confit

Kurczak confit to propozycja na niedzielny rodzinny obiad, podczas którego chcemy podać znane mięso w niecodziennej odsłonie. Udka i piersi kurczaka obsypaliśmy obficie orientalnymi przyprawami, po Zobacz więcej
odpowiedników. Jakiś czas temu podpatrzyłam u Pistachio przepis na czosnek duszony w oliwie. Świetnie smakuje w połączeniu z chrupiącą bagietką, czy bruschettą. Tak przygotowany staje się miękki i Zobacz więcej
Pomidory można zaserwować na wiele sposobów, ten jest jednym z moich ulubionych. Dziś przepis na pomidory confi czyli pomidory konfitowane. Możemy je przygotować gdy jest sezon na pomidory. Ja nie Zobacz więcej
Przepis na kaczkę confit poznaliśmy, uczestnicząc w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Łukasza Konika. Do przygotowania mięsa gotowanego w tłuszczu potrzebna jest duża ilość kaczego lub Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kaczka konfitowana (confit) to wspaniałe, wykwintne danie. Konfitowanie to bardzo stara metoda konserwowania mięs i wędlin. W dawnych czasach, kiedy … Przeczytaj Zobacz więcej
bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Confit z gęsi

Confit z gęsi 238

0
Confit jest jednym z najstarszych sposobów konserwowania żywności, i jest specjalnością południowo-zachodniej Francji . Powolna obróbka termiczna w temperaturze nie przekraczającej 85 st C powoduje,że Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Confit z łososia

Confit z łososia 192

0
trafiłam na smarowidło, które na własny użytek nazwałam szybkim confit. W przeciwieństwie do tradycyjnie przygotowywanej tą metodą kaczki czy gęsi, rybne filety nie wymagają bowiem tak długiego Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Confit - kacze udka

Confit - kacze udka 198

0
Moje pierwsze podejście do udek z kaczki przygotowywanych metodą confit. Cofit to długie smażenie na maleńkim ogniu. Tak usmażone mięso jest delikatne i bardzo mięciutkie. Jeśli się skusicie to Zobacz więcej
, odlewając przedtem część oliwy, którą można wykorzystać do innych celów. Czosnkowa pasta sprawdzi się jako dodatek do sałatek czy na kanapkę. Przepis na czosnkowe confit z tymiankiem pochodzi stąd. Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
confit z tuńczyka

confit z tuńczyka 65

0
Confit według źródła to sposób przygotowywania żywności poprzez konserwowanie w tłuszczu. Jest to stara metoda wykorzystywana w kuchni francuskiej. Po wcześniejszym zamarynowaniu w ziołach, mięso Zobacz więcej
Daretocook.pl
Daretocook.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dare to cook
CONFIT Z KACZKI

CONFIT Z KACZKI 1027

0
To wspaniałe danie w dzieciństwie moja Babcia robiła z wieprzowiną, abym mogła wypełnione nim słoiki zabrać na długie mazurskie wakacje. Smażone powoli mięso w tłuszczu, jest kruche i apetyczne, Zobacz więcej
i pozostawiająca duże pole do improwizacji i własnych fantazji:-) SKŁADNIKI BULION: pieczone kości z kaczki confit 1 cebula 2 marchewki por pęczek lubczyku 4 łyżki sosu rybnego 6 łyżek sosu Zobacz więcej
Confit z kaczki (według przepisu Gordona Ramsaya) Pyszna, chrupiąca z wierzchu, wewnątrz wręcz kremowa. Przepis łatwy lecz czasochłonny, ja użyłem kaczych piersi jednak we Francji zazwyczaj podaje się Zobacz więcej
Jakże pyszną potrawę przygotowałam inspirując się przepisem Adama Chrząstowskiego. Kurki confit czyli kurki wcześniej zamarynowane i gotowane w głębokim tłuszczu, pycha. Confit czyli francuski sposób Zobacz więcej
Confit z kaczki może nie jest fit, ale jak go podać jako dodatek do sałatki - w sensie fit ujdzie. Jest natomiast bardzo pyszny. Oj, bardzo. Confitowana kaczucha rozpływa się w ustach, jest delikatna Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Confit z kaczki

Confit z kaczki 210

0
I pozostajemy w temacie kaczki – dzisiaj confit. Tradycyjne danie francuskie, mało popularne a strasznie proste w przyrządzeniu. Co to tak właściwie jest? Są to udka gotowane w tłuszczu. Nie udało mi Zobacz więcej
Wpis Tatar z żółtkiem confit pochodzi z bloga Paszczaki gotują Tatar. Oj działo się u nas dziś w kuchni działo. A wszystko za sprawą konkursu na blogu Wielki Apetyt organizowanego wspólnie ze Slate Zobacz więcej
Konfitowanie to stara, francuska metoda naturalnego konserwowania żywności, popularna także w kuchni staropolskiej. Można je długo przechowywać zanurzone w tłuszczu, a dzięki powolnej obróbce cieplnej Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
Udka kurczaka confit

Udka kurczaka confit 10

1
*Przepis z warsztatów z Andrzejem Polanem – Kurczak Zagrodowy *fot. Julita Strzałkowska Uda kurczaka Zagrodowego confit z sałatką z cytrusów i kolorowymi ziemniakami Składniki: Udka z kurczaka 4 szt. Zobacz więcej