consomme z kaczki

, ewentualnie 800g udek drobiowych (z kurczaka lub kaczki) lub 600g mostka bądź giczy cielęcej 3 cebule 3 marchewki 1/2 selera 1 por 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki 2 liście laurowe 5 ziaren Zobacz więcej
tajemnicę doskonałego ciasta, oraz pod okiem Szroma mogliśmy poeksperymentować z różnymi składnikami, które nie kojarzą się zazwyczaj z pizzą. A było niebanalnie : pierś dzikiej kaczki, marynowane Zobacz więcej
. Bardzo dobry wybór. Wątróbka kacza, czekolada, demi-glace – Szopka, Makłowicz- Sheraton Poznań Zupa – consomme z kaczki z domowym makaronem z pietruszką Zupa była delikatna i pełna smaku, uroku Zobacz więcej
oczywiście wykorzystać inne grzyby) 2-3 marchewki 1-2 pietruszki (korzeń) 10cm kawałek imbiru 100ml sosu sojowego 2 cytryny główka czosnku 1-2 papryczki chili kilka ziaren pieprzu 1 płat glonów kombu Zobacz więcej
przywołał wspomnienia babcinego rosołu z kaczki. Bardzo, bardzo smaczna zupa. Następnie podano mi tatar z sarny w akompaniamencie kawioru z jaj ślimaka, pudru truflowego i jaja przepiórczego. Efekt Zobacz więcej
galaretki z porto, z kawałeczkiem wędzonej kaczki oraz zielonym jabłuszkiem, rzepą i rukwią wodną. M otrzymał natomiast najlepsze foie gras jakie kiedykolwiek jadliśmy. Smażonym kawałkom wątróbki Zobacz więcej
menu, dlatego tym razem nazwy dań będą mocno opisowe. A. zamówiła Zupę z pasternaku, Pieczoną nogę z kaczki z karczochami i Karmelowego eklera z orzechami laskowymi. Ja zdecydowałem się na mocno Zobacz więcej
tym razem nazwy dań będą mocno opisowe. A. zamówiła Zupę z pasternaku, Pieczoną nogę z kaczki z karczochami i Karmelowego eklera z orzechami laskowymi. Ja zdecydowałem się na mocno mięsną przystawkę Zobacz więcej
, wykorzystując to co macie pod ręką i improwizując zależnie od pór roku. Latem trochę odpuszczam temat, ale w sezonie jesień-zima gotuję bulion przynajmniej co dwa tygodnie, jeśli nie co tydzień. Zobacz więcej
. W ramach nie ma żadnej świnki, gdyż jej miejsce znalazło się w menu. No dobra, jabłonkę mamy, świnkę mamy (o tym już za chwilę). A co z trawką? Jej odzwierciedleniem są zielone sofy, w które można Zobacz więcej
podanej na consomme (klarowny wywar z mięsa i warzyw) z limonkowym akcentem oraz pianką z czarnego bzu. Mnogość tekstur, barw i smaków była tutaj imponująca. Długo gotujący się wywar był pełen smaków Zobacz więcej
kelnerkę pieczonej kaczki albo węgorza w śmietanie, bo samo przeniesienie kawałka ciasta z witrynki, którą od stolika dzieliło osiem kroków oraz dostarczenie doń espresso corretto trwało całe 20 Zobacz więcej
Szef Kuchni przygotował bardzo ciekawe propozycje : Przystawki Sałatka z koziego sera, młodego szpinaku i pestek dyni Zielone szparagi z jajkiem, trawa żubrowa i chałka Śledź z sosem musztardowym, Zobacz więcej
się tej kompozycji, po czym przy nas nalewa gorący krem z borowików. Krem był idealny smakowo, a konsystencja zupy była idealnie gładka i kremowa. Pyszna ! 4.Dorsz sous vide, consomme grzybowe, Zobacz więcej