coppelia

ZOBACZ TAKŻE:

Witam Kochani Teraz króciutko, za chwilę będzie dłużej i pyszniej :-) Jak wspominałam ostatnio mam szczęście w różnych konkursach, jakiś czas temu wygrałam konkurs fotograficzny organizowany na Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Powiem szczerze, ze nie myslalam, ze te ciasteczka beda tak bosko smakowac ;) Ciasteczka robione z wieloziarnistej maki orkiszowej z dodatkiem miodu i platkow owsianych, przekladane nutella. Pycha!!! Zobacz więcej
canette
canette Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Taniec Smaków
FIT Knoppers

FIT Knoppers 645

Może nie powiem Wam, że nazywanie fit zamienników popularnych słodyczy czyni je identycznymi, ale za to może przynajmniej kojarzyć się z nimi w dużym stopniu. Mamy tu wynalazek knopperso-podobny, ale Zobacz więcej
SmakiNaTalerzu
SmakiNaTalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki na talerzu
A’la knoppersy

A’la knoppersy 70

Czy Wy też lubicie domowe wersje sklepowych słodkości? Ja zwykle nie mogę przejść obojętnie obok przepisu na wszelakie „a’la”;) Postanowiłam przygotować taką właśnie domową wersję czegoś słodkiego. Zobacz więcej
Karol Dickens napisał powieść o jedzeniu baraniny. Tą powieścią jest “Dawid Copperfield”. Niezbyt często zwraca się uwagę na ten szczegół, szczegół zajmujący dobrych kilkanaście stron powieści. Zobacz więcej
a.kuzbida
a.kuzbida Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 14

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Post Home inspirations – rose gold & copper pojawił się poraz pierwszy w sweet world of S. Zobacz więcej
Czekolada Espresso Macchiato z ziarnami kawy Arabica wytwarzana jest z mieszanki kakao z ziaren kakaowca z Dominikany, Ekwadoru i Madagaskaru. Opakowanie zawierapołamaną na kawałki taflę ciemnej Zobacz więcej
Idealny deser dla małych jak i dużych koneserów pysznego wafelka Knoppers :) Dla dwóch osób potrzebujemy: 4 łyżki lodów śmietankowych 4 łyżki lodów czekoladowych 2 wafelki Knoppers 400 ml mleka Zobacz więcej
Połamana tafla białego Coppeneur’a z owocami leśnymi to kolejna wersja czekolady, oferowanej w tej formie przez Chocolissimo w sporym wyborze wariantów i dodatków smakowych. Opakowanie zawierakilka Zobacz więcej
Czas na konfiturę z łososia. Właściwie jest to confit, poprawną wymową powinno być “kąfii” lub jakoś tak, dla nas to swojska konfitura. Na szczęście ignorancja potrafi wyjść na dobre, bo skoro można Zobacz więcej
Zrobiłyśmy to. To jedna z tych rzeczy których jedzenie wciąga. To jak wyżeranie nutelli prosto ze słoika. Wegetarianie kiedyś nas znienawidzą. Być może, stanie się to nawet dzisiaj. No ale co ja Zobacz więcej
Na przepis natknęłam się podczas lektury książki Marshy Mehran "Zupa z granatów". Sposób przygotowania tych ciastek przypomina mi nieco polskie faworki (chrust). Różnicą jest dodatek aromatów: wody Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: