cook book

jula
jula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
How About Brussels
cook & book

cook & book 70

0
{{headerMessage}}
Wednesday, December 12, 2012 cook & book A place that charm me in Brussels at first sight - Cook & Book. More on Magazyn Smak :) website. O miejscu, które urzekło mnie w Brukseli od pierwszego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do you remember my post about Wensleydale Cheese? It still seems to be one of my favourite British cheeses. The producers introduced some new types, in particular one that I have not tried yet Zobacz więcej
djdomin
djdomin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kaflowa Kuchnia
Pennsylvania Dutch Cook Book

Pennsylvania Dutch Cook Book 16

1
{{headerMessage}}
nazwać ten język po polsku, czy określenie "język pensylwański" jest poprawne - kod ISO 639-3: pdc, polska wikipedia nazywa go w tytule "język niemiecki w Pensylwanii"). Pennsylvania Dutch Cook Book Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W planach weekendowych miałam Warszawę. W końcu przydałoby się odwiedzić znajomych i rodzinę. Miało być na spokojnie, z opcją sprawdzenia kilku lokali. Niespodziewanie otrzymałam zaproszenie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tabbouleh - sałatka z kaszy burgul i pietruszki Sałatka z pomidorów z sumakiem Pide z feta i szpinakiem Pide z mieloną wołowiną Zapiekany bakłażan Kofta z jagnięciny Jak widać, samo menu powoduje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BOOK&COOK i jego drugie urodziny."Ponad 130 warsztatów kulinarnych, ponad 30 prowadzących, bogata tematyka, udział w ważnych imprezach branżowych. "BOOK&COOK to wyjątkowy pomysł grupy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niestety nie łatwo jest stworzyć legendę. Dziś o najnowszym dziecku w tej serii, czyli"The Nordic Cook Book". Początkowo trochę obawiałam się, że to kolejny czysto marketingowy produkt, który powstał Zobacz więcej
Karolina
Karolina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Senses in the kitchen
And the winner is...

And the winner is... 177

0
{{headerMessage}}
... Choclette! "I have different favourites depending on how I'm feeling at the time, but Cornish Blue has consistently been in my top 5 since I first had it about 10 years ago. Montgomery Cheddar is Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
ZMIANY – od sierpnia na blogu

ZMIANY – od sierpnia na blogu 36

0
{{headerMessage}}
książek – The Athlete’s Palate Cook Book gdzie jest 120 przepisów (kilkanaście już było na blogu). Druga książka to Runner’s World Complete Guide to Nutrition, gdzie jest 109 przepisów. Łatwo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makrela to chyba moja ulubiona ryba. Makrela świeża, której chyba w Polsce nie można kupić. Jeżeli można to dajcie mi znać, ja znalazłem tylko "swieżą-odmrażaną" - ale i tak jest pysznie. Właśnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przeczytaj (tutaj) jak było na warsztatach kuchni tureckiej w łódzkim Book&Cook. Albo od razu zabierz się do robienia tego pełnego smaków i aromatów tureckiego dania. Podczas warsztatów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Byłoby nie fair, gdyby o moją nową książkę mogli walczyć jedynie fani z facebooka! Dziś rozpoczął się konkurs na facebooku. Dla tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą piszę tutaj :) Zapraszam! Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moi drodzy! W od dawna o tym marzyłam i w tym roku postanowiłam zebrać świąteczne przepisy nie tylko na blogu ale i w formie e-booka. Możecie w nim znaleźć moje alternatywne, paleo i bezglutenowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
The best way to use leftover Brussels sprouts is to make this delicious soup. After eating this soup you will love this underdog of vegetables and will buy it not only for Christmas meal but whenever Zobacz więcej
cookentials
cookentials Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookentials
Makrela z rabarbarem

Makrela z rabarbarem 30

2
{{headerMessage}}
Makrela to chyba moja ulubiona ryba. Makrela świeża, której chyba w Polsce nie można kupić. Jeżeli można to dajcie mi znać, ja znalazłem tylko „świeżą-odmrażaną” – ale i tak jest pysznie. Właśnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Superbyło na warsztatach kuchni tureckiej w łódzkim Book&Cook. Albo od razu zabierz się do robienia tego pełnego smaków i aromatów tureckiego dania. Zapiekany bakłażan Podczas warsztatów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To ciasto jest tak banalne w wykonaniu a zarazem tak niewiarygodnie pyszne, że aż trudno w to uwierzyć! Cynamon pachnie i smakuje intensywnie i jest idealnym partnerem nutelli, która dzięki temu, że Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Uwaga konkurs!

Uwaga konkurs! 51

0
{{headerMessage}}
, marynować, zapiekać z różnymi dodatkami lub ugotować na niej zupę. W jednej z Olsztyńskich restauracji miałam okazję jeść pikantną, pomidorową zupę z barramundi. Była świetna No niedzieli czekam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Good morning! Eggs are such a classic thing for breakfast, aren't they? Bread first thing in the morning isn't something unusual too. Still this dish left me speechless. Yes, another recipe from my Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This is the second dish I tried from my new book "Hugh's Three Good Things" by Hugh Fearnley-Whittingstall. Think: crunchy cauliflower, sweet tomatoes and sour sharp capers. Optionally some parsley. Zobacz więcej