confit gęś

bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Confit z gęsi

Confit z gęsi 180

0
Confit jest jednym z najstarszych sposobów konserwowania żywności, i jest specjalnością południowo-zachodniej Francji . Powolna obróbka termiczna w temperaturze nie przekraczającej 85 st C powoduje,że Zobacz więcej
Dostałam gaskę i właściwie uzmysłowiłam sobie, że tak naprawdę to w swoim życiu gęś jadłammoże parę razy gdzieś w restauracji, ale nigdy nie robiłam sama. Powiedzmy, że z kaczką już jest lepiej ale Zobacz więcej
11 Listopad to idealna data aby dokończyć wspominki z warsztatów w Hotel Poziom 511 w Ogrodzieńcu z gęsiną w roli głównej. Idealna bo to właśnie w Dzień Niepodległości przypadają urodziny św. Marcina, Zobacz więcej
Pyszne raviloi z kaczki zadowoli nawet najbardziej wyredne podniebienie. Przygotowanie ravili zajmuje trochę czasu, poniważ trzeba wykonać confit z kaczki. Ale efekt warty jest wydłużonego czasu Zobacz więcej
Pyszne raviloi z kaczki zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie. Przygotowanie ravioli zajmuje trochę czasu, ponieważ trzeba wykonać confit z kaczki. Ale efekt warty jest wydłużonego czasu Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Confit z łososia

Confit z łososia 176

0
trafiłam na smarowidło, które na własny użytek nazwałam szybkim confit. W przeciwieństwie do tradycyjnie przygotowywanej tą metodą kaczki czy gęsi, rybne filety nie wymagają bowiem tak długiego Zobacz więcej
Kiedy masz całą kaczkę i po zjedzeniu aromatycznej piersi nie wiesz co zrobić z nogami, spróbuj confit z kaczki. Nie zawiedziesz się - jest przepysznie. W ten sposób przygotowane nogi kaczki będą Zobacz więcej
Confit z kaczki jest starym sposobem przygotowywania i przechowywania mięsa, pochodzącym z południowo-zachodniej Francji. W Polsce, w dawnych czasach, też powszechnie wykorzystywano ten sposób Zobacz więcej
Confit z kaczki (według przepisu Gordona Ramsaya) Pyszna, chrupiąca z wierzchu, wewnątrz wręcz kremowa. Przepis łatwy lecz czasochłonny, ja użyłem kaczych piersi jednak we Francji zazwyczaj podaje się Zobacz więcej
Confit z kaczki może nie jest fit, ale jak go podać jako dodatek do sałatki - w sensie fit ujdzie. Jest natomiast bardzo pyszny. Oj, bardzo. Confitowana kaczucha rozpływa się w ustach, jest delikatna Zobacz więcej
Do tego dania trzeba się przygotować wcześniej, ale efekt końcowy jest niebiański. Cały problem w tym, że u nas nie ma confitu i trzeba go zrobić samemu. Ale… czego to Polak nie potrafi :). My Zobacz więcej
Właśnie mamy sezon na gęś. Nie ograniczajmy się z przygotowywaniem gęsi tylko do listopada. Właśnie wczoraj przygotowałam confit z gęsi, będzie na późniejszą porę. Roladki z gęsi, które dzisiaj Zobacz więcej
Confit to stara metoda przygotowywania i konserwowania żywności w tłuszczu, pochodząca z Francji. Była znana także w kuchni staropolskiej. Dawniej korzystali z niej głównie ubodzy dziś to wykwintna Zobacz więcej
Konfitowanie to stara, francuska metoda naturalnego konserwowania żywności, popularna także w kuchni staropolskiej. Można je długo przechowywać zanurzone w tłuszczu, a dzięki powolnej obróbce cieplnej Zobacz więcej
Zacznę może od wytłumaczenia czym jest confit. Confit jest to określenie dla różnych rodzajów produktów, które zostały ugotowane niskiej temperaturze w oleju, tłuszczu zwierzęcym lub roztworze wody z Zobacz więcej
Są dwie prawdy. Pierwsza, że niewiele jest rzeczy tak pysznych jak confit z kaczki, druga, że z confit żadna dieta nie idzie w parze:) Albowiem słowo confit oznacza m.in. gotowanie we własnym Zobacz więcej
ilością tymianku. Dobór mięs jest duży, ale ważne żeby była wieprzowina (boczek, słonina, karkówka, kiełbasa np. polska, biała, frankfurteki) oraz confit z gęsi, kaczki. Stosuje się też jagnięcinę. Zobacz więcej
Dobra, dziś przesadziłam.. .. - zrobiłam confit! Najbardziej pracowite danie, jakie kiedykolwiek wyszło spod moich rąk. A kompletnym szaleństwem byłoby, gdybym użyła kaczki albo gęsi. Na szczęście, to Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Confit z kaczki

Confit z kaczki 942

0
było w chłodnym miejscu przechowywać stosunkowo długo. Najczęściej przygotowuje się confit z kaczych udek. Ja użyłam zarówno udek, jak i kaczej piersi. Obie części wyszły przesmacznie! W dodatku jest Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej