confit gęś

bryczka2
bryczka2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowe Kubki
Confit z gęsi

Confit z gęsi 256

0
{{headerMessage}}
Confit jest jednym z najstarszych sposobów konserwowania żywności, i jest specjalnością południowo-zachodniej Francji . Powolna obróbka termiczna w temperaturze nie przekraczającej 85 st C powoduje,że Zobacz więcej
jadwigakozela
jadwigakozela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotujemy z pomyslem
Confit z gęsi

Confit z gęsi 303

0
{{headerMessage}}
Dostałam gaskę i właściwie uzmysłowiłam sobie, że tak naprawdę to w swoim życiu gęś jadłammoże parę razy gdzieś w restauracji, ale nigdy nie robiłam sama. Powiedzmy, że z kaczką już jest lepiej ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
11 Listopad to idealna data aby dokończyć wspominki z warsztatów w Hotel Poziom 511 w Ogrodzieńcu z gęsiną w roli głównej. Idealna bo to właśnie w Dzień Niepodległości przypadają urodziny św. Marcina, Zobacz więcej
cookentials
cookentials Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookentials
Ravioli z kaczki przepis

Ravioli z kaczki przepis 107

0
{{headerMessage}}
Pyszne raviloi z kaczki zadowoli nawet najbardziej wyredne podniebienie. Przygotowanie ravili zajmuje trochę czasu, poniważ trzeba wykonać confit z kaczki. Ale efekt warty jest wydłużonego czasu Zobacz więcej
cookentials
cookentials Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookentials
Ravioli z kaczki przepis

Ravioli z kaczki przepis 70

0
{{headerMessage}}
Pyszne raviloi z kaczki zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie. Przygotowanie ravioli zajmuje trochę czasu, ponieważ trzeba wykonać confit z kaczki. Ale efekt warty jest wydłużonego czasu Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Confit z łososia

Confit z łososia 198

0
{{headerMessage}}
Niedawno pilnie poszukiwałam rybnej przystawki, wystarczająco eleganckiej, by nadawała się na specjalną okazję, a przy tym łatwej do zrobienia i takiej, której nie zaszkodzi kilkudniowe przechowywanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy masz całą kaczkę i po zjedzeniu aromatycznej piersi nie wiesz co zrobić z nogami, spróbuj confit z kaczki. Nie zawiedziesz się - jest przepysznie. W ten sposób przygotowane nogi kaczki będą Zobacz więcej
sos2
sos2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharz po godzinach
Confit z kaczych piersi

Confit z kaczych piersi 964

1
{{headerMessage}}
Confit z kaczki (według przepisu Gordona Ramsaya) Pyszna, chrupiąca z wierzchu, wewnątrz wręcz kremowa. Przepis łatwy lecz czasochłonny, ja użyłem kaczych piersi jednak we Francji zazwyczaj podaje się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit z kaczki może nie jest fit, ale jak go podać jako dodatek do sałatki - w sensie fit ujdzie. Jest natomiast bardzo pyszny. Oj, bardzo. Confitowana kaczucha rozpływa się w ustach, jest delikatna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Składniki: - confit z gęsi ( przepis tu) - 2 łyżki masła - 2 szalotki - 1/3 szklanki wina czerwonego - sól, pieprz - 1 kg batatów - 2 duże łyżki masła - trochę mleka - sól, pieprz Wykonanie: Bataty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit to stara metoda przygotowywania i konserwowania żywności w tłuszczu, pochodząca z Francji. Była znana także w kuchni staropolskiej. Dawniej korzystali z niej głównie ubodzy dziś to wykwintna Zobacz więcej
olaminkwitz
olaminkwitz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piąty grzech główny
Confit z kaczki

Confit z kaczki 179

0
{{headerMessage}}
Konfitowanie to stara, francuska metoda naturalnego konserwowania żywności, popularna także w kuchni staropolskiej. Można je długo przechowywać zanurzone w tłuszczu, a dzięki powolnej obróbce cieplnej Zobacz więcej
Gentleman
Gentleman Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia-suflera.blogspot.com
Confit z kaczki

Confit z kaczki 146

0
{{headerMessage}}
Zacznę może od wytłumaczenia czym jest confit. Confit jest to określenie dla różnych rodzajów produktów, które zostały ugotowane niskiej temperaturze w oleju, tłuszczu zwierzęcym lub roztworze wody z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
confit! Składniki do macerowania: 4 szt udka (pałki) kacze ok 500 ml tłuszczu kaczego (w zastępstwie można użyć tłuszczu gęsiego). Tłuszcz w Polsce trzebazamówićw dobrejmasarni, najlepiej tam gdzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ilością tymianku. Dobór mięs jest duży, ale ważne żeby była wieprzowina (boczek, słonina, karkówka, kiełbasa np. polska, biała, frankfurteki) oraz confit z gęsi, kaczki. Stosuje się też jagnięcinę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dobra, dziś przesadziłam.. .. - zrobiłam confit! Najbardziej pracowite danie, jakie kiedykolwiek wyszło spod moich rąk. A kompletnym szaleństwem byłoby, gdybym użyła kaczki albo gęsi. Na szczęście, to Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Confit z kaczki

Confit z kaczki 999

0
{{headerMessage}}
było w chłodnym miejscu przechowywać stosunkowo długo. Najczęściej przygotowuje się confit z kaczych udek. Ja użyłam zarówno udek, jak i kaczej piersi. Obie części wyszły przesmacznie! W dodatku jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na konfiturę z łososia. Właściwie jest to confit, poprawną wymową powinno być “kąfii” lub jakoś tak, dla nas to swojska konfitura. Na szczęście ignorancja potrafi wyjść na dobre, bo skoro można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Zobacz również sałatka ryżowa z szynką, serem,papryką, kukurydzą i pomidorem Confit z kaczych piersi Ryba zapiekana z Zobacz więcej