIKI 10 orzechów laskowych 1 kg marchwi 0,6 kg cukru 4 łyżki koniaku lub whisky 2 cytryny 20 szt migdałów 2 pomarańcze Zobacz więcej
Szybkie iłatwew przygotowaniu ciasto z morelami. Bardzodelikatne w smaku, wilgotne, pachnącebiałączekoladą i konfiturąmorelową.Smacznego :) **** La torta con le albicocche ha un sapore fresco e Zobacz więcej
Polska wersja Sì, sì, lo so, Vi sto annoiando... ma la zucca non perdona :) Del resto è lei la regina dell'autunno... E quindi questa volta mi sono divertita a fare i ravioli con la zucca... In realtà Zobacz więcej
Focaccia z winogronami, tzw. "schiacciata con l'uva", weFlorencji nazywana "stiaccia" to typowy przysmak kuchnitoskańskiej, bardzo popularny na jesieniw czasie winobrania. Focaccia wypiekana jest w Zobacz więcej
« Chleb tostowy Chleb codzienny » Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Gruszki!!!!! Konfitura z fig z gruszkami (Con sapore) Pychota! Orzechowe brownie z gruszkami (Lendryggen) W sumie nie Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
boćwina ze świeżymi pomidorami

boćwina ze świeżymi pomidorami 452

Boćwinę jest bardzo smaczna i można przyrządzić ją na wiele sposobów, w postaci pysznej zupy, czy też ugotować z dodatkiem oliwy z oliwek, czosnku, świeżych pomidorów, parmezanu. Tak przygotowana Zobacz więcej
Oczko
Oczko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tysiąc Pomysłów na 1000 Kalorii
Ciasto z Kiwi

Ciasto z Kiwi 826

Długa przerwa. Ale znowu nadaję.:D Dzisiaj placek subtelny, kwaskowato-słodki. Bardzo łatwy, ale o jakże fajnym smaku. A jogurtowe ciasto jest naprawdę porządną podbudową, praktycznie mogłoby być Zobacz więcej
Polska wersja - już niedługo Il profumo e il sapore di paté di coniglio (povero coniglio...) accompagna tutte le grandi occasioni nelle case polacche. Principalmente viene preparato come Zobacz więcej
Dzisiaj prezentuję Wam Cudownych Ludzi, którzy wzięli udział w Jednodniowej Charytatywnej Akcji Kulinarnej "Muffinki dla Mai". Akcja przerosła moje oczekiwania. Nie spodziewałam się, aż tak dużego Zobacz więcej
Pyszne i niezwykle aromatyczne ciasto miodowe, przygotowane z mąki razowej, bez dodatku cukru. Ciasto nasączone jest syropem miodowym, aromatyzowane cynamonem, imbirem i gałkąmuszkatałowąa udekorowane Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Zuppa di crauti

Zuppa di crauti 32

Questa zuppa si può preparare con i crauti freschi o con quelli in barattolo. Quando uso i crauti freschi aggiungo comunque un po' di quelli in scatola per dare alla zuppa quel caratteristico sapore Zobacz więcej
Ali
Ali Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Myszki in cucina
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe 515

Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu L'altro giorno abbiamo provato il "Feuerzangenbowle" che è un vino caldo con le spezie tipico tedesco. Questo tipo di bevanda esiste in quasi Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu La mousse è proprio il dolce perfetto per chi è goloso di dolci. Era tanto tempo che volevamo fare la mousse al cioccolato e l'altro giorno Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Come fare lo strutto

Come fare lo strutto 29

Jak zrobić Smalec Oggi ho fatto lo strutto. Sono cresciuta in campagna ho visto spesso la mia nonna preparare tanti piatti a base di strutto, addirittura i dolci. Gli unici grassi che adoperavamo in Zobacz więcej
Składniki 0,5 szkl. oleju 1,5 szkl. maki pszennej 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia owoce jakie kto chce--u mnie brzoskwinie i jabłka aromat 4 jaja 1 szklanka cukru 1 łyżka kakao Wykonanie Masło Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu E' fatta, ci siamo trasferiti! Trasferirsi in un altro paese è difficile anche quando lo conosci e sai cosa aspettarti. Quando poi decidi di Zobacz więcej
CHŁODNIK LITEWSKI Pyszny, orzeźwiający różowy chłodnik z buraków i mnóstwa ziół Fantastyczny pomysł na letni skwar, kiedy nie mamy ochoty na ciężkie jedzenie, a chętnie sięgamy po wszelkie Zobacz więcej
Polska wersja językowa znajduje się na końcu przepisu Questa è una tipica ricetta di arrosto polacca. Non siamo riusciti a trovare il pezzo di carne con cui si fa in Polonia perché probabilmente qui Zobacz więcej
Składniki 30-40 gałązek świeżej mięty 2 litra wody sok wyciśnięty z 2 limonek 3/4 kg cukru trzcinowego Wykonanie Mięte myjemy . Wodę gotujemy z cukrem okolo 30 minut-do rozpuszczenia cukru.Pod Zobacz więcej