cook book

jula
jula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
How About Brussels
cook & book

cook & book 67

0
Wednesday, December 12, 2012 cook & book A place that charm me in Brussels at first sight - Cook & Book. More on Magazyn Smak :) website. O miejscu, które urzekło mnie w Brukseli od pierwszego Zobacz więcej
Do you remember my post about Wensleydale Cheese? It still seems to be one of my favourite British cheeses. The producers introduced some new types, in particular one that I have not tried yet Zobacz więcej
nazwać ten język po polsku, czy określenie "język pensylwański" jest poprawne - kod ISO 639-3: pdc, polska wikipedia nazywa go w tytule "język niemiecki w Pensylwanii"). Pennsylvania Dutch Cook Book Zobacz więcej
W planach weekendowych miałam Warszawę. W końcu przydałoby się odwiedzić znajomych i rodzinę. Miało być na spokojnie, z opcją sprawdzenia kilku lokali. Niespodziewanie otrzymałam zaproszenie na Zobacz więcej
Dawno, dawno temu, kiedy jeszcze nie było programów kulinarnych i nikt się gotowaniem nie ekscytował dostałem na prezent warsztaty kuchenne z Kurtem Schellerem. Było to wspaniałe doświadczenie. Teraz, Zobacz więcej
niestety nie łatwo jest stworzyć legendę. Dziś o najnowszym dziecku w tej serii, czyli"The Nordic Cook Book". Początkowo trochę obawiałam się, że to kolejny czysto marketingowy produkt, który powstał Zobacz więcej
... Choclette! "I have different favourites depending on how I'm feeling at the time, but Cornish Blue has consistently been in my top 5 since I first had it about 10 years ago. Montgomery Cheddar is Zobacz więcej
książek – The Athlete’s Palate Cook Book gdzie jest 120 przepisów (kilkanaście już było na blogu). Druga książka to Runner’s World Complete Guide to Nutrition, gdzie jest 109 przepisów. Łatwo Zobacz więcej
Makrela to chyba moja ulubiona ryba. Makrela świeża, której chyba w Polsce nie można kupić. Jeżeli można to dajcie mi znać, ja znalazłem tylko "swieżą-odmrażaną" - ale i tak jest pysznie. Właśnie Zobacz więcej
Przeczytaj (tutaj) jak było na warsztatach kuchni tureckiej w łódzkim Book&Cook. Albo od razu zabierz się do robienia tego pełnego smaków i aromatów tureckiego dania. Podczas warsztatów Zobacz więcej
Byłoby nie fair, gdyby o moją nową książkę mogli walczyć jedynie fani z facebooka! Dziś rozpoczął się konkurs na facebooku. Dla tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą piszę tutaj :) Zapraszam! Do Zobacz więcej
Moi drodzy! W od dawna o tym marzyłam i w tym roku postanowiłam zebrać świąteczne przepisy nie tylko na blogu ale i w formie e-booka. Możecie w nim znaleźć moje alternatywne, paleo i bezglutenowe Zobacz więcej
The best way to use leftover Brussels sprouts is to make this delicious soup. After eating this soup you will love this underdog of vegetables and will buy it not only for Christmas meal but whenever Zobacz więcej
cookentials
cookentials Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookentials
Makrela z rabarbarem

Makrela z rabarbarem 26

2
Makrela to chyba moja ulubiona ryba. Makrela świeża, której chyba w Polsce nie można kupić. Jeżeli można to dajcie mi znać, ja znalazłem tylko „świeżą-odmrażaną” – ale i tak jest pysznie. Właśnie Zobacz więcej
Superbyło na warsztatach kuchni tureckiej w łódzkim Book&Cook. Albo od razu zabierz się do robienia tego pełnego smaków i aromatów tureckiego dania. Zapiekany bakłażan Podczas warsztatów Zobacz więcej
około 1 godzinę i 10 minut (gdy ciasto zacznie się za bardzo rumienić od góry, przykryj je folią aluminiową - po koło 40 minutach od momentu włożenia do piekarnika). Upieczone ciasto studź na kratce, Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Uwaga konkurs!

Uwaga konkurs! 50

0
, marynować, zapiekać z różnymi dodatkami lub ugotować na niej zupę. W jednej z Olsztyńskich restauracji miałam okazję jeść pikantną, pomidorową zupę z barramundi. Była świetna No niedzieli czekam na Zobacz więcej
Good morning! Eggs are such a classic thing for breakfast, aren't they? Bread first thing in the morning isn't something unusual too. Still this dish left me speechless. Yes, another recipe from my Zobacz więcej
This is the second dish I tried from my new book "Hugh's Three Good Things" by Hugh Fearnley-Whittingstall. Think: crunchy cauliflower, sweet tomatoes and sour sharp capers. Optionally some parsley. Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Uwaga konkurs!

Uwaga konkurs! 22

0
, marynować, zapiekać z różnymi dodatkami lub ugotować na niej zupę. W jednej z Olsztyńskich restauracji miałam okazję jeść pikantną, pomidorową zupę z barramundi. Była świetna No niedzieli czekam na Zobacz więcej