consome

ZOBACZ TAKŻE:

cebulę, liście laurowe i ziele angielskie). Pogotuj pomidory 5 min, dodaj maliny i znowu poczekaj 5 min. Zmiksuj wszystko blenderem i przetrzyj przez sito. Otrzymasz klarowne consome o bardzo Zobacz więcej
z ostrygami; beza, drobiowe parfait, piklowane jabłka. First course: kasza gryczana, tłuszcz wieprzowy, langustynki, soliród; szpik kostny, foie gras, brązowe masło. Intermezzo: lody jabłkowe, Zobacz więcej
o Kurczak teriyaki o Skrzydełka z kurczaka na ostro o Pate z drobiowych wątróbek z jabłkową galaretką o Kurczak po polsku · Nowoczesna kuchnia - trendy i techniki w polskiej kuchni o Tatar z sarny o Zobacz więcej
. A na deser dostaliśmy roladę z kozim serem i pistacjami, z dodatkiem consome z czerwonego wina i pudrem z białej czekolady. Kunszt szefa Cuciny przejawił się nie tylko w smaku dań, w każdym ciekawie Zobacz więcej
ości z filetów. Ta moja to także Fiskars.Nie wyrzucaj pozostałości po sprawionych rybach. To podstawa wywarów rybnych i wybornych sosów używanych do owoców morza. W najbliższym czasie podam kilka Zobacz więcej
Grażka objawiła światu kotlet z kostki rosołowej. Na początku tatar z parówek mnie zadziwił, a potem przypomniałam sobie spaghetti, jakie jadłam na studiach. Podły makaron, mielonka najpodlejsza i Zobacz więcej
) Warsztaty "Nowoczesna kuchnia - trendy i techniki w polskiej kuchni" - carpaccio z kaczki na sałacie, z burakiem, serem wędzonym, masłem sardelowym i dressingiem musztardowym - tatar z sarny - Zobacz więcej
i oczu. Wszystkie czynności powtarzam jak przy stronie z oczami. Dokładnie „wyrysowuję” nacięcie. … i jeszcze od grzbietu. Wszystko tak samo. Prościzna. Voila! Trzeci filet. … i czwarty, ostatni. Zobacz więcej
fot. D.Szymboska Pierwsze danie z menu to troć podana z kawiorem, chrzanem i cytronem (większa cytryna z Himalajów) – bardzo aromatyczna a majonezy smakowe przepyszne. Dalej było jeszcze ciekawiej bo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: